Jump to content

Čime zalijepiti gumu (keder) na lim


Recommended Posts

Situacija sljedeća: sasvim slučajno danas otkrio, zagledao se po spoju šajbe i krova te uoočio ga guma gore baš i nije u centru.

 

guma01.jpg

 

Malčice zadigao prstom kad ono ko' podmazano ide van

 

guma02.jpg

 

guma03.jpg

 

Što je najzanimljivije samo se u centru to dešava dok već prije početka rubova odlično drži. Veli mi limar (stručna osoba, nebitno) da je to najvjerojatnije od sunca ali i vode zimi (led).

 

Planiram izvaditi gumu dokle ide naravno bez silovanja, očistiti dobro utor ali i samu gumu te nečime tretirati da to uhvati. Inače ta guma nije nikakvo brtvilo već samo ukras.

 

Sada me zanima, pošto sam ja mislio po gumi kapnutiu svakih 5cm kap-dve cjenofiksa (ili kakvog superljepila) da li je to pametno? Većina me je odgovorila od toga jer postoji mogućnost pucanja stakla, nagrizanja laka i sl. (što ima svoje uporiše). Onda sam mislio onim sanitarnim prozirnim silikonom ali su mi rekli da postoje neki kiseli koji nagrizaju metal. Poliuretanske mase imam (tkz ljepilo za šajbe, crno) ali ne želim time jer tko zna iz kojeg god razloga ako se to ikada bude skidalo kako će dolje a i naprosto nije potrebno da se to toliko jako drži.

 

Pa me sada zanima kako te čime to najlakše i najbezbolnije zalijepiti? Možda dvokomponentno ljepilo? Kakvo univerzalno ljepilo? Ideje prijedlozi?

Link to comment
Share on other sites

Opet ću možda glupost pitati; ima li ikake veze boja diht mase obzirom koje površine tretiram? Znači treba mi za gumu na lak (lim). Nešto posebno trebam obratiti pozornost na te diht mase ili da uzmem prvu koja mi padne pod ruku?

Link to comment
Share on other sites

Metapren ljepilo. Dobro ljepi kožu, gumu i metal. Koristi se tako da staviš tanki sloj ljepila na gumu i na auto. Nakon 5 minuta kad se malo posuši, stisneš gumu na svoje mjesto. Naravno prije dobro počisti površinu ljepljenja. ;)

 

uni.jpg

Link to comment
Share on other sites

ta sva komercijalna ljepila otvrdnu od sunca/kiše i popuste..,ljepilo za šajbe ili diht masa je jedini i najbolji lijek za lajsne,lipove,gumene rubove itd..izuzev dvoslojnih traka ak se mogu primjenit..

 

2 acmen-nema veze koja je boja

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...