Mario_S3 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Imam probleme sa RNS uređajem iz 2010. Kad sam ga kupio sve je super radilo sa sprženim DVD-ima (njih koristi za navigaciju). DVD-e sam pržio na TDK DL medije, brzinom od 2,4x. Nakon cca 5000km vožnje, uređaj je počeo ispuštati užasne zvukove koji se mogu čuti na videu. Zvukovi su prisutni stalno jer se DVD stalno vrti, makar fizički navigacija ne radi. Ponekad je potpuno tih, a nekad toliko bučan da bi najradije bacio DVD kroz prozor. Na videu je auto stajao vani na 5c i ovo je najjače što se do sad čulo. Na jednom forumu sam pročitao da svi DVD-i koji nisu Verbatim mogu s vremenom uništiti leću - mislim si - baš krasno. Sada koristim Verbatim DVD-e ali opet ista priča, na videu je upravo takav unutra. Ono najzanimljivije, kada stavim originalni DVD, apsolutno ništa se ne čuje, totalna tišina. E sad ona dilema - da li mi je leća loša ili su pak DVDi loše sprženi budući su sprženi sa malo starijom pržilicom, Pioneer DVR-216D? Imam ja i novi novcati Samsung, međutim njega je nemoguće natjerati da sprži DVD koji će uređaj pročitati. Možda 5% današnjih pržilica može uspješno spržiti DVD koji mora obavezno biti spržen u DVD-ROM formatu. Našao sam jedan Liteon s kojim je isprobano da uspješno prži RNS navigacijske DVD-e pa bi možda s njim probao. http://www.youtube.com/watch?v=LEQpI8fAmCA
v.d. Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 (edited) Pržim i ja staroj DVDe za njen RNS-e i nema nikakvih zvukova već dvije godine. Da li ti uopće radi navigacija sa sprženim DVD-om? Jesi probao staviti obični CD recimo s MP3cama unutra? Da li se tad čuju zvukovi? Koja ti je verzija software-a? Da nije možda 660 ili 670? Edited October 31, 2012 by v.d.
Mario_S3 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 Pržim i ja staroj DVDe za njen RNS-e i nema nikakvih zvukova već dvije godine. Da li ti uopće radi navigacija sa sprženim DVD-om? Jesi probao staviti obični CD recimo s MP3cama unutra? Da li se tad čuju zvukovi? Koja ti je verzija software-a? Da nije možda 660 ili 670? CD-i normalno rade, ovaj sprženi DVD radi besprijekorno kao navigacija osim što je bučan, verzija sw-a je 0200, to je LED RNS-E, mislim da noviji SW niti ne postoji
v.d. Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Ubaci prvi dvd (zapadna europa) i on bi ti morao ponuditi upgrade softwarea na 650.
Mario_S3 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 sw 0260 je zadnji kolko sam upoznat Ne, to je za RNS-e do LED modela, LED model ima totalno drugi SW i ovo bi trebao biti zadnji 2 v.d.> imam i njega i nije ništa ponudio, al radi normalno, vozio sa se s njim po Italiji
v.d. Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Mislim da ti je problem u debljini DVD-a koji si spržio i da leća struže po njemu. Daj uzmi šubler i provjeri da li je deblji od 1,2mm. Ako nije postoji mogućnost da zbog smanjene refleksije (kao kod svih prženih medija) leća se previše približi i grebe po DVD-u.
Mario_S3 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 (edited) Mislim da ti je problem u debljini DVD-a koji si spržio i da leća struže po njemu. Daj uzmi šubler i provjeri da li je deblji od 1,2mm. Ako nije postoji mogućnost da zbog smanjene refleksije (kao kod svih prženih medija) leća se previše približi i grebe po DVD-u. Pa da grebe po DVDu onda bi se to valjda vidlo na DVD-u ... a on je i dalje ko nov .. šubler nemam al mogu pronać na netu koliko je verbatim 8.5 GB DL debel EDIT: 1,2mm http://www.applegate.co.uk/listings/stock/rs-components-ltd/verbatim-dvdr-dl-10pk/7504833-4482.html Danas će mi britva sa ACC dati svoj DVD da vidim da li će s tim raditi ok, ako hoće onda je problem u pržilici, i to je super jer je nova 160kn, bolje to neg da leću moram mijenjati Edited October 31, 2012 by Mario_S3
killuminati Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 da, moguće da je debljina u pitanju ili onaj sloj zaštitni na rubovima cd-a.. ovako po zvuku se čini kao da nije balansiran disk ili da ima viška tog sloja po rubovima (osjeti se pod prstima) ili kao princo recimo donji sloj je mrvicu širi od gornjeg.. afaik leća ne može struga po disku, može samo disk strugati po nečemu..
tcode Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Uređaj je skužio da koristiš piratski softver i sprema se za samouništenje!
Mario_S3 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 Uređaj je skužio da koristiš piratski softver i sprema se za samouništenje! Moguće ! Žele me sjebati pa da platim 1500kn+ za origigi
Mario_S3 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 (edited) da, moguće da je debljina u pitanju ili onaj sloj zaštitni na rubovima cd-a.. ovako po zvuku se čini kao da nije balansiran disk ili da ima viška tog sloja po rubovima (osjeti se pod prstima) ili kao princo recimo donji sloj je mrvicu širi od gornjeg.. afaik leća ne može struga po disku, može samo disk strugati po nečemu.. DVD2 (ovaj unutra) ima samo 5.2 GB, dakle prema rubovima nije spržen do kraja, al meni se ovak čuje i DVD1 koji ima prek 8GB. Pa jebo me pas ak može biti u debalansu ako nije do ruba spržen, pa da je samo 200mb gore opet bi bio u balansu jer se prži od centra Edited October 31, 2012 by Mario_S3
Nicko Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Ha ha, pa neće prženje DVD bacit van balansa Po meni, koristi Verbatim medije ili probaj sa DVD-RAM medijim (bilo kojim, mislim da kod nas ima Panasonicovih), pa vidi kakva je situacija...
Dejo Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Jedno pitanje, jel przis koji drugi dvd osim verbatima? Jer meni kada ubacim verbatim u przilicu doma , melje da je to nesto strasno, dok npr traxdata normalno sve ak nisi probaj nemas sta izgubit
Mario_S3 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 Ne znam gdje bi uopće kupio traxdatu DL?
Dejo Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 (edited) Ah,, nisam vidio da je dl, al sve u svemu probaj promjenit medij , smrdi mi da je to http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.55e38d79baaf4f9487993e247d5c3ae1.medij-traxdata-dvd-r-8-5gb-dl-8x-spindle-10kom-p-n-31030036.aspx Edited November 12, 2012 by Dejo
Mario_S3 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 (edited) Ah,, nisam vidio da je dl, al sve u svemu probaj promjenit medij , smrdi mi da je to http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.55e38d79baaf4f9487993e247d5c3ae1.medij-traxdata-dvd-r-8-5gb-dl-8x-spindle-10kom-p-n-31030036.aspx Je to je to, najbolje uzeti jedan pa vidjeti da li ima bolju refleksiju Ili ne? http://forum.pcekspert.com/archive/index.php/t-138066.html Edited November 12, 2012 by Mario_S3
Dejo Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Ja samo kazem kakva je situacija kod mene doma, jednom sam dobio verbatim 25 kom, skoro svaki kada bi ubacio u przilicu bi rondao za popizdit, sa traxdatom nikad problem....
Mario_S3 Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 Ja isto inače koristim traxdata DVD-e za ostale stvari i nemam problema, Verbatim sam uzeo za RNS jer svugdje piše da je jedini koji valja za taj uređaj
killuminati Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 DVD2 (ovaj unutra) ima samo 5.2 GB, dakle prema rubovima nije spržen do kraja, al meni se ovak čuje i DVD1 koji ima prek 8GB. Pa jebo me pas ak može biti u debalansu ako nije do ruba spržen, pa da je samo 200mb gore opet bi bio u balansu jer se prži od centra tek sad vidim, nisi ti mene shvatio, pročitaj opet kaj sam napisao.. ugl probaj s nekoliko kvalitetnijih diskova, čisto da eliminiraš taj faktor.. ili ne..
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now