Raycer Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Zanima me kako se vade klipovi iz celjusti bezbolno... radi se o ford sierri celjustima... znam da se neki moraju zakrenuti pa vaditi al na ovim celjustima nema utor za "odvijanje" pa vjerojatno idu samo ravno van..zanima me dal postoji neki alat il nacin na koji se vade a da nesto ne unistim ...hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Stavis drvenu dascicu u prostor gdje izlazi klip i kompresorom puhnes u dovod ulja na celjusti. Samo, radi to s malim tlakom da ne izleti ko iz topa, po malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raycer Posted March 26, 2013 Author Share Posted March 26, 2013 tnx ..to sam i mislio da ce ic s kompresorom al bolje pitat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 al fakat stavi na neki ultra mali tlak , i probaj s necim pridrzat da ti ne izleti klip van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOTA BOY Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 :lol: Prstima! Salim se, nemoj ni za zivu glavu! (zensku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ja sam kompresor nabio u rupu za lajtung od ulja a klip me skoro ubio tako da pripazi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raycer Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 zanimljivo ....stavit cu neku klocnicu da ne izadje skroz do kraja pa rukom dalje izvadim Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 (edited) Ako je čeljust na autu onda samo pumpaj kočnicu da klip sam izađe, ionak buš vjerojatno mijenjal ulje pa nek iscuri. A ak je klip zahrđal onda nit sa zrakom nebu išlo pa ti je jedino rješenje da kroz rupu od lajtunga (ako je sa stražnje strane) staviš duršlag i izbiješ lagano čekičem.... Edited March 27, 2013 by DavorB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ako je čeljust na autu onda samo pumpaj kočnicu da klip sam izađe, ionak buš vjerojatno mijenjal ulje pa nek iscuri. Tako sam ja radio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 al u tom slucaju pripremi kantu jer se UK smece jadva skida s betona. i grize ruke tako da uzmi rukavice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrdzo Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ako je čeljust na autu onda samo pumpaj kočnicu da klip sam izađe, ionak buš vjerojatno mijenjal ulje pa nek iscuri. A ak je klip zahrđal onda nit sa zrakom nebu išlo pa ti je jedino rješenje da kroz rupu od lajtunga (ako je sa stražnje strane) staviš duršlag i izbiješ lagano čekičem.... ovo sa pumpanjem sam i ja radio par puta al moraš pazit da radiš prvo jednu pa onda drugu stranu. jet ako skines obje strane dolje i pumpas onda si zajebo jedan klip će ispast a drugi ne, i onda ga opet moraš ili na kompresor ili ručno izbijat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 zanimljivo ....stavit cu neku klocnicu da ne izadje skroz do kraja pa rukom dalje izvadim ja stavim drsku (štil) od cekica, taman je debel da stane u celjust i da klip ima mjesta da skroz izadje van.. meni nekad nije islo s malim tlakovima van, tj dodje skoro do kraja i onda vise nema snage i pocne se vracat nazad.. al zato ga 10 bara potera van kao na laksativu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raycer Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 ma celjust je vani bez ulja bez icega..samo klip unutra..treba ga izvadit van i reparirat pa smontirat nazad Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 ma celjust je vani bez ulja bez icega..samo klip unutra..treba ga izvadit van i reparirat pa smontirat nazad Ako klip nije ostecen i ako su gumice citave (zastitna i prsten koji dihta), nemas sta reparirati, osim sve ocistit i ispolirat finim smirglom (P600 ili P800) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now