Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, Rwd said:

Sta te konkretno zanima?
Za unutarnje plastike, kožu, alkantaru, felge, gume itd. 
Danas je to postao jako širok pojam jer se za svaki segment nudi hrpa istih/sličnih proizvoda i stalno nešto novo izbacuju.
Ja se većinom držih starih provjerenih proizvoda za koje znam da rade posao i ne mudrujem previše niti testiram ostale.
Recimo apc sonax multistar je i dalje u samom vrhu iako stalno izbacuju nove apc-ove većina njih se i dalje drži sonaxa, za gume koristim sonax xtreme sprej za gume jer mi se više neda ručno mazat. Kad sam ručno mazao onda mi je bio dobar onaj meguiares endurance ljubičasti gel. Što se tiče alkantare od sonaxa pjena mi je top, felge sonax beast, za mušice isto onaj sonax žuti sprej odradi posao.
Za unutrašnjost imam od ph detailinga ljubičasti interior detailer i ok je, za kožu colourlock je top.
Koch Chemie ima vrhunskih proizvoda, recimo sa njihovim Pol Starom imas 5 u 1  proizvod. Možeš čistiti, kožu, alkantaru, unutrašnjost, tkanine i općenito koristiti kao apc. 

Iako realno manje više ce svi ti proizvoditi odraditi dobar posao za nas amatere, bitno je samo auto redovno održavat i onda nema brige.

Dobro si napisao, danas je ponuda nikad veca istih/slicnih proizvoda po veoma razlicitim cijenama. Realno Koch sada ima za jako puno stvari najbolji omjer ulozeno/dobiveno pogotovo za amatersku upotrebu radi izdasnih pakiranja

-Gs kao apc

-Po za ciscenje koze/alcantare itd (od Fx-a onaj foamer za to odlican) 

-Ls za njegu poslije

-Pss za gume mislim da trenutno malo sto moze nadhebati sto se trajnosti tice, ali on ostavlja vise onako matt finish a vecina voli sjaj, endurance je i dalje za takve stvari najbolji sto se trajnosti tice ako mora biti sjajno

• Like 1
Posted
7 hours ago, Rwd said:

Sta te konkretno zanima?
Za unutarnje plastike, kožu, alkantaru, felge, gume itd. 
Danas je to postao jako širok pojam jer se za svaki segment nudi hrpa istih/sličnih proizvoda i stalno nešto novo izbacuju.
Ja se većinom držih starih provjerenih proizvoda za koje znam da rade posao i ne mudrujem previše niti testiram ostale.
Recimo apc sonax multistar je i dalje u samom vrhu iako stalno izbacuju nove apc-ove većina njih se i dalje drži sonaxa, za gume koristim sonax xtreme sprej za gume jer mi se više neda ručno mazat. Kad sam ručno mazao onda mi je bio dobar onaj meguiares endurance ljubičasti gel. Što se tiče alkantare od sonaxa pjena mi je top, felge sonax beast, za mušice isto onaj sonax žuti sprej odradi posao.
Za unutrašnjost imam od ph detailinga ljubičasti interior detailer i ok je, za kožu colourlock je top.
Koch Chemie ima vrhunskih proizvoda, recimo sa njihovim Pol Starom imas 5 u 1  proizvod. Možeš čistiti, kožu, alkantaru, unutrašnjost, tkanine i općenito koristiti kao apc. 

Iako realno manje više ce svi ti proizvoditi odraditi dobar posao za nas amatere, bitno je samo auto redovno održavat i onda nema brige.

slazem se i sam sam godinama nekako iste proizvode koristio, ali eto potrosilo se pa sam isao u shopping

3 hours ago, Goertosing said:

pa je li ti to kupuješ u Kanadi ili u HR

kod ovih komunista ovdje u kanadi

37 minutes ago, Alfa_gtv said:

Dobro si napisao, danas je ponuda nikad veca istih/slicnih proizvoda po veoma razlicitim cijenama. Realno Koch sada ima za jako puno stvari najbolji omjer ulozeno/dobiveno pogotovo za amatersku upotrebu radi izdasnih pakiranja

-Gs kao apc

-Ls za njegu poslije

-Pss za gume mislim da trenutno malo sto moze nadhebati sto se trajnosti tice, ali on ostavlja vise onako matt finish a vecina voli sjaj, endurance je i dalje za takve stvari najbolji sto se trajnosti tice ako mora biti sjajno

bas sam nekidan kupio KochChemie:  Polstar, topstar i leather star. 
  Prije toga sam za APC koristio meguiars APC u razlicitim omjerima i taj proizvod je top, dok mi nije ogulio kozu za naslona za ruku iako je razrijedjen bio jako, ali je valjda stara koza/farba na njoj bila i skinulo je, pa sam se prebacio na P&S interior cleaner, koji je ok, blag, ali voli ostavit blijede plastike iza sebe sto me isto razocaralo, a i smrdi mi uzasno. Isto jako razrijedjen.
za kozu sam koristio chemical guys leather cleaner, i leather conditioner, nisu zapravo uopce losi proizvodi, i ima super miris po kozi. Ali potrosio sam pa eto..

Jucer sam isprobao ove proizvode, Ps and Ts.  

- Ps pjeni nenormalno cak u 1:12 omjeru, i malo ga je patnja obrisati sa panela zbog silne pjene. par puta moram ispirati mikrofibru da se prestane pjenit panel. Ima recimo ugodan miris po limunu, daleko bolje nego PS ili Megs APC. No i P&S mi je pjenio dosta. Ne ostavlja tragove i ne ostaje masno, itd. Ima puno potencijala.
-Ts je jako rijedak proizvod, ko voda, i nanosi se lako, ali ostaje jako sjajno, (mozda sam previse nano jer je rijetko pa dok naucis koliko staviti) i kad malo odstojoi, MORAS ga prebrisati suom mikrofibrom, i onda je rezultat fantastican, ali bas milina. Tamni onako svilenkasti finish. Fno suho i cisto ostgaje pod rukom. Svidja mi se jako.
-Ls nisam stigao, to cu iduce, koliko sam vidio po netu, nekako ostaje ljudima sjajno, ali brijem da ga nisu prebrisali krpom nakon nanosenja, budem slikao i okacim ovdje.

No uz to, svidja mi se sto u 3 proizovda imam cijelu unutrasnjost rijesenu, zanimljivo je da svaki proizvod ima drugaciji otvor na boci ovisno o tekucini unutra. Bas su nekako profi pakiranja, vidi se da su profesionalci u tom svijetu.

Sad mi je ostalo uzeti za vanjsko pranje, do sad sam koristio MrPink u foam gunu, i Sonax Polymer net shield nakon sto obrisem auto. Pa sam uzeo P&S bead maker, koji odlicno izgleda i lako se auto brise, ali auto postane doslovno MAGNET za prasinu, to jos nisam dozivio. 

Mislim da cu nastaviti sa koch chemie i uzeti i  njihov sampon (ali koji) i nesto za na lak kasnije.

Za gume koristim P&S brake buster, koji je ok za odrzavane felge/gume, ali za zapustene kotace je nula. Za premaz guma koristim Sonax nesto, neki gel, iako isto gledam uzet nesto u spreju ili vise tekuce pa da mogu stavit u sprej bocu. No isto sam primijetio da od brake bustera, felge privlace prljavstinu i nekako kao da su masne.

Posted
4 hours ago, Alfa_gtv said:

-Gs kao apc

-Ls za njegu poslije

Od Kocha probao samo motorplast i stvarno kad se sve odradi kako treba motorni prostor bude ko novi.

Sto se tice unutrasnjosti zaboravio jos spomenuti Sonax plastic care i meguieres natural shine, oba vec stari proizvodi koji su godinama na tržištu a meni odlicni.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...