Maverick Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 edit2 vjerovatno i jesi u forei uzimao pa slobodno pitaj reju ili davora za info što i kako s tim šti imaš dobit zadovoljavajucu pjenu Poslao sam i njima upit jer kod njih sam set kupio Mislio sam mozda je netko imao takav problem jer nije mi jasno sto mogu tako krivo raditi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 (edited) kad je frend to uzeo išli smo probat,nismo bili ziher kako pa smo radili ovako i rezultat je bio dobar Edited April 22, 2015 by Vucko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 To sam pogledao 100x kao i sve slicne filmice na Youtubeu ali rezultat mi je uvijek isti Pretpostavljao sam da nece biti pjena kao na fimicu ali ovo moje nije niti 10% od onog na filmicu pa me to baca u ocaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 iskreno ne znam šta bi te moglo mučit,eventualno preveliki pritisak iz miniwasha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 (edited) maverick: mislim da imas isti problem kao i ja, a to je IMHO prejak miniwash (tvoj je ak se ne varam 160 bara, moj je 145) a nemozes regulirat.... i muci me sto je dvoriste malo pa nemogu iz vece udaljenosti rokat pjenu meni ovak ispadne (doduse ovo je slika nakon sto je pjena 5min na autu) ovo je nakon 2-3 min makar ne brine me gustoca jer snow foam napravi pola posla, tj. razgraduje prljavstinu i zadrzi se dovoljno na autu. npr iz plasticnih lajsni mi je izaslo pun k prasine i prljavstine a to sa obicnim pranjem ne uspijem... ak oces probat sa mojim snow lance-om i pjenom, zovi kad ces prat auto... ja sam ovo uzeo: http://www.spoliraj.si/products.php?carshinefactoryfoampromopack&cPath=104 pjena je neka njihova kucna kemija koja dobro radi, al svejedno kad potrosim to uzet cu nest drugo za probu Edited April 22, 2015 by Kroky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 (edited) one zute iglice sta se zaljepe na auto (s drveta sta padaju) ako ne foam-am, miniwashom i spuzvom nejdu dolje bez puno trljanja spuzvom, a ak je prije bila pjena side samo sa ispiranjem. jucer bas kad sam prao auto spuzva tj. rukavica je cijelo vrijeme bila cista, prakticki ju nisam morao niti ispirat a dosta je bio zmazan auto... jesi foam-ao na suh ili mokri auto? isto tak probaj prvo sa rijedom pjenom, pa onda sa guscom nakon minutu-dvije edit: na focusu je fusso koji se jos odlicno drzi, pa i pjena lakse klizne s auta... Edited April 22, 2015 by Kroky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajsna Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 trebao bi jedno dobro i detaljno pranje Seat Leona, pogotovo unutarnje, ima koja dobra i povoljna praona za preporuciti ili da li netko tu na forumu bavi se istim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 jeli ti se sastojak u foameru brzo ili sporo troši? jeli napuniš foamer do kraja (pjena+voda) i dobro pomiješaš prije? je li osim pjene i vode kombiniraš s još nekim šamponom? problem može biti i u tvrdoći vode/količini kamenca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 trebao bi jedno dobro i detaljno pranje Seat Leona, pogotovo unutarnje, ima koja dobra i povoljna praona za preporuciti ili da li netko tu na forumu bavi se istim a gle sigurno ti nebude netko s cetkicom za zube prao tepih u autu i sl a za cijenu normalnog pranja, tak da ovisi sta ti smatras pod povoljno. svi su hvalili bobu, ili dr.kuko al kod njega je lista cekanja dugacka (kolko sam skuzio po njegovim postovima na FB). slike koje stavi prije i poslje su wow... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajsna Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 a gle sigurno ti nebude netko s cetkicom za zube prao tepih u autu i sl a za cijenu normalnog pranja, tak da ovisi sta ti smatras pod povoljno. svi su hvalili bobu, ili dr.kuko al kod njega je lista cekanja dugacka (kolko sam skuzio po njegovim postovima na FB). slike koje stavi prije i poslje su wow... pod povoljno mislim da cijena prati rezultat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 maverick: mislim da imas isti problem kao i ja, a to je IMHO prejak miniwash (tvoj je ak se ne varam 160 bara, moj je 145) a nemozes regulirat.... Ovaj koji koristim je K7 i on je 160 bara, a imam i K2 koji je 110 bara ali situacija je ista, to je i meni palo na pamet Našao sam na youtubeu sa K7 kompresorom i izgleda da on definitivno nebi trebao biti problem jer ovaj dobiva točno ono što bi ja želio Mislio sam i pištolj rastaviti, možda nešto tvornički nije na mjestu ali sve je novo pa to nebi radio dok ne ispucam sve opcije tj. stvarno sam mislio (nadao sam se) da nešto krivo radim… jeli ti se sastojak u foameru brzo ili sporo troši?jeli napuniš foamer do kraja (pjena+voda) i dobro pomiješaš prije? je li osim pjene i vode kombiniraš s još nekim šamponom? problem može biti i u tvrdoći vode/količini kamenca Pa relativno brzo bi rekao tj. kako je na ovim filmićima tom brzinom otprilike i meni odlazi, ništa brže niti sporije. Znači napravim jedan normalan krug oko auta i cca 50% boce je potrošeno. Probao sam na pištolju podesiti koliko da ide van i na jedan kraj mi ide skoro pa čista voda, a na drugi kraj nešto malo ove pjenice koja se vidi na slikama. Foamer napunim kako je u opisu, topla voda, sredstvo i taman da sve skupa bude skoro do vrha tj. da ostane malo lufta da mogu dobro promućkati Probao sam i sa hladnom vodom, mlakom vodom, vrucom vodom, na pola puno, ful puna posuda, sa šamponom (količinski) kako tamo piše da treba pa sam probao 5x više staviti šampona ali uvijek je pjena više-manje ista… Nikakav šampon dodatno nisam kombinirao, znači isperem auto i idem našpricati pjenu, ništa između toga nisam stavljao. Nisam jedino probao na suhi auto špricati iako prema svemu što vidim to nebi trebalo raditi neku razliku… Vodu sam isto isprobao Imam doma kombinaciju gradske vode i bunara, samo prebacim što želim koristiti i nema razlike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 pod povoljno mislim da cijena prati rezultat a onda pogledaj tu: https://www.facebook.com/Dr.KukoCarDetailing?fref=ts siguran sam da neces bit razocaran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ovaj koji koristim je K7 i on je 160 bara, a imam i K2 koji je 110 bara ali situacija je ista, to je i meni palo na pamet Našao sam na youtubeu sa K7 kompresorom i izgleda da on definitivno nebi trebao biti problem jer ovaj dobiva točno ono što bi ja želio Mislio sam i pištolj rastaviti, možda nešto tvornički nije na mjestu ali sve je novo pa to nebi radio dok ne ispucam sve opcije tj. stvarno sam mislio (nadao sam se) da nešto krivo radim… Pa relativno brzo bi rekao tj. kako je na ovim filmićima tom brzinom otprilike i meni odlazi, ništa brže niti sporije. Znači napravim jedan normalan krug oko auta i cca 50% boce je potrošeno. Probao sam na pištolju podesiti koliko da ide van i na jedan kraj mi ide skoro pa čista voda, a na drugi kraj nešto malo ove pjenice koja se vidi na slikama. Foamer napunim kako je u opisu, topla voda, sredstvo i taman da sve skupa bude skoro do vrha tj. da ostane malo lufta da mogu dobro promućkati Probao sam i sa hladnom vodom, mlakom vodom, vrucom vodom, na pola puno, ful puna posuda, sa šamponom (količinski) kako tamo piše da treba pa sam probao 5x više staviti šampona ali uvijek je pjena više-manje ista… Nikakav šampon dodatno nisam kombinirao, znači isperem auto i idem našpricati pjenu, ništa između toga nisam stavljao. Nisam jedino probao na suhi auto špricati iako prema svemu što vidim to nebi trebalo raditi neku razliku… Vodu sam isto isprobao Imam doma kombinaciju gradske vode i bunara, samo prebacim što želim koristiti i nema razlike. onda je vjerovatno do snow lance-a. a kak ti auto izgleda kad ga isperes? meni pjena isto nije jako gusta al velim, obavi svoj posao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Ajd da se i ja informiram dok ste svi aktivni.. Kome odnest auto na kemijsko i dobro poliranje? Ovako tko radi doma da nemoram ici u partes jer mi je na drugom kraju grada to.. Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 onda je vjerovatno do snow lance-a. a kak ti auto izgleda kad ga isperes? meni pjena isto nije jako gusta al velim, obavi svoj posao Nemam s cim usporediti da znam dali postoji bolja ili losija kombinacija... dali je auto cist nakon pranja, je i tu nema problema, samo bi ja volio vidjeti i pjenu jer zbog nje sam kupio cijeli set koji ipak kosta neke novce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 E Maverick mogli bi probat s drugim autom, mozda je do auta, a ne do sampona/miniwasha/tebe. Evo ja cu npr.biti toliko dobra da cu ti dobrovoljno ustupiti Skodicu Bas mi je to palo na pamet jutros kad sam se vracala od vas iz radione hahaha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Vidis, vidis... stvarno bi moglo biti, odmah bacimo glinu i vosak pa da se i to isproba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Vidis, vidis... stvarno bi moglo biti, odmah bacimo glinu i vosak pa da se i to isproba Zapisujem se cim yugo bude gotov za nedjelju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 znači čim se počnu spominjat usporedbe koplja odmah se žene krenu javljat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 znači čim se počnu spominjat usporedbe koplja odmah se žene krenu javljat Tiho ti tamo Link to comment Share on other sites More sharing options...
J@nkinjo Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Maverick evo meni kroz cca 2 tjedna dolazi FL iz Kine imam K3 pa ću ti javiti rezultat. Uzet ću najvjerojatnije Valvet Pro pa možemo zamjeniti i isprobati međusobno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Maverick evo meni kroz cca 2 tjedna dolazi FL iz Kine imam K3 pa ću ti javiti rezultat. Uzet ću najvjerojatnije Valvet Pro pa možemo zamjeniti i isprobati međusobno! Bilo bi to super za usporedbu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 50:50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Zgodno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted May 27, 2015 Share Posted May 27, 2015 ekipa, definitivno sam odlucio kupiti polirku i opremu, tu me traze $dolara za jednoslojno poliranje, reko zajebiiiii preporuka orbitalne polirke i pripadajucih padova? Meguiars DA ? Portercable? koja sredstva? ima netko neki bestbuy paket za odraditi auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now