Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

ha ha više su se naslikavale nego prale mada heben posao, ovo moj eje unutar 1h, sa premazivanjem kpže komplet interijera sa nekom body losion kremeom kaj sam našao doma da sam iz nekog hotela donio sa šamponom za uspomenu

ha ha više su se naslikavale nego prale mada heben posao, ovo moj eje unutar 1h, sa premazivanjem kpže komplet interijera sa nekom body losion kremeom kaj sam našao doma da sam iz nekog hotela donio sa šamponom za uspomenu

Ja sam prao auto koji ima 7k km 2h i to bez nekog posebnog uredjivanja interijera. Jedino kompleksnije kaj sam radio je navlacenje nano zastite na felge

losion za ljudsku živu kožu nije dobar za mrtvu kožu u autu

Kad skupim vremena predstavit ću svoje detailing radove pa ćeš vidit malo, što je pranje auta koje traje tjedan dana

Slade ne može to tako...na ovom forumu se auto ne pere bez bar 500kn megvajersovih proizvoda ;)

Obično se ljudi ne upuštaju u rasprave oko nečega što ne razumiju

Pa ako tebi osobno nije jasno koja je razlika između specijaliziranih proizvoda i priručnih kućnih pomagala i to koliko i kako koji utječe na lak, i ako ne znaš prepoznati stanje laka, itd., onda ti baš i nije prigodno da se pokušavaš sprdat s time

Tebe baš peru frustracije u zadnje vrijeme. Kaj te boli kurac jel ljudi peru sa starim gaćama ili sa Meguiars ili Swisswax...

Ne peru me frustracije nego ne volim preseravanja i to nije u zadnje vrijeme nego oduvijek. Jebote vodite brigu kao da će vas pokopati u tom autu pa da se priča o tom kad vas iskopaju za 500 godina.

Ne peru me frustracije nego ne volim preseravanja i to nije u zadnje vrijeme nego oduvijek. Jebote vodite brigu kao da će vas pokopati u tom autu pa da se priča o tom kad vas iskopaju za 500 godina.

a jebiga sad.. svatko ima svoj gušt.. prije nisam bio tolika picajzla oko auta, ali u zadnje vrijeme sam postao i volim da mi je sve uredno, od mehanike do laka, interijera itd.. i koliko god budem imao vremena potrudit ću se da auto bude što bolji u uredniji.. :)

Jel to treba ispirati ili je dovoljno obrisati sa spužvicom?

Moraš isprat sa vodom, a idealna je kombinacija - našpricati, pustiti 1min da malo odradi i onda sa BLAGOM spužvicom proći felge, isprati sa mini washem i obrisati sa jelenjom kožom.

a jebiga sad.. svatko ima svoj gušt.. prije nisam bio tolika picajzla oko auta, ali u zadnje vrijeme sam postao i volim da mi je sve uredno, od mehanike do laka, interijera itd.. i koliko god budem imao vremena potrudit ću se da auto bude što bolji u uredniji.. :)

Poštujem to, samo sam se osvrnuo na upotrebu "superiornih" sredstava za održavanje auta.

Poštujem to, samo sam se osvrnuo na upotrebu "superiornih" sredstava za održavanje auta.

Pa zašto ne pogledaš malo po internetu testove, detaljnje usporedbe proizvoda, slike i snimke kako djeluju, pa bi ti bilo jasno zašto su neki proizvodi bolji a samim time i skuplji od drugih

Dok Meguiars nije došao u HR imali smo samo zadnji škart od tih proizvoda i tko je htio ozbiljnije malo radit sve je trebao naručivat iz Engleske. Jer ovi koji uvoze Sonax, Turtle, Nigrin, i ostalo - uvoze samo najgluplje moguće proizvode koje mogu jeftinije prodat i na kojima više zarađuju. A da znaš i Sonax npr ima PRO liniju proizvoda, skupljih, koje nećeš nigdje u HR nać. A niti Meguiars nije nikakava sveta krava, ali se najviše preporučuje zato što jedini u HR ima kvalitetan asortiman (ako ne računamo 3M koji je malo specifičan). Valjda ćemo jednom imat i uvoznike za Dodo Juice, Chemical Guys, Menzernu, Autoglym, Britemax, Carpro, Lake Country, Gliptone, Wolf's, Poorboy's, Gtechniq itd.

U Engleskoj na svakom kantunu imaš detailing shop i tamo je detailing normalan za svako kućanstvo. Kod nas je mentalitet što se toga tiče dosta zatupljen, pa ljudi nisu u stanju prepoznat fušersko lakiranje auta, a kamoli ne razlike kod korištenja sredstava za održavanje.

to sad kazes kad si golfa utopio....a inace spiku prodavao da ga svaki tjedan peres usisavas :)

by the way...kako kad...neki put u samousluznoj ga operem

neki put doma...ak mi nestane auto šampona uzmem staroj malo pura...i sjaji se ko nov :)

Edited by hrga

Pa zašto ne pogledaš malo po internetu testove, detaljnje usporedbe proizvoda, slike i snimke kako djeluju, pa bi ti bilo jasno zašto su neki proizvodi bolji a samim time i skuplji od drugih

Dok Meguiars nije došao u HR imali smo samo zadnji škart od tih proizvoda i tko je htio ozbiljnije malo radit sve je trebao naručivat iz Engleske. Jer ovi koji uvoze Sonax, Turtle, Nigrin, i ostalo - uvoze samo najgluplje moguće proizvode koje mogu jeftinije prodat i na kojima više zarađuju. A da znaš i Sonax npr ima PRO liniju proizvoda, skupljih, koje nećeš nigdje u HR nać. A niti Meguiars nije nikakava sveta krava, ali se najviše preporučuje zato što jedini u HR ima kvalitetan asortiman (ako ne računamo 3M koji je malo specifičan). Valjda ćemo jednom imat i uvoznike za Dodo Juice, Chemical Guys, Menzernu, Autoglym, Britemax, Carpro, Lake Country, Gliptone, Wolf's, Poorboy's, Gtechniq itd.

U Engleskoj na svakom kantunu imaš detailing shop i tamo je detailing normalan za svako kućanstvo. Kod nas je mentalitet što se toga tiče dosta zatupljen, pa ljudi nisu u stanju prepoznat fušersko lakiranje auta, a kamoli ne razlike kod korištenja sredstava za održavanje.

Apsolutni potpis. :thumbsup:

Ali može se nabaviti PRO od Sonaxa, samo mi moraš PM poslat. :P

To zapečeno godinama rijetko što može skinut do kraja.

Najeftinije je a u biti i najučinkovitije skinut felge dolje,kupit za 6kn litru solne kiseline i kist 2cm recimo i lagano preci felge iznutra i iz vana te obilno vodom isprat nakon toga...bit ce kao nove bez ikakvih tragova...ako što ostane nakon što se osuše ponovit postupak

img20120922120303.jpg

img20120922121426.jpg

img20120922124130.jpg

I ne ne oštecuje boju i da cca 6kn je litra...uloženo dobiveno nenadjebiv omjer

Za 16" ultre potrošio 3 deci,dakle cca 2kn

Sorry, al to su frustracije. Jer kog ne zanima može takve rasprave najnormalnije zaobići i doviđenja. Ni ja ne razumijem ljude koje troše tisuće kuna na dijelove za bicikle, jer meni je to bicikl i Limex mi je dovoljan, al ako je to njima gušt, tko sam ja da im sudim i da se s time sprdam (što ti svojim postom radiš)? Jednostavno zaobiđem temu Bicikli i to je to. I siguran sam da ima razlike između mog mjenjača na Limexu i nekog mjenjača za 2000 kn koji oni imaju na svojim biciklima (pucam bezveze cifre), to što je ja kao laik kojeg bicikli ni najmanje en zanimaju to ne prepoznajem i ne razumijem, to je druga priča.

Isto tako imaš ekipe koja se loži na kvalitetni hi-fi a nekom drugom obično Sony 5.1 kućno kino dosta. I ne vide neke ogromne razlike od hi-fi sustava za 25 000kn. So?

Ima još milijun takvih primjera. Moj stari ima ribičke opreme za 15 000kn. Ja majke mi ne vidim razliku između rolice za 500 i rolice za 2500 kn. On vidi, marljivo radi i štedi i kupi si ovu za 2500 kn i sav je sretan. I zašto bi se itko s time sprdao?

Svatko ima svoje gušte.

to sad kazes kad si golfa utopio....a inace spiku prodavao da ga svaki tjedan peres usisavas :)

by the way...kako kad...neki put u samousluznoj ga operem

neki put doma...ak mi nestane auto šampona uzmem staroj malo pura...i sjaji se ko nov :)

vidio si golfa uživo pa znaš kakav je? čovjek kad je došao kupit ja sam mu sve rekao što je s autom, nisam ništa muljao..:) velika je razlika između detailinga i nekog normalnog održavanja kako prosječni čovjek pere auto itd..

ja kako radim preko sezone po cijele dane, nekad jednostavno nemam vremena za bilo što, pa mi je dosta puta frend znao oprat auto itd..

i onda ove zime sam imao vremena, upoznao par dečki što se bave detailingom itd. i pomalo se zarazio.. i dosad već imam solidno opreme.. baš mi je u subotu došla polirka.. :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...