Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

je probao tko ove šmrklje za čišćenje interijera?

$_3.JPG

http://www.ebay.com/itm/Auto-Glue-Gum-Gel-Cleaning-Air-Outlet-Vent-Dashboard-Interior-Trim-Panel-Cleaner-/121606480790?fits=Year%3A2002|Model%3AMegane&hash=item1c504fa396:g:RhAAAOSwrklVFRzE&vxp=mtr

ili nešto slično, ako postoji...ako ne, što koristite vi profići? :)

i mene zanima el ovo čemu valja :)

ja sam jednom probao nesto slicno, i nekako mi ostavi nekakav malo ljepljivi osjecaj, jednostavno kupite obicni mali penzl/kist za bojanje i s njim se sva prasina pocetka vani za cas. Isto tako ako radis detaljnije pranje unutra, kist i malo vode/sapunice/detailera cuda radi.

• 3 weeks later...

Za početak i jedan i drugi traže prethodno dobru pripremu i očišćena stakla. Nakon toga oba proizvoda se donekle jednako nanose. Aplicira se na staklo u tankom sloju (g5 ide kružnim pokretima preko aplikatora ili mikrofibre a glaco u crtama po dužini ili širini cijelog stakla direktno kroz aplikator na bočici). Ostavi se da se osuši i napravi se buffing. Ovisno o vanjskim uvjetima i temperaturi, 15-30min je vrijeme sušenja. Za glaco se prilikom buffinga negdje treba malo potruditi da se skine i dobro iz svih kuteva provjeriti da je sve dolje ali ako i ostane može se naknadno buffing odraditi nije problem. Stavljao sam oba i meni je Glaco draži čisto zbog brže same aplikacije na staklo. Kasnije se njega malo duže skidalo sa stakla do duše ali no frx.

Ajde vi meni recite koji osvjezivac zraka nije agresivan a dosta dugo traje... pokusao sam sa nekoliko "borica" i kantica iz lidla al nije mi to vise to...

Postoji li neko ucinkovitije (makar i skuplje) rijesenje...

hvala

California Scents, stvarno širok asortiman mirisa, traju ti dosta dugo. Imaš i za kućne ljubimce da im ne ošteti osjetiv njuh.

http://www.partes.hr/index.php?page=katList&cat=050550

Moj focus, prvo sam unutrasnjost rijesio (netko ga je prao prije i to jako lose, i naravno cijelog zasrao sa dressingom za plastike masnim ko ulje), izvana detaljno opran, gliniran, ociscen iron i tar-xom, ispoliran sa menzernom shc300 i fg400, rijeseno par sitnih ogrebotina i na kraju par slojeva jetseal-a i fuss-a. Na stakla stavljen glaco repelent, na felge fusso vosak i na gume tyre wax. I sad se premisljam dal da ga vozim ili ne (obzirom na vrijeme :D)

PhotoGrid_1448741222792_resize_zpsybtdlppw.jpg

PhotoGrid_1448741307448_resize_zpsozks6kfv.jpg

PhotoGrid_1448744070344_resize_zpsoqxeyi1r.jpg

PhotoGrid_1448741262242_resize_zpsehbhpbgx.jpg

PhotoGrid_1449421739425_resize_zps8glyvtj1.jpg

PhotoGrid_1449659157187_resize_zpsmolypca0.jpg

PhotoGrid_1449658949830_resize_zpsv9a7psns.jpg

Edited by Kroky

bagatela iskreno za taj posao. smao da kupis koju krpicu i sredstvo za ciscenje i dressing, potrosis 200kn.

meni je napetije ovo izvana, odlican posao kroky, bas odlican! :thumbsup: da si mi blize dao bi ti audija da poludis na njemu sa svime sto imas, lak je 10 godina zanemarivan i prepustan cetkama, i raznim praonama. Ja kupio svu opremu, ali jednostavno sastavit dva dana za auto - neizvedivo.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...