Gabre Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 ja bih onako pomislio da MOOOZDA, ali samo moozda, postoji njihva web adresa sa svim informacijama http://partes.hr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 pa dobro to mi je blizu. znaci to radi i radi ok? edit : a di je sad partes? Slavonska Avenija 15 https://www.google.hr/maps/place/Auto+Partes/@45.8062498,16.0683365,14z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xf0507886b5772600!8m2!3d45.8029378!4d16.064415 Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Slavonska Avenija 15https://www.google.hr/maps/place/Auto+Partes/@45.8062498,16.0683365,14z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xf0507886b5772600!8m2!3d45.8029378!4d16.064415 thx ZaX to mi blizu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galeb_st Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 s cime cisitite/mazete interijer , a da daje matt look poslje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Ja cistim s zelenim APC od megsa i onda onaj Natural Shine isto od megsa... osobno prezadovoljan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaX Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Ja cistim s zelenim APC od megsa i onda onaj Natural Shine isto od megsa... osobno prezadovoljan. APC http://partes.hr/shop/proizvodi/visenamjensko-sredstvo-za-ciscenje-vozila-izvana-i-iznutra-710ml-meguiars-all-purpose-cleaner/ MEGUIARS NATURAL SHINE PROTECTANT http://partes.hr/shop/proizvodi/sredstvo-za-prirodan-sjaj-unutrasnjosti-meguiars-natural-shine-protectant/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Na ovaj sam mislio, samo onaj od 3.xxL. 1:10 i sve super http://partes.hr/shop/proizvodi/sredstvo-za-ciscenje-unutrasnjosti-koncentrat-101-1893l-meguiars-all-purpose-cleaner/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Nema bolje kombinacije. Za sjajan izgled aplikator i pustiti za manje sjajan obrisati mf krpom nakon aplikacije. Samo to nije isti sjaj kao one gluposti po centrima. Ja nikada ne brišem sa krpom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran86 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Kaj ima za ciscenje koze da je dobro? Sonax i ostale pizdarije nisu nesto.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Ovo iznad sta je vlado stavio, zeleni APC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Znači Megs zeleni APC. Osobno, ja ga lagano mekanom četkom utrljam, pa još jednom mf krpom pa brišem suhom dok ne izađe prljavo iz svih pora. Nakon toga također Megs Leather Conditioner za impregnaciju da sw ne bi koža gulila nakon tretmana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Gorane, Gliptone. Pusti megsa kad je njega koze u pitanju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Ovisno koliko je koža stara i u kakvom je stanju. Do tipa 3 godine starosti najčešće nema potrebe ići sa jakim i agresivnim sredstvom za čišćenje pa bi preporučio Gliptone Gentle Cleaner a ako je ili starija od 3godine ili vidljivo jako zmazana onda Intensive Cleaner također od Gliptonea. Prije svega sa lagano vlažnom krpom dobro pobrisati kožu a ako se radi sa intensive cleanerom dobro je i malo sa vodom pomješati jer je dosta gust i u formi gela a da lakše uđe u pore kože i očisti ih kad se pomiješa sa vodom pomalo i pjeni pa je to onda to. Čistiti sa cleanerom dok god crno izlazi van i krpa je nakon brisanja zmazana. I nakon cleanera ide Gliptone Leather Conditioner da ju omekša i bude elastična opet. Ako je već jako tvrda od sunca i zapuštanja, conditioner se može aplicirati i do 3 puta u razmaku od 24h i više kako bi omekanila ali nikad se neće vratiti u tvorničko full mekano stanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Odradio sam preko 40 kožnih interijera. Gliptone nije loš, dapače, ali ne pišem bezveze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Kako je pravilno za koristit ovaj tekuci vosak? Odmah nakon pranja? samo naspricati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko_st Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Ja špricam i brišem, ali nije taj već onaj ultimate, tako nekako. Gdje si ovaj uzeo, u renea ili si ga naručio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Uzeo sam od Renea - ima vise od godine dana, tako da nisam 100% ni siguran jel ovaj ili taj ultimate. I nakon sveg stajanja danas se sjetim di sam ga spremio :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Nakon predpranja i pranja očisti glinom i onda tek vosak. Staviš malo na aplikator i kružnim pokretima nanosiš na vozilo. Ideš od krova na dole i nakon cca 20ak minuta brosanje mf ručnikom. Brisanje je najbolje isprobati najprije sa prstom jer se treba vosak osušiti i pod prstom ti treba biti kao pijesak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 ne kružnim, nego u crtama, pa pod 90, ostalo sve super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miataoldschool Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 ljudi jucer sam bio sa kolegom koji ima keramiku na autu i to je preeebolesnooo kako izgleda uzivo....cim doletim doma javim koj je radio...ugl. ni dva mjeseca iz salona auto je iso odma na premaz te sama boja je perla bijela u kombi sa tim premazom flejkovi u laku dolaze jos vise do izricaja....ono šta me znaima jel ima ko na forumu da to radio i kak je zadovoljan...cijenovno kolko sam skuzio oko 500e ali stvarno vrijedi te doz. garancija se dobi... pa ajmo da vas cujem keramicari ko to dela tu kolko love te consumeri kako ste zadovoljni ako ima koji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robiii Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 (edited) djecki, molio bih preporuku, ako ste voljni moze i link na foreu, Megularis (sve na sajtovima sam pregledao, ali ne znaci mi nis kad se ne kuzim toliko) ili nesto trece gdje bih mogao kupiti spuzvicu za poliranje i kakvu/koja bi odgovarala/zamjenila ovu sonaxovu sa linka, takoder, sto je ovo sto se koristi u linku, za aplikaciju sonax extrema 2 i 3..pod 1 (brilliant wax) je spuzvica, to kuzim, a ovo drugo? Imam Sonax Xtreme Brilliant wax 1, Sonax Xtreme polish+wax2 i polish+wax 3...imam i Sonax mikrofibru, Sonax sampon itd itd., eto, ako je netko voljan rijesiti misterij spuzvice i ovog drugog sranja za poliranje te linknuti nekakvu adekvatnu (pa i cijenovno) zamjenu za njih, poslusat cu i zahvaliti se na kraju. Ziveli *poslusat cu eventualne savjete o nekim drugim spuzvicama i tim điđama radi se o ovome: Edited February 8, 2017 by Robiii Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 @ Miataoldschool: Zavisi od keramike do keramike. Gtechniq i Gyeon su kod nas najpoznatiji i s njima radi samo par accredited detailera. Svig tu sa foruma, Dr. Kuko iz Kobiljaka, AP Bobo sa Markuševca, Detailing R iz Splita i Kristijan Jaki iz Slavonskog Broda. Cijena ovisi o tome što uzimaš/želiš i koliko to traje. Npr Gtechniq Crystal Serum Light + EXO sa 5g pisane garancije ti je tih 500€. Gtechniq Crystal Serum Professional iliti Black je 700€ i ima 7godina garancije. Na to još možeš dobiti zaštitu felgi, crnih nelakiranih plastika eksterijera, stakala itd. Najbitnije kod svega je dobra priprema tj. da se poliranjem lak dovede u nulu kako bi nakon aplikacije izgledao najbolje što može i tako se i zadržao. U pravilu ako imaš novi auto po meni je vrlo isplatljivo tako nešto uzeti. Puno ljudi i na par godina stare aute stavljaju keramiku jer je i duže očuvan lak i puno ga je lakše održavati čistim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miataoldschool Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 e takve odgovore volim hvala....cim dodem mado potvrdim ko je od ekipe..ugl. velim ti ja sam za to cim malog upogonin ide na kermiku,samo sam htio vidit jel imo ko tu da je to odradio te kako je zadovoljan Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 @ Robii: Mislim da je to "običan" velcro držać spužve/aplikatora tzv. hand puck. Kad bih radio na ruku koristio sam Chemical Guys Hex Logic Hand aplikatore. Narančasti koji je jako abrazivni sa grubljom pastom ala menzerna Super Heavy Cut Compound 300 ili CG V32/34, bijeli za polish tj. CG V34/V36 i crni za finish ili glaze/sealant/vosak Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 @ Miataoldschool: Treba samo ljudima biti jasno da ako se stavi keramika auto nije otporan na druge aute u prometu, metke, pijance itd. Keramika ima određenu tvrdoću i štiti od određenih čimbenika i to je to. Ako se zapne ciglom za lak zgulit ćeš ga do lima. Nema te keramike koja može pomoći. Ja na Corolli imam za test CarPro Finest kojega je Dr. Kuko aplicirao prije cca. 2godine i nije loš. Imao sam nekih problema s njim u početku tipa water spotovi koji su se pojavili u prvih 14dana od aplikacije i neidu dolje jer je sad keramika stisla i to je to. Jebat ga. Ali puno manje ogrebotina i swirlova ima sada nakon dvije godine a auto je daily driver i stalno u pogonu. Kad skinem finest na proljeće ići će gore Gtechniq Crystal Serum Light + EXO v3 pošto si ga sam uvozim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now