Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nude mi u A.Kresi jos i brembo ,delphi i trw... od 199 febi pa 238 brembo ...oko 300 delphi i 358 trw....

a mjenjam i prednje i zadnje ....

Posted (edited)

JESTE LI ZNALI / TEXTAR

textar_jeste_li_znali_13.jpg

Svi znaju da je TEXTAR najveći proizvođač prve ugradnje disk pločica i kočnih obloga u osobnom i teretnom programu. No, mnogi trgovci autodijelova i sami mehaničari ne znaju činjenicu da se u pločicama gdje piše ATE, TRW I BOSCH uglavnom radi o TEXTAR-u, kada je ta pločica u prvoj ugradnji.

TRW, ATE i BOSCH ne proizvode pločice za prvu ugradnju, već samo za „aftermarket“. Kada isporučuju (uz čeljusti) onda kupuju pločice za prvu ugradnju i to uglavnom od TEXTARA.

textar_jeste_li_znali1.jpg

Na slici se vidi primjer original pločice za BMW. Na pločici osim što su utisnuta BMW slova, piše ATE (jer je ATE isporučio pločice sa čeljustima za prvu ugradnju u tom BMW-u), ali na toj pločici piše i TEXTAR jer od njega je u ovom primjeru ATE kupio i prodao BMW-u.

http://www.autofista.hr/osobni-program/textar/jeste-li-znali/

Ja ću ispričati jednu od anegdota vezanih za TEXTAR (iako osobno nemam ništa protiv njih i dapače, smatram da su među prvih 4 koje najviše nudim u svojoj izdašnoj i šarolikoj ponudi).

Naime, prije nekog izvjesnog vremena, čovjek traži diskove i pločice za Škodilaka Octaviu Mk1. Inzistira da to bude samo i isključivo TEXTAR, jer u svom kraju može kupiti samo Brembo, a Brembo neće ni za lijek.

Ja to uredno naručim, roba stigne uredna i sve zapakirano sa onim sigurnosnim naljepnicama i kutija nikad otvarana, kako diskovi tako i pločice. I kad mu stigla roba te kad je on išao to sve montirati, zove on mene i pita da li se ja to šalim sa njim ili što već. Na moje pitanje kako i zašto i da mi se ne šali baš takvom robom na relaciji Zagreb-Duborvnik, on kaže da mu je pao mrak na oči kad je izvadio diskove iz kutije. Naime, diskovi su bili Brembo, sa svim svojim oznakama, nigdje ni u kojem kutku nije pisalo Textar. Isto tako za pločice, na limiću je pisalo TEXTAR, ali dolje u dnu onako utisnuti žig je pisalo PAGID. A PAGID i TEXTAR su u istoj grupaciji TMD Friction i kombinacije su uvijek moguće.

S pak jednog drugog polja, postoji jedna Nizozemska tvrtka A.B.S. koja konkretno surađuje za TEXTAR-om i BREMBO-m i to uredno imaju napisano na svojim stranicama (kad je na Nizozemskom jeziku, a i to su mi potvrdili kada sam ih kontaktirao).

Isto tako za Brembo plocice radi Ferodo...

Edited by ND4SPD
Posted

Ajde nek neko odma baci ponudu za seat ibizu 96 kw 2007 god prednji i zadnji diskovi plus pločice....i da odma kažem ne treba mi nista tipa Ate, Trw, Brembo itd itd... najobičniji samo da koče jer se auto prodaje.

Zanima me cijena za gotovinu :thumbsup:

Posted

ND4SPD to je istina samo za pojedine modele gdje Textar radi pločice, a onda ATE rebrandira. I obratno postoje situacije.

Imaš takav primjer kod nas na zadnjim pločicema od Sporta - imaš logo od Renaulta, pa od TRWa, a zapravo su Galfer pločice.

Ovo ti je čisti marketing.

Posted
ND4SPD to je istina samo za pojedine modele gdje Textar radi pločice, a onda ATE rebrandira. I obratno postoje situacije.

Imaš takav primjer kod nas na zadnjim pločicema od Sporta - imaš logo od Renaulta, pa od TRWa, a zapravo su Galfer pločice.

Ovo ti je čisti marketing.

Je, zato sam i stavio onaj tekst dolje ispod ovog o Textaru...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...