golfijaner Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Imam problem s promjenom kočnica. Na Škodu Fabiju 1,9 tdi 2001. godište sam išao stavljati diskove umjesto bubnjeva. Nabavljene su čeljusti s Golfa mk4 koje su aluminijske. Novi diskovi, nove pakne, nove sajle, nove krute cijevi i fleksibilne za Fabiju, a i novi nosači čeljusti s Pola 9n3 GTI. Sve je to naštimano ali kočnica odmah ne koči nego ju je potrebno pumpati. Glavni kočioni cilindar je danas provjeren i on je ispravan. ABS je odzračen preko VAG COM-a. Onaj klipić na čelustima se normalno vraća nazad. U čemu može biti problem? Prijatelj tvrdi da mk4 ima dva različita sistema kočnica i da su ove čeljusti s baš tog sistema koji ne paše na Fabiju. Ja sam prerovio sve što se moglo naći na internetu vezano za kočnice i nisam našao ništa što upućuje na dva različita sistema kod alu čeljusti. Na čeljustima su natpis Lucas, VW i Audi znak. Već sam tjedan dana bez auta jer se problem rješava, a auto je jutros trebao biti kod lakirera i sve ne ide po planu.
Exfreerider Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Pregledaj crijeva to mene nedavno mučilo dok sam reparirao zadnje čeljusti i nikako dobiti kočnicu kad ono glupost dečki u poršeu heinzelova riješili
Mramor Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 A ne odzračuješ kočnicu tako da netko odvrne "sisicu" a drugi pumpa nogom kočnicu dok ne bude tvrda? Postoji na ebayu i dobrih "one-man" sistema za odzračivanje gdje sve možeš sam. Pitaj marklari-a (Fiesta ST).
golfijaner Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Pregledaj crijeva to mene nedavno mučilo dok sam reparirao zadnje čeljusti i nikako dobiti kočnicu kad ono glupost dečki u poršeu heinzelova riješili A crieva sva nova. Mramore, tako su odmah radili pa nije išlo
Mramor Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) tako su odmah radili pa nije išlo Kako je to moguće? Prvo se to pitaj. A mogući odgovor je da ti je nešto krivo montirano. Edited July 15, 2013 by Mramor
grga22 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) Imaš zraka u sistemu, treba odzračiti... A ovo što Ex kaže, on misli na vakuum crijeva, između vakuum pumpe i serva kočnica. Al da nema vakuuma, kočnica bi bila tvrda, al bi kočila. Zrak ti je u lajtungima... Edited July 15, 2013 by grga22
KIMI_1.8T Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) Postupak odzracivanja bez adekvatne opreme nemozes napravit.:no2: Znaci, ili V.A.G 1552 ili V.A.S. 5051. Kad imas spojen neki od ova dva uredjaja za dijagnostiku i kad odaberes grupu 03 (ABS brakes) ides na funkciju 04 (basic settings) i samo odradjujes i potvrdjujes ono sto te tester trazi. No, prije toga moras osigurati tlak od barem 2 bara u posudi da bi sve uspjesno odradio. Posto sve to vjerovatno nemas, ..pravac ovlasteni servis ili nekom tko ima opremu i zna sta radi. Edited July 15, 2013 by KIMI_1.8T
grga22 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Al' to je odzračivanje ABS pumpe (Pump bleeding), misliš da mu je iscurilo sve iz posude? Golfi: Jel ti iscurilo svo ulje dok si to slagao?
BMW_Motorsport Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 ja imao slican problem na A6,mjenjo crijeva od kocnica,prednja, i nakon toga kocnica prenisko, odzracio sve par puta,ista stvar, nista auto se vozi,nedavno promjenio plocice i diskove jer su bili pri kraju,od onda normalno. sad ili je bio zrak u sistemu,pa dok sam vracao klipove taj zrak otisao u posudu ili nesto trece.
KIMI_1.8T Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Al' to je odzračivanje ABS pumpe (Pump bleeding), misliš da mu je iscurilo sve iz posude? Golfi: Jel ti iscurilo svo ulje dok si to slagao? Da nije iscurilo, bio bi gotov za 2 minute.
grga22 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Očito... Sad sam vidio da je i sve lajtunge mijenjao...
golfijaner Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Nisam ja radio, a ulje nije smjelo svo izaći. VAG COM također ima tu dijagnostiku. Probat ću poslijepodne sam se zabaviti time. Nadam se da će se nešto pametno dogoditi. Bitno je da sam siguran da na mk4 ne postoje dva sistema kočnica u što me se uvjerava.
grga22 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Pročitaj kataloški, ali vjerojatno je 1J0 615 423 D i isti taj se stavljap na Fabiju. Jedino RS ima drugačije... Al i taj bi radio... Probaj još ABS pumpu odzračit. Bilo bi dobro da natlačiš posudu, lakše će ti istjerat zrak pod talkom nego slobodnim padom... Ili propusti kroz pumpu cijeli volumen posude pa dolij ulje i vidi kako radi.
Elvisvw Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Provjeri lajtunge od glavnog do čeljusti,znaju imat,restriktore,ako nema korektor sile kočenja, ...pričam napamet,pošto se ne sjećam
killuminati Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 stražnje čeljusti koje su po ate-ovom katalogu iste na golfu 4 tdi i fabiji tdi su 24.3384-1729.7 (lijeva) i 24.3384-1730.7 (desna) a u katalogu ima još po dva para zadnjih čeljusti..
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now