Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam problem s Cliom... naime, nanovo mi je slagan motor budući da mi je okrenuo 2 leteća ležaja.

Stavljena radilica s novijeg modela (2004. ili 2005.) sa nešto sitno kilometara, nove klipnjače, uljna pumpa, glava poravnata, novi podizači ventila, nove vodilice ventila itd itd...

Uglavnom motor je sastavljen i nakon slaganja upalio je jednom te je radio kojih 10-ak sec i zgasio se. Nakon toga je verlglao, pa bi upalio jedva na tri cilindra i nakon toga više ne pali nikak. Vergla, ne baca dim.. ništa...

Dijagnostika (Würth) baca grešku senzora bregaste - usklađenost, sporadično i neće pobrisat grešku. Jednom je bacio i grešku senzora radilice isto usklađenost te također sporadično no nju je izbrisao. Ova greška za bregastu je ako se ne varam DF116, a ne sječam se oznake za senzor radilice.

Senzor radilice očišćen. Dizne provjerene kod Purića te su 3 komada 100% ok, a jedna ima malo povećan povrat no ništa strašno. Prema riječima Purićevog servisera auto mora s tim diznama palit (na njih je palio kad sam ga dopeljao majstoru i tako je vozio).

Oba senzora su ispravna, stavljeni su drugi i ista stvar. Instalacija je provjerena i također OK. Pumpa je Ok, nešto preko 300 bara.

Motor je u fazi isto kao što je i distribucija u fazi. Probali smo ga palit na start spray i motor upali dok normalno nema šanse.

Ima li netko neku ideju, a još bolje ako netko ima iskustva sa takvim slučajem?

Tnx :)

Posted

Provjeri konektor na ecm-u,ako pumpa nije u fazi nece palit,odnosno nekad upali,ali kad upali na sprej trebo bi ostat delat(na pumpi je senzor bregaste)

Posted

Nemojte ga paliti na "klasičan" start sprej (sa pumpe itd) jer je meni Astra dti znala užasno detonirati kad bi povukla zrak, pa da lakše izvergla i povuče gorivo bi joj dao start spreja. Uzmi od ISOL-a starter...upali kao i inače na start spreju ali radi doslovno ko na gorivu, ne detonira i ne klikće...

Posted

2 coupe: Ovo je neki sprej kojeg je majstor imal.. i to je bilo samo toliko da probamo...

2 dac: Komplet instalaciju smo prozumaili i i sve je ok.. sa senzora bregaste (pumpe) signal je na drugom kraju, znaci zica nije u prekidu (isto tak je i sa senzorom radilice). kontakti na ecu su ok takodjer... pumpa je u fazi (prema manualu od renaulta)..

citam po stranim forumima i naisao sam na informaciju da ako senzor klime baca gresku da motor nece palit.. frajeru u britaniji je auto stajao 6 mjeseci u servisu dok to nisu otkrili.. malo mi je to cudno no mozda je i to kod mene buduci da je klima ispraznjena, a dijagnostika baca gresku senzora klime...

Posted (edited)

probaj otpojiti taj senzor, i onda probaj, imao sam slučaj da se auto gasio radi tog senzora, tj te žice, kada ih spojiš ugase auto, sad ako su negdje u kratkom spoju, može bit da ti nedozvoljava da ga upališ, na dijagnostici mi nije pokazivao nikakvu grešku vezano za klimu več te iste koje si ti imao

Edited by Elvisvw
Posted

jel znas mozda gdje se nalazi na cliu?

takodjer... jel moguce da je to imobilizator odn. neka vrsta blokade?

naime kljuc je auto vec dugo vremena i nije vadjen.. i sad zovem jednog elektricara pa mi veli da probam izvadit kljuc, zakljucat auto, otkljucat i probat ponovo..

Posted

Dobro ti je reko. Sjecam se prije nekoliko godina ispred kafane da covjek nikako nije mogao upalit clio 2. Zvao majstore i sve. Islostavilo se da je baterija u kljucu bila slaba.

Posted
jel znas mozda gdje se nalazi na cliu?

takodjer... jel moguce da je to imobilizator odn. neka vrsta blokade?

naime kljuc je auto vec dugo vremena i nije vadjen.. i sad zovem jednog elektricara pa mi veli da probam izvadit kljuc, zakljucat auto, otkljucat i probat ponovo..

Ako ti se lampica blokade paljenja na instrument ploči uredno ugasi nakon dodavanja kontakta nije imobilizator.

Posted

kad riješiš javi mi jer imam isti problem samo na drugom motoru... isto je ključ bio dugo u autu koji je raskopan stajao(klipovi,karike itd).

i sad nakon sklapanja na start sprej upali a bez njega kita. dijagnostika ne baca grešku

dizne testirane i u super stanju su

isto vergla ali dima nema, kao da dizne ne otvaraju nikako

Posted (edited)

2 Risbo: jos nista... u ponedjeljak idem opet do njega i neznam ni sam kaj cu tam al bar da budem uvjeren da pokusava rijesit problem i da drka po autu jer imam osjecaj da ne dira auto dok me tamo nema... ma koma...

2 all: citam iskustva po stranim forumima i ima razno raznih odgovora, no koliko vidim dosta ljudi je imalo isti ili slican problem no nigdje nisam nasao na konkretan odgovor.. jednom liku u britaniji je clio staao 6 mjeseci u servisu dok nisu skuzili o cem je rijec.. tjesi me to kaj meni auto stoji tek 4 dana od kad je slozen i ne pali.. :D

2 Hans: naišao sam negdje na nekom od tih stranih foruma da cliaci do 2003. nisu bas "kompatibilni" s ostalim dijagnostikama vec iskljucivo renaultovom...

e sad se pitam jel moguce da onda ova njegova dijagnostika (wurth) ocitava krivu gresku odn. da neku gresku krivo prikazuje?

naime googlam pa negdje vele da je greska DF116Camshaft sensor circuit, coherence, permanent" (jedino kaj je kod mene bila sporadicna)

a opet nalazim da je DF116 Fuel Circuit Functional Fault...

takodjer... jel moguce i ovo:

"The brake pedal has a switch above it that is linked to the ECU. When you brake, this switch tells the ECU and it cuts the fuel as well as putting on the brake lights.

So, the brake lights or switch need looking at first as they are on the fault list but not yet rectified.

Renault wiring is not the best and while you have replaced the potentiometer in the pedal, the fault may be a broken wire or poor connection."?

2 Zivac: ak ti uspijes prije mene takodjer javi.. :) toliko sam vise lud da bi zel sekiru i scepal auto... :jason2:

Edited by vjeko
Posted (edited)

nalazi se oko desne mulde ( lupam po sjećanju),trebalo bi ti pisati u knjizi vozilia gdje je točno, može biti baterijica u ključu pošto ona napaja zavojnicu od koda, ali ovako napamet teško,opiši što se događa kako se ponaša lampica između STOP i SERV ponaša kad daš kontakt, i kad ga kreneš anlasat,i staneš, jel počne brzo blinkat.

kao što je kolega napisao probaj zamjenit baterijicu u ključu i pogledaj u kakvom su stanju spojevi u ključu, znaju se odlomit pločica od nosača baterije, tako da izgubi napajanje, ako ti sve to izgleda ok, fino kod elektoničara,,ili provjeriti dobro instalaciju žice do ecu prije elektroničara,

Edited by Elvisvw
Posted (edited)

takva greska mi baca sumnju na fazu motora. senzor radilice i bregaste .uskladenost-ocito je auto u previse ranijem ili kasnijem paljenju.

provjerite fazu jos jednom pa zatim senzore bregaste i radilice.prvi cilindar na paljenje- provjeriti u autodati koji je na tom autu cilindar broj 1, cr pumpa nema faze , bregasta sinjal i radilica sinjal ili na zamasnjaku sinjal. sinjal je oznaka.

oba senzora moraju imati napajanje 5v kad je kontakt ukljucen.

provjeriti i osigurace ,banalna stvar ,ali neki dan mi se dogodilo da sam ispitivao maf i sjebao osigurac od ecu-a,auto niej palio a bacao je 5 gresaka

posto je u pitanju gal onda probat s rezervnim kljucem

EDIT tek sada detaljno procita prvi post :)

ako pali an start sprej onda je samo jedan problem MOTOR NEMA GORIVA.

to je cr sistem oa odzracivanje nebi smio biti problem.

probaj prilikom verglanja popustiti cijevi sa dizna -kljuc 17

i gledat dal dolazi gorivo na sve 4

i onda dok verglas i dok gorivo strca na sve strane zavidati ponovno cijevi dizna-na taj nacin si eliminirao zrak u sistemu dok palis

dal su dizne slozene kako su i bile ? zbog kodova govorim.

ukoliko nebudes imao goriva na cijevima dizni dok auto vergla:

1) vuce zrak i to dobro

2) kod kljuc

kod prvog slucaja:

kanta od 10 litara puna nafte, crijevo dovod na pumpu iz te kante (zaobici ces filtere i rezervoar auta)

takoder provjeri i propusi trak sva crijeva povrata goriva

Edited by Mexx
Posted

2 Mexx: prije svega fala puno na odvojenom vremenu :)

no...

govno ne pali i dalje...

naime probali smo ovo sa cijevima dizni i to je sve ok...

osiguraci ok... releji ok... 5V na senzorima... zice od senzora do ecu-a nisu u prekidu.. dizne stavljene kako su i bile... nosio danas rezervni kljuc i nista...

ono sto sam zaboravio napisati na pocetku topica... dijagnostika pri verglanju ocitava u pocetku oko 300 okretaja, ali ubrzo padne na 20-ak okretaja makar auto vergla jednako kao i na pocetku sto bi valjda upucivalo na senzor radilice.. stavili novi senzor i opet isto..

2 Marko&Boris: da.. padaju mi takve ideje na pamet :)

Posted
2 Mexx: prije svega fala puno na odvojenom vremenu :)

no...

govno ne pali i dalje...

naime probali smo ovo sa cijevima dizni i to je sve ok...

osiguraci ok... releji ok... 5V na senzorima... zice od senzora do ecu-a nisu u prekidu.. dizne stavljene kako su i bile... nosio danas rezervni kljuc i nista...

ono sto sam zaboravio napisati na pocetku topica... dijagnostika pri verglanju ocitava u pocetku oko 300 okretaja, ali ubrzo padne na 20-ak okretaja makar auto vergla jednako kao i na pocetku sto bi valjda upucivalo na senzor radilice.. stavili novi senzor i opet isto..

Ovo ti upucuje na senzor bregaste, ne radilice.

Posted (edited)

Remenica na bregastoj?

Ako se ne varam prijatelj ubacio u forda 1.4 tdci iz citroena, sve pase i isti simptomi ista greska, i kad je stavio remenicu s forda sve radi

Mislim da bi i kod tebe to moglo bit!

Edited by perovk_1988

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...