2fast Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 U prilici sam nabaviti TAR*OX big brake kit za Astru. Kociona klijesta bi bila B32-6 (sesteroklipna). Zanimaju me iskustva, kakva je kvaliteta tih kocnica? Razmisljao sam o kemiji sa nekim Brembo/Porsche klijestima, ali nekako imam vise povjerenja u gotov kit sa svime potrebnim da pase na auto kak spada. A i lagano sam izgubio zivce za nase "mehanicare" iz Hrvatistana i nemam volje hebat se s nekim tko ce mi to mozda igrom slucaja slozit kak spafa, ali vjerojatnije zahebat... Ako netko ima iskustvo za / protiv - slusam.
ND4SPD Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=441815 I zasto ne kemija, samo adaptere moras napraviti...
2fast Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 Nije baš "samo adaptere", treba naći i diskove da idu uz ta kliješta sa pravim razmakom rupa, ili opet dat nekome da to napravi (upitne kvalitete...). Valjda zato jer sam stariji, sve sam manje sklon tome... :lol: Kad smo već kod Alcona, dolazila su 4pot kliješta kao opcija na Astrama 888, našao sam jedna na ebay-u, samo je upitno njihovo stanje, frajer veli da nije siguran da li ima klipiće, a i ako ih ima da su korodirali... itd... Možda bi ih se isplatilo uzeti pa dati reparirati, pitanje je samo nabavke reparatur kita... i naravno, cijene te investicije...
ND4SPD Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Nije baš "samo adaptere", treba naći i diskove da idu uz ta kliješta sa pravim razmakom rupa, ili opet dat nekome da to napravi (upitne kvalitete...).Valjda zato jer sam stariji, sve sam manje sklon tome... :lol: Kad smo već kod Alcona, dolazila su 4pot kliješta kao opcija na Astrama 888, našao sam jedna na ebay-u, samo je upitno njihovo stanje, frajer veli da nije siguran da li ima klipiće, a i ako ih ima da su korodirali... itd... Možda bi ih se isplatilo uzeti pa dati reparirati, pitanje je samo nabavke reparatur kita... i naravno, cijene te investicije... Provjeris s kojeg auta su klijesta i odmah trazis diskove koji odgovaraju, Performance friction, Girodisc, DBA, Project Mu, ako hoces dvodjelne... Ako hoces obicne, po ATE katalogu trazis ATE power diskove Za kompletnu reparaciju celjusti: http://www.godspeedbrakes.co.uk/ I cijene su sasvim korektne...
2fast Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 http://www.godspeedbrakes.co.uk/ Ma ti si enciklopedija... ovi taman imaju te diskove koji idu uz kliješta koja sam našao... Pitanje je samo u kakvom u stanju i da li se to da spasiti... ili koja ja cifra za reparaturu... šaljem im mail...
ND4SPD Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Ma ti si enciklopedija... ovi taman imaju te diskove koji idu uz kliješta koja sam našao... Pitanje je samo u kakvom u stanju i da li se to da spasiti... ili koja ja cifra za reparaturu... šaljem im mail... Sveska Samo kaj ja osobno od goodspeeda ne bi uzimao njihove dvodjelne, znaju zahrdjati na spoju izmedju diska i drzaca... I ako cemo realno nisu pravi plivajuci/dvodjelni, ali zato im je i cijena dosta niza... Po ostalome svi ih samo hvale...
ND4SPD Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 I kad uzimas takva "racing" klijesta pazi da obvezno imaju brtvu za prasinu/smece (dust seals)... Recimo sa prvog linka Alcon Advantage Extreme imaju, a Alcon Club Race nemaju i onda imas problem, jer su to prava trkaca klijesta i moras ih stalno odrzavati i cistiti...
Dario Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Sveska Samo kaj ja osobno od goodspeeda ne bi uzimao njihove dvodjelne, znaju zahrdjati na spoju izmedju diska i drzaca... I ako cemo realno nisu pravi plivajuci/dvodjelni, ali zato im je i cijena dosta niza... Po ostalome svi ih samo hvale... wait wait waiiiiit ti objašnjavaš Borisu da postoji šansa da diskovi na spoju zahrđaju ? ,on vozi Astru(OPEL) misliš da ako nešto hrđa da bi ga brinuli diskovi :lol:
ND4SPD Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 wait wait waiiiiit ti objašnjavaš Borisu da postoji šansa da diskovi na spoju zahrđaju ? ,on vozi Astru(OPEL) misliš da ako nešto hrđa da bi ga brinuli diskovi :lol: :lol::lol::lol: Ima i u tome nesto :lol::lol::lol:
doggy Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Ja sam cuo da je taroxu pala kvaliteta dosta u zadnjih par godina.
Alfaludak Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 ja sam do sada napravio na sigurno 15 auta konverziju na BBK ne racunajuci na to da sam na tipu 4 puta radio zamisli nauke...
ND4SPD Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Ja sam cuo da je taroxu pala kvaliteta dosta u zadnjih par godina. Ja ne vidim nikakakv smisao u 10, 12 ili cak 16 klipova kao sto oni imaju...
2fast Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 To se slazem. Vjerojatno to rade djelomicno samo da imaju nesto sto drugi ne nude...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now