Jump to content

Grijanje part.2

Recommended Posts

2 TT: u Rotusu sam i bio... Njih hvale, isto kao i Futuru u VZ...a vidis kaj su napravili, ventilacija i dalje radi isto, a visoki okretaji su ok...

2 Gonzo: svi misle da je to ili senzor...a njima u servisu je sve ok...

Jos jednom, kontaktiraj ove, mi kod nas nismo nasli nikoga da se potrudio kao ovi i rijesili su problem...

http://www.toyota-center.si/salon-vic/

Da te utješim, mojoj astri također treba 45min da dođe po zimi (znači par st ispod nule) na radnu temperaturu. Ako upalim klimu (tj grijanje) temperatura motora počne padati (ako auto stoji).

Jebeni dizeli.

Ali ler mi ne mrda bez obzira na potrošače (barem ne tako osjetno). Možda ove zime konačno isprobam varijantu sa pokrivanjem hladnjaka kartonom ili sličnim.

• 2 years later...

Vec sam zaboravio na ovaj slucaj, odnosno da sam uopce i pisao o njemu.....

Nakon skoro dvije godine zezancije u 12mj 2015 zamijenjena je, hm, elektronika, odnosno konzola s kojom se kontrolira grijanje..... i naravno, pogadjate, nista se nije popravilo....

Auto je bio prije toga kod niih na testiranju cijeli dan i nista cudno se nije dogodilo, ali su ipak odlucili zamijeniti.... par dana prije toga sam im direkt dopeljao auto u servis dok nije radilo grijanje na noge i tek su tada odlucili reagirati....

Naravno, nakon zamjene, zovu me da pokupim auto, sjednem se u njega i mislim si napokon se rijesio taj problem, ali, ipak ne, palim auto i opet ne radi, samo sam se upeljao natrag u servis i opet spajanje na komp, ovo ono.... i na kraju je zakljucak, to tako mora biti, tak je i na ostalim autima.... naravno, u tom trenutku nema niti jednog aurisa kako bi se to moglo provjeriti, ali to je tak...

Nisam odustao, ali jednostavno nemam vremena se s time hebati, ostavljati auto, a nikada nemaju zamjenski.... U ZG je jos samo TCZ za kojeg sam previse losih stvari cuo i Rotus, Bacica vise nema... jedino kaj mogu poslati direkt mail u Toyotu Europe i nadati se da ce oni rijesiti problem....

Mozda bi novi auto bio dobra zamjena :D....

svašta,pročitao sam sad topic i zbilja mogu mislit koji bed s novim autom..očekuješ da radi ..i još k tome sinonim za kvalitetu(bili očito)

mogu ti ja nabavit broj od čovjeka kaj radi u slo u servisu pa ti proba riješit,samo buš moral do maclja!

Zakljucak je da je do senzora, jer senzor kaze da je prioritet puhanje na sajbu i tam puse, a na noge nista.... tak su mi prodali pricu....

A na moje sljedece pitanje, ok, je li prioritet 3 sata puhanja na sajbu ili se nakon nekog vremena ipak bude ukljucilo i na noge, nop.... nema odgovora, odnosno, to se nece desiti...

Tak da nakon zamjene sam ih isto pitao, jeste li mijenjali pokvareni dio i stavili pokvareni, ili ste zamjenili ispravni dio s ispravnim, jer ja ne vidim razliku....

Uglavnom, sad je kao podeseno na neki mod, da u auto modu puse samo na noge, ali puse kao i na sajbu, naravno, osjetno manje, a kad se prebaci u manualni mode, na sajbu i noge, onda puse na sajbu, a na noge i dalje kak mu puhne...

Ja prvo sta napravim kad ujdem u auto je da upalim grijanje na noge. Drugo ne mora ni radit loool

Salji mail u Toyotu Europe, a prije toga odi u servis i trazi nek ti izlistaju koliko si puta bio zaprimljen zbog tog problema u servis da ih jos bolje naguzis dok pises mail...

Tu je možda sve ispravno,samo je problem u kompletnom softveru koji upravlja grijanjem

Tak si i ja mislim, ali, ako su svi takvi, da im nitko nije dosao to reklamirati, to mi je malo cudno....

Htio sam isprobati na nekom drugom aurisu, ali ih nikada nemaju....

• 7 months later...

Tek sad vidin ovo. Svasta!

Ima san do sad 3 toyote, sve sa automatskom klimom, 2 dizela i nikad nisan vidija ovakvi rad grijanja.

2.0 i 2.2 sa i bez power heatera

Nikakvih 1200 okr i nikakvo ne puvanje u noge

Uvik koristim ventilaciju u automatskom modu, jedino sam ugasio automatsko zatvaranje klapne jer me nerviralo zatvaranje kad mi klima radi.

Kad je ladno i potrebno grijanjepuse samo u noge. Kad postigne zadanu temp onda otvara gornju ventilaciju

Kad je vanka ispod 7 puse u noge i malo u sajbu.

Kad je motor skroz hladan i ventilacija u auto modu ventilator nece pocet puvat dok se voda malo ne ugrije. To je obicno nakon minute. Nikakvi okretaji ne rastu, tj. mozda na 820

2.o i 2.2 su cili aluminijski i istina je da se zimi brzo olade. Jel 1.4 isto to ne znan.

Moguce da s okretajima kompeziraju to sta je to ipak 1.4

Ako nemaju aurisa pogledaj corollu ili yarisa sa tin motorom a da ima automatsku klimu

Cak i moja corolla e12 koja je bila 1.6 benzin nije dizala okretaje zbog ventilatora. Jedino kompresor klime

I jos jedna stvar, ovo mi je 5ti japanac i nikad nisan dozivija na nijednom da kazaljka temperature kad dodje na pola u radu motora-voznji ode gore ili dole ni milimetra. Bez obzira sta radin sa auton

Vidin da su ti u postavkama iskljucivali nesto za klapnu al vise i na razumin sta. Ja ti stavin na 23 (to mi odgovara) i udren auto i ugasin a/c. Koji k ce mi kompresor. To koristin kad iden odmagljivat sajbu

Edited by caddylac

• 1 year later...

Da zavrsim sa ovom sagom, nisam htio nista prije pisati, da ne zacopram :D...

Uglavnom, kraj 2016te i pocetak 17te su bili provedeni u servisu, ponovno su mijenjali centralnu jedinicu, pa su onda 2x dolazili "strucnjaci" iz Slo, po nalogu Toyote Europe... i nakon svih testiranja, uvijek bi se vratilo na staro...  I tak, u 9mj prosle godine, rekli su mi da zamijenim akumulator, dok sam ja to zamijenio, doslo hladnije vrijeme i opet sranje s puhanjem.... ali nakon zamjena akumulatora, nista, radi sve savrseno.... Akumulator je mrvicu jaci, ali zanemarivo....

"Strucnjaci" su odradili vrhunski posao, servis takodjer, 4 godine *ebanja s jednim te istim problemom, koji ne mogu rijesiti, a da ga nisu isli rjesavati po nekom redoslijedu, kad su skuzili da im pada napon na dijelu vezanom za puhalicu....

8 hours ago, Joe said:

.... ali nakon zamjena akumulatora, nista, radi sve savrseno.... Akumulator je mrvicu jaci, ali zanemarivo....

Kod mene je na drugom autu (VAG TDI) i sa drugim problemom također zamjena akumulatora riješila problem.
Prije nekoliko godina mi se povremeno palila lampica serva. Većinom je servo usprkos tome normalno radio, ali je pod zadnje i u stvarnosti ponekad zezao.
Spajanjem na nekoliko dijagnostika kod nekoliko majstora se nije otkrilo ništa. Nikakav trag. Nikakve greške.
Taman u to vrijeme mi je otišao akumulator kako on već inače odlazi - bez ikakvog razdoblja u kojem bi se primjetilo da teže zavrti motor ili išta drugo (osim spomenute lampice serva).
I tako je nakon zamjene baterije nestao i problem sa servom.
Moj laički zaključak je da ima neka tajna veza između akumulatora i fantomskih kvarova na autima. :)

Edited by zerowaf

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...