Jump to content

Renault Megane 3 oštečen remen alternatora, čega već


Recommended Posts

U zadnja dva tjedna sam primjetio čudan zuk siktanja kod motora. Pripisivao sam to hladnoći do jučer kad sam ponovo digao haubu i imao kaj vidjeti. Imam rupicu iznad remena i mogu vidjeti kak se fino okreće do dijela gdje je oštećen.

 

20131222222354.jpg

 

20131222222330.jpg

 

E sad, kolko sam se ja informirao imao sam sreću da nije skroz pukao jer se ispod nalazi klinasti remen te bi se dogodila poprilična havarija motora.

 

Zvao sam Auto Krešo dijelove jer su mi najbliži i imaju zamjenske SKF remene i napinjač(e). Remen 136,00kn, a napinjač nekih 630tak kn.

 

Jel su oni u rangu sa origigi Renault dijelovima?

Edited by matt
Link to comment
Share on other sites

Jeste, zupčasti je. Upravo ga raskapamo i iskreno presretan sam kaj sam na vrijeme vidio. Pojeden je vanjski rub remena ima cufleka. Stavim slike kasnije.

 

to ti je obicno kad neka rolica dobije lufta pa je vođenje remena loše , obicno se to cuje kao cviljenje remena na hladno

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Na moje veliku sreću saga popravka je završena. Sve je odrađeno u ovlašenom servisu. Sad mi je drago što sam redovne servise odrađivao kod njih. :)

Promijenjen je zupčasti remen, kanalni remen i pripadajući set natezača/napinjača, wasser pumpa i danas idem podignuti svoju bebu.

 

Veliko hvala Hansu!!! :notworthy:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...