Jump to content

Pitanje oko vulkanizerske politike...

Fox

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ostecena bocnica se ne popravlja...

kolega je isto tako probusio gumu (najnoviju, najbolje kvalitete, renomiranog proizvodjaca), pa 50ak metara vozio na felgi dok se nije zaustavio da je promjeni...

unatoc savjetovanju vulkanizera je trazio da se pokrpa. Tjedan dana kasnije se guma na autoputu doslovno dezintegrirala. Guma je ekspolodirala na cca 150kmh i rasparala se po cijeloj duzini bocnice. Prakticki se podjelila na 2 djela.

imao je srecu sta je to bila straznja guma pa ga nije toliko zanjelo i uspio se odmah zaustaviti bez da izgubi kontrolu nad autom.

fox mislim da previse pametujes oko stvari u kojoj nisi previse upucen,vulkanizeri

ti kazu ako si vozio doslovno par metara na skroz praznoj gumi bocnicu si upropastio

a ako je samo stajala bocnica nije unistena!

vozis si djecu u autu i nemoj skrtarit oko takvih stvari,kolko vidim po fejsu ne volis da ti netko pametuje oko

tvog posla,tako sigurno ni vulaknizer ne voli da mu ti pametujes oko gume!

mišljenja ljudi o gumama su prilično subjektivna i ono što je nekome nema šanse drugome je apsolutno prolazno i normalno.

meni osobno je žena na autu starom 10 dana zajahala rinzol od 5 cm i zasjekla bočnicu dužine 1cm. Bio sam kod 2 vulkanizera i obojica su rekla da je sve ok i da nema šanse da se nešto dogodi gumi i ako slučajno nešto i bude da će se prvo pojaviti bruh pa tek onda može doći do problema.Nakon tjedan dana išao sam na malo duži put s malim u autu i ni na što drugo osim na glupu gumu i moguće probleme nisam mislio. Sutradan otišao i kupio novu gumu i sada mirno spavam, a ova od ove je napravljena rezerva s obzirom da auto po defaultu dolaz saonim glupim kitom!

Rekao sam sam sebi da na svemu mogu štedjeti na autu, ali na gumama i kočnicama nikad!

2 problemator> jedno je sasjeći bočnicu koja nema funkciju osim da štiti felgu i pravio dio gume, a drugo je prerezati to isto pa da se sama guma ispuše, dakle onda si stvarno sjebao gumu tj. onaj njen funkcionalni dio. Moj stari je tak već 2 gume presjekao na rinzolu i bacio ih u smeće i kupio nove, vozio se niti 500m na takvoj gumi i ubio je skroz.

Edited by Mario_S3

vozis si djecu u autu i nemoj skrtarit oko takvih stvari,kolko vidim po fejsu ne volis da ti netko pametuje oko

tvog posla,tako sigurno ni vulaknizer ne voli da mu ti pametujes oko gume!

Ovo potpisujem k'o KUĆA!!!

Pošto sam radio na tom zelenom valu, pokušavam se sjetit ičeg korisnog, al nit sam vidio gumu, nit znam tko ti je od njih to rekao (ak je onaj stari čića vulkanizer, njega ni ne poznajem).... al tam ima tolko mutnih likova i te državne firme i ministarstva koja unutar sebe nešto muljaju s gumama i kotačima, pa premještaju na privatne aute, da bi oštećene gume vratili na službeni, nije se jednom desilo da je vulkanizer skoro najebao radi nečije tuđe muljaže i osobne volje da radi nekakvi kompromis s gumama, i ja sam jednom bio na tapeti radi toga, nakon mene je bila i službena istraga oko odšerafljenih kotača na autima od uskoka. Jednostavno je veliki rizik za tu jednu pišljivu gumu. Ti negdje sad izletiš radi nečeg drugog, ovi će vještačit da je kriva guma jer ima potrošen rub.

znaci, kupis novu gumu, recimo, iz ducana. probijes je dva sata kasnije na ljubljanskoj, odvezes se 100 m polako do prvog ugibalista i zamjenis. odneses vulkanizeru i on ti kaze da je guma za baciti...

bacio bi je?

NHF...

.

meni se upravo to desilo... kupio nove gume montirao ih na nove 18" felge...

dosao kod kuce, parkirao, malo poslikao auto na novim felgama i isao kuci spavat, ujutro se probudio i odmah vidim da mi je guma leži.

otkortljao sam auto doslovno 10 metara da imam dovoljno prostora za zamijenit rezervni kotac, i na rezervnom kotacu se odvezao do vulkanizera.

vulkanizer je našao vijak u gumi i preko noci je guma ispustila zrak, i na racun tih 10 metara se valjda bočnica istrusila i odbio mi je zakrpat gumu.

morao sam kupit novu, iako sam s postojecom prosao 50 jebenih km...

Ja sam si zarezao bočnicu i prvo što sam napravio je otišao pitat vulkanizera, pogledao je i neznam "debelo" je svega par mm, ali mi je rekao pošto je to bočnica i guma ne pušta niti malo da problema nema.

Za neko vrijeme kad sam došao u HR (u međuvremenu sam sigurno napravio 1500km s brzinama preko 150km/h a i preko 200km/h) išao sam pitat kolegu vulkanizera da mi iskreno kaže jel se može vozit na tome ili ne. Pogledao i kaže da to je vanjski rub samo malo "zasječen" i samo vozi, i evo sad vozim sigurno već 3mj i napravio preko 5000km sigurno i nikakvih problema, ama baš ništa.

Da je IJEDAN od njih rekao da se ne vozim tako, skinuo bih gumu i dao njemu ili bacio te stavio novu, simple.

Prije nego me se odpelja kod doktora i eutanazira molio bih da se koliko toliko poštuju moje godine i 24 godine vozačkog iskustva sa cca 2,5miliona km sa

kamionima, autima i motorima...dakle kad sam ja počeo voziti velika većina vas nije ni u osnovnu školu išla, a vozio sam svakakva vozila na svakakvim

gumama pa i protektiranim na kamionima i čak se ni one ne raspadaju samo tako, nego kad se raspadnu znači da je vozač, odnosno, gazda firme napravio

barem 50% više ako ne i duplo km od onoga koliko je predviđeno...

Vozio sam aute, dapače, pilotirao sa njima koji su bili tada aktuelni modeli a danas su stare drle, Kadett GSI 16V, Uno Turboi.e. R5GTT a tadašnja Pirelli P6 koja je bila čudo od gume je zadnje smeće za današnji Kumho...

Foxova guma ima jake bočnice jer je dim. 18" i na autu je izgledala jedva ispuhano...vozili

smo se polako jer je nagib veći od 12% i on je stao čim mu je senzor javio...kako je to bila zadnja lijeva a ne prednja guma gdje je sam teret i mora skretati

ja sam mu rekao da prođe krivinu i spusti se tih cca 20m do ravne ceste jer se nema kaj dogoditi ni gumi ni autu i za to vrijeme sam hodao usporedo s autom

(pardon Opel Astrom)..bušila mi se i pucala guma u vožnji i stvarno je dovoljno samo usporavanje u 50-ak metara do stajanja da se guma potpuno upropasti

pogotovo ako je na prednjoj osovini...bitna je stvar da je vulkanizer rekao, neću krpati ali imam super rabljenu za 500Kn...kako znamo da je ta dobra?

A ovi koji voze stalno 250 km/h bi trebali gume mijenjati svakih 8-10k km jer je preko toga kurca sigurna...

Isto o odgovornosti vulkanizera...imam auto koji mi služi za prepeljati se kad ne mogu motorom kao danas, radi cca 3000km godišnje, dopeljal sam felge

i rabljene gume iz 2010 (nove 185/55/14 koštaju 520+Kn, nema teorije da dam 2200kn za nekaj kaj ne koristim) namontirao bez i jednog pitanja i riječi

Toliko...

Edited by maredo

Ajde kad je već tema takva zanima me čisto hipotetski; znači desi se puknuće gume na uzbrdici (ili nizbdici svejedno) i što dalje? Solucija stavljanja rezervne gume otpada zbog očitog razloga i jedino mi onaj kit za krpanje&pumpanje pada na pamet.

Ima li još kakvo rješenje naravno osim da se odovozi taj put do ravnog sa totalno ispuštenom gumom?

Ima li još kakvo rješenje naravno osim da se odovozi taj put do ravnog sa totalno ispuštenom gumom?

Ima. Zoves najblizeg pauka. U ovom slucaju najblizi je u Krapini. Da te spusti do ravnoga tih 60 metara da zamjenis gumu...

Imas onako, soma kuna troska ali bar nemoras kupovat novu gumu... Ili dati vulkanizeru 500 kuna za pitajboga kakvu polovnu gumu...

.

Mislim da nema smisla rasprava dokle god Fox i Maredo ne shvate da jedan vulkanizer radi 100kn koliko košta krpanje/montaža/demontaža gume nema namjeru odgovarati za ljudske živote/materijalna dobra.

Vjerujem da te ti ljudi kojima si otišao nisu htjeli zavaljati nego nisu željeli potencijalno odgovarati za možebitne ozlijede/nastalu štetu u slučaju nezgode.

Upravo tako, pa za 100kn mu se neda imat nikog na savjesti pa cak i da mu ponovo dolazis da je opet pustila ili tako nešto.. ja bi isto tako na njegovom mjestu napravio.

cim skinem zimske, oprat cu iznutra ovu sta sam probusio u subotu i odnijeti je sa jos jednom upareno, u bar tri vulkanizera i rec da mi frend nudi dvije gume povoljno i pitati dali se moze na tim gumama voziti jos jednu sezonu...

cisto da vidim sta ce mi vulkanizeri reci... ako vide da je guma "sjebana" i da nije vise za upotrebu, poklopit cu se usima i javno to napisati tu na forumu...

.

Pirelli P6 jr uvijek bila smeće Od gume. Imao sam je jednu sezonu u to baš nakon 4god starih Kumho (neke sportske) guma.

Ako je tebi to i te godine bio pojam za gumu onda nemamo kaj dalje za pričati. :P:D

Micek, mislim na P6 s kraja 80-ih koje ti sigurno nisi vozio...poslije je nomenklatura bila P600 pa se opet vratili na P6 koje si ti vozio i to je bilo smeće samo takvo...nakon prvih P6 bila je popularna P5 Drago isto nije bila neka sreća...

Micek, mislim na P6 s kraja 80-ih koje ti sigurno nisi vozio...poslije je nomenklatura bila P600 pa se opet vratili na P6 koje si ti vozio i to je bilo smeće samo takvo...nakon prvih P6 bila je popularna P5 Drago isto nije bila neka sreća...

2011091111471389314DSCF1004.JPG

:)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...