Jump to content

Recommended Posts

Posted

Naravno, zato sam i stavio video. Ali mislim da bi se brzo "ohladio" jednom kada saznaš cifru koju taj stroj košta :D.

Posted

samo da direktor svemira iz Th perfa to vidi, odmah će stručno procjeniti da se na to treba popišat :)

Fakat danas više ništa nije nemoguće, još malo i printeri će aute štancat

Posted
A lik koji je progremirao cnc , to je mozak :D , milijun operacija ima za pišljivu radilicu.....

CAM to radi, svaki dio posebno pa veze u jedan program, ima dosta ponavljanja....

Posted
to je 3d taster

mjeri komad i u tablice ispisuje vrijednosti i ako mu se ne podudaraju sa zadanima ponavlja dio programa koji radi tu finiš mjeru sa korekcijom

i mislio sam da je za mjerenje, al me zbunila (ili mi se ucinilo) ona iskra na onoj bakrenoj sipci na dnu alata, pa gledam kaj je sad ... :)

Posted

Zanimljivo za pogledati, ali nista spektakularno... Mene vise fascinira kako su recimo tu kod nas u Ka u adriadiesel radili brodske motore. I kada vidis te strojeve na kojima se radila radilica...ufff da ne govorim da su to klasicni alatni strojevi, da radnik sam obraduje komad, da su alate sami projektirali i izradili i jos hrpa ostalih stvari u procesu, ovo se cini kao djecja igra... :)

Posted

Kvočić je izradio nekoliko radilica za trkače aute i to samo s strojevima koje ima. Jako puno posla.

Posted

Za radilicu treba dobar stroj s 4osi.. Ako znaš mjere nije problem napravit program.. Danas skoro nitko ne piše programe rucno (osim moje firme :P ) nego nacrta u cad-u i pomoću cam-a izbaci program.. Ima tu posla al sve se može

Kad završim novi stroj mogao bi npr radilicu iz nule napravit il bregaste.. Još jednostavnije bi bilo reprofilirat bregaste.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...