Jump to content

Izrada radilice na high tech način

Recommended Posts

to je 3d taster

mjeri komad i u tablice ispisuje vrijednosti i ako mu se ne podudaraju sa zadanima ponavlja dio programa koji radi tu finiš mjeru sa korekcijom

i mislio sam da je za mjerenje, al me zbunila (ili mi se ucinilo) ona iskra na onoj bakrenoj sipci na dnu alata, pa gledam kaj je sad ... :)

Zanimljivo za pogledati, ali nista spektakularno... Mene vise fascinira kako su recimo tu kod nas u Ka u adriadiesel radili brodske motore. I kada vidis te strojeve na kojima se radila radilica...ufff da ne govorim da su to klasicni alatni strojevi, da radnik sam obraduje komad, da su alate sami projektirali i izradili i jos hrpa ostalih stvari u procesu, ovo se cini kao djecja igra... :)

Za radilicu treba dobar stroj s 4osi.. Ako znaš mjere nije problem napravit program.. Danas skoro nitko ne piše programe rucno (osim moje firme :P ) nego nacrta u cad-u i pomoću cam-a izbaci program.. Ima tu posla al sve se može

Kad završim novi stroj mogao bi npr radilicu iz nule napravit il bregaste.. Još jednostavnije bi bilo reprofilirat bregaste.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...