tcode Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=81UjjSH2iFw&feature=youtu.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 brutala makar mene vise fascinira stroj nego radilica Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted June 9, 2014 Author Share Posted June 9, 2014 Naravno, zato sam i stavio video. Ali mislim da bi se brzo "ohladio" jednom kada saznaš cifru koju taj stroj košta . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbie Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 OOČ prakticni dio u jednom videu btw. sta radi na 12:00s? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 A lik koji je progremirao cnc , to je mozak , milijun operacija ima za pišljivu radilicu..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbie Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 i to kaj velis, posla da se zaseres... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 samo da direktor svemira iz Th perfa to vidi, odmah će stručno procjeniti da se na to treba popišat Fakat danas više ništa nije nemoguće, još malo i printeri će aute štancat Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 brutala makar mene vise fascinira stroj nego radilica Guli je ko bananu.:notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 A lik koji je progremirao cnc , to je mozak , milijun operacija ima za pišljivu radilicu..... CAM to radi, svaki dio posebno pa veze u jedan program, ima dosta ponavljanja.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbie Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 bum na pitanje koji je to alat na 12:00 i sto radi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 to je 3d taster mjeri komad i u tablice ispisuje vrijednosti i ako mu se ne podudaraju sa zadanima ponavlja dio programa koji radi tu finiš mjeru sa korekcijom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Mislim da bi netko bio veća faca da ovo složi sa turpijom i čekičem. Zezam se , naravno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbie Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 to je 3d taster mjeri komad i u tablice ispisuje vrijednosti i ako mu se ne podudaraju sa zadanima ponavlja dio programa koji radi tu finiš mjeru sa korekcijom i mislio sam da je za mjerenje, al me zbunila (ili mi se ucinilo) ona iskra na onoj bakrenoj sipci na dnu alata, pa gledam kaj je sad ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jura_vw Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Zanimljivo za pogledati, ali nista spektakularno... Mene vise fascinira kako su recimo tu kod nas u Ka u adriadiesel radili brodske motore. I kada vidis te strojeve na kojima se radila radilica...ufff da ne govorim da su to klasicni alatni strojevi, da radnik sam obraduje komad, da su alate sami projektirali i izradili i jos hrpa ostalih stvari u procesu, ovo se cini kao djecja igra... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Kvočić je izradio nekoliko radilica za trkače aute i to samo s strojevima koje ima. Jako puno posla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Za radilicu treba dobar stroj s 4osi.. Ako znaš mjere nije problem napravit program.. Danas skoro nitko ne piše programe rucno (osim moje firme ) nego nacrta u cad-u i pomoću cam-a izbaci program.. Ima tu posla al sve se može Kad završim novi stroj mogao bi npr radilicu iz nule napravit il bregaste.. Još jednostavnije bi bilo reprofilirat bregaste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOTA BOY Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Fascinantno. Strah bi me bilo radit program za to. Testiro bi ga najsporije sto ide. Plako bi da udari u nest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now