dar-mar Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Trazim nekog tko se razumije u Lovato sistemTreba mi malo postelat plin jer je sad totalno drugacija mehanika, a po potrebi i savjet za drugi isparivac/injektore Ivek (zovu ga i Marty)...iz V.Gorice....0914148809 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Ma gledao sam ubacit neki selenoid između boost kontrolera da kad sam na plin da imam samo 0.6-0.8 bara koliko aktuator ima serijski al to cu se kadnije zafrkavat I ja imam tu opciju isto kao i dodavanje benzina ako plina fali. A kabel kupujem vec preko god dana Dobro za znat :thumbsup: Ivek (zovu ga i Marty)...iz V.Gorice....0914148809 Odlicno. hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Jedno pitanje za plinaše, da ne otvaram novu temu. Radi se o renault scenic 1.6 16v, plinska instalacija je kompletna lovato sekvent plin. Kad prebacim na plin, auto promijeni zvuk, znam da se injektori moraju od plina čut, i njih se čuje da kuckaju, a auto radi normalno, i u kabini se sve čuje ok, samo kad dognem haubu kao da čujem drugačiji zvuk motora. Da li varijabilna remenica ima kakvog utjecaja na plin, tj. da li se plin mora ponovo poštelati jer sam mijenjao komplet remen sa svim remenicama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Da nisu prilikom zamjene remena otpustili injektore pa sad dodiruju karoseriju pa se cuje zveckanje ako si remen mjenjao preventivno onda nema potrebe za mapiranjem, ako je auto bio van faze i za to vrijeme si radio mapiranje plina onda bi bilo dobro sada provjeriti kad je sve ok (ako je) pripazi da nije nesto oko zupcastog ili remenica, da nije krivo sjelo i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Jel tko probao stavit plin u tfsi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 stavljao jedan ugrađivač u CX7 običan sistem, troši 15% benzina i ostatak plina, sad je 2 god u autu i navodno sve ok. za neke ima i nizozemski vialle koji se ubrizgava preko benzinskih injektora ali je puno skuplji, i ako su injektori ili hpfp lošiji hoce zajebavat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Brešković auto plin u splitu kazu da mogu ugradit. E sad kako se to ponaša nezz. ovo preko benzinskih injektora je super...ali kosta dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swordfish Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Da nisu prilikom zamjene remena otpustili injektore pa sad dodiruju karoseriju pa se cuje zveckanje ako si remen mjenjao preventivno onda nema potrebe za mapiranjem, ako je auto bio van faze i za to vrijeme si radio mapiranje plina onda bi bilo dobro sada provjeriti kad je sve ok (ako je) pripazi da nije nesto oko zupcastog ili remenica, da nije krivo sjelo i sl. Danas sam malo pogledao, koliko je vrijeme dopustilo..na benzine nema nikakvog zvuka(čudnijega), na plin se čuje..ok, čuli su se i prije malo lovato injektori ali ne ovako..a možda je to i sad neki moj efekt u glavi..auto ne ide ništa lošije, u biti ide i možda malo bolje na plin.. vozit cu par dana pa ću vidjet da li sam zabrijao ili ne.. - - - Updated - - - Da nisu prilikom zamjene remena otpustili injektore pa sad dodiruju karoseriju pa se cuje zveckanje ako si remen mjenjao preventivno onda nema potrebe za mapiranjem, ako je auto bio van faze i za to vrijeme si radio mapiranje plina onda bi bilo dobro sada provjeriti kad je sve ok (ako je) pripazi da nije nesto oko zupcastog ili remenica, da nije krivo sjelo i sl. Danas sam malo pogledao, koliko je vrijeme dopustilo..na benzine nema nikakvog zvuka(čudnijega), na plin se čuje..ok, čuli su se i prije malo lovato injektori ali ne ovako..a možda je to i sad neki moj efekt u glavi..auto ne ide ništa lošije, u biti ide i možda malo bolje na plin.. vozit cu par dana pa ću vidjet da li sam zabrijao ili ne.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Brešković auto plin u splitu kazu da mogu ugradit. E sad kako se to ponaša nezz. ovo preko benzinskih injektora je super...ali kosta dosta. ja imam ugovor s njim pa mogu vidit kaj ima u ponudi i koja je cijena ako si zainteresiran za ugradnju kod mene - - - Updated - - - Brešković auto plin u splitu kazu da mogu ugradit. E sad kako se to ponaša nezz. ovo preko benzinskih injektora je super...ali kosta dosta. ja imam ugovor s njim pa mogu vidit kaj ima u ponudi i koja je cijena ako si zainteresiran za ugradnju kod mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 stavljao jedan ugrađivač u CX7 običan sistem, troši 15% benzina i ostatak plina, sad je 2 god u autu i navodno sve ok. za neke ima i nizozemski vialle koji se ubrizgava preko benzinskih injektora ali je puno skuplji, i ako su injektori ili hpfp lošiji hoce zajebavat Ima šogor od proljeća plin u CX7 i prezadovoljan je, ali mislim da troši više benzina od 15%...i dalje je km jeftiniji od dizela a juri sa 262ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 ja imam ugovor s njim pa mogu vidit kaj ima u ponudi i koja je cijena ako si zainteresiran za ugradnju kod mene - - - Updated - - - ja imam ugovor s njim pa mogu vidit kaj ima u ponudi i koja je cijena ako si zainteresiran za ugradnju kod mene jesi saznao kaj mozda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Jel tko probao stavit plin u tfsi? Moj kolega to radi, 15-ak ih je odradio ove godine, između ostalog i jednog mojem susjedu, vozi bez greške Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Moj kolega to radi, 15-ak ih je odradio ove godine, između ostalog i jednog mojem susjedu, vozi bez greške I kolika je cijena ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 I kolika je cijena ? 10.500kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joo Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Pa i nije strasna cijena, ako nema problema nakon ugradnje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Imam dosta iskustva s plinom i veliki sam pobornik stručne ugradnje plina i vožnje nakon toga....ali zasad me nitko nije uvjerio da plin u direkt-ubrizgavanje motor na duge staze funkcionira bez greške..ne bi se još uvijek usudio ugradit plin u takve motore... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 10.500kn čuli ste se??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Jesmo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Mali update...Auto i dalje vozi, evo biti će 25.000km...Međutim, problemi se i dalje ponavaljaju..Ponajprije onaj sa gašenjem auta na hladno.. Znači, ja sam nekako uvjeren da je kod početne ugradnje nešto sjebano, i sad se to krpari svaki servis..Već sam tu pisao o simptomima, a to su: - Kod jače vožnje, prilikom zaustavljanja na semaforu primjerice, kabinu doslovno zaplahne miris plina..Isto se dogodi kad prebacim na beznin u vožnji..Nakon servisa, ista stvar..Objašnjenje je da je to tako, i da se na plin auto ne smije stisnuti, 1-2 ok, eventualno 3-ća, ali 4-ta i 5-ta nikako, jer se nadruka plina pa onda valjda baci van... - Jednom prilikom sam imao missfire na 3 cilindra istovremeno na LPG...napravljen servis, više se nije ponovilo - Auto se gasi na hladno, naročito primjetno sad po zimi..napravi se servis, auto vozi ok nekih par tisuća, onda lagano počne degradirati i simptomi su sve gori...točno znam kad je vrijeme za servis i poštelavanje mape, kad mi ujutro prebaci na plin, a auto se zatrese.. I evo sad kako je zahladilo ista priča....Prvi pješački na putu do posla, druga, kuplung i kočenje, auto se ugasi... Postaje mi već glupo svaki put na servisu govoriti istu stvar... U globalu, na duže rute, sam zadovoljan, auto ide ok, ne tako kao na benzin moram priznat, ali ide, troši razumno više od benzina i to je to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzaga Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 To nije normalno, meni je tlak u peak-u 1.5bar pa me ne zajebava plin. Ili je isparivač sjeban od početka ili je neodgovarajući za tvoj motor (preslabi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinko Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Ako im je objasnjenje da nesmijes stisnut na plin odma promijeni radionu...,ovo s mirisom plina na kocenju je malo nelogicno..al napravi leek test-spoji 12v na obje zavojnice (tank i ventil)i sapunicom spricaj po svim spojevima i crijevima od plina..koji sistem imas i na kolko okr. Ti je prebacivanje na plin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Meni to smrdi na losu mapu. Ono sto treba napravit je resetirat trimove na benzinskom kompjuteru, izbrisat lpg mapu i ponovno mapirat. Vozit 100-200km i pohvatat benzinsku mapu u svim uvjetima i kada je to gotovo onda tek vozit i hvatati plinsku mapu. Bez hvatanja benzinskee mape nije moguce korektno podesit plinsku jer uvjet je da lpg komp pozna benzinsku mapu u svim tockama da bi mogao ispravno radit na plin. Zato je uvjet da auto radi savrseno na benzin. Jbga ta procedu dugo traje i zato dosta auta ne radi optimalno na plin. Ja dok sam sebi stelao spalio sam 30lt benzina i tank plina dok nije bilo sve savrseno. Proje toga sam imao takve Symptome jer je plinska mapa sjebavala benzinske trimove do te mjere da auto nije htio upalit dok nisi sve resetirao. Uglavnom slozi se sve samo 1 dan zajebancije. Koji imas plin? Lpg tech bez ecu korekcije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Ako im je objasnjenje da nesmijes stisnut na plin odma promijeni radionu...,ovo s mirisom plina na kocenju je malo nelogicno..al napravi leek test-spoji 12v na obje zavojnice (tank i ventil)i sapunicom spricaj po svim spojevima i crijevima od plina..koji sistem imas i na kolko okr. Ti je prebacivanje na plin? Dinko Plin smrdi kroz kutiju zracnoga filtera jer je mapa u qurcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinko Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 1 dan sigurno netraje nastelavanje plina..i na koju se foru vraca plin kroz filter ako pricamo o sekvencijali?..prije da je jedan injektor u kurcu ako ima miss f. Na 3 cilindru Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 (edited) Treba 200 km najmanje da postelas sve, Uvjeti na cesti, promet itd. pa ti sada racunaj ima tu zajebancije ako hoces da bude 100% Da ga vrtis na valjcima bio bi brzo gotov. Smrdi kada ga zalije i ugasi mu se auto. Edited October 30, 2016 by GonzoT5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now