Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

mislim da se kod nas dost loše radi sama ugradnja a podešavanje još gore.

jučer sam skinuo plinske injektore i odnio ih u HBT pa smo ih tamo kalibrirali. skroz glupo su mi ih ugradili(imam 2+2 injektora tj. 2 raila), npr šelna od jednog raila mi struže po konektoru MAP senzora na usisu... kad su ugrađivali trebalo je skidat cijeli usis da se mogu zabušit rupe na grani (dosta posla na mom autu, malo mjesta a nepristupačni šarafi) pa mi nije jasno kako onda nisu te injektore na bolje mjesto stavili. nabavio sam drugu usisnu granu pa kad će motor bit vani sve ću to morat doradit

jučer sam skinuo plinske injektore i odnio ih u HBT pa smo ih tamo kalibrirali. skroz glupo su mi ih ugradili(imam 2+2 injektora tj. 2 raila), npr šelna od jednog raila mi struže po konektoru MAP senzora na usisu... kad su ugrađivali trebalo je skidat cijeli usis da se mogu zabušit rupe na grani (dosta posla na mom autu, malo mjesta a nepristupačni šarafi) pa mi nije jasno kako onda nisu te injektore na bolje mjesto stavili. nabavio sam drugu usisnu granu pa kad će motor bit vani sve ću to morat doradit

Dobro da su ga skidali uopće...90% ekipe buši dok je usis gore...imaju neku vakuum pumpu koja vuče špenu ali zna upasti dosta toga :)

ma to nije problem, plastična je grana + stavi se neka mast da se lijepi špena. mislim da nije opasno ako i završi komadić toga u cilindru

al morali su skidat jer je grana glupo napravljena

dsc0173i.jpg npr benzinski injektori su ispod ovog znaka "16v" a grana je ajmo reć zafrknuta u slovo "U" (benzinski) injektori su između, zato i jesu tak mali. a rupe za plinske injektore su bušili pokraj benzinskih pa zbog ovog gornjeg dijela nisu mogli dok je grana na autu...

i kako se onda ti auti i dalje voze?

mi smo stavili plin i sve radi kako treba...ili treba mapirati?

Jer plin se znacjano lakse zapali i trpi puno vece pogreske u mapiranju od benzina. Na to se igra. Da se plin isto tesko pali kao benzin 99% autiju bi trokiralo na plinu.

Meni je bušeno bez skidanja grane, nikakvih problema nije bilo niti ih nema, na usis se povuče nakon bušenja sve van bez ikakvog problema.

Meni je bušeno bez skidanja grane, nikakvih problema nije bilo niti ih nema, na usis se povuče nakon bušenja sve van bez ikakvog problema.

ma ja sam pričao za plastičnu granu, i ne zbog toga što se nesmije bušit bez skidanja nego su meni skinuli jer se nemože zabušit bez skidanja

ali slažem se i za aluminijsku da se može ako se pazi. na isti način popravljaju oštećene navoje za svjećice

i da me se krivo ne shvati za ovo dolje da ne mislite da je u HBT-u ugrađen plin jer nije, tamo smo samo injektore kalibrirali

jučer sam skinuo plinske injektore i odnio ih u HBT pa smo ih tamo kalibrirali

kako na kojem autu ali uglavnom jako teško...nagledao sam se izrisanih cilindara što od ničeg drugog nastat nije moglo nego od bušenja alu grane...

vidio ih i ja dosta a nije bilo nista buseno.

zar ti stvarno mislis da mrvica mekane alu spene moze izrisat cilindar?

pa cilindar nije od cokolade jbte.

• 3 weeks later...
:drink: tek sad vidim da je forum automatski poredo rijeci ja sam to preglednije napisao nadam se da si se snašo...,javim sutra za ovo drugo

ima možda kakvih novosti za ovo? :blush:

sad kak je hladnije me prca ujutro jer zaboravim prebacit prekidač pa se zna ugasit(na niskim okretajima) sa benzinskom mapom dok sam na plin i obrnuto...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...