Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

Men je mapa poštelana, sad auto ne pali check engine, ali sam uočio novu nuspojavu, možda ima veze sa hladnijim vremenom?....kod kočenja mi hoće ugasiti auto, to je na samome početku kad prebaci na plin, kasnije kad se sve dobro zgrije nema tih problema...

Ima netko ponudu za kabel za LPGTech 224 ECU?.... :D:D

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Imam pitanje za nekog tko se bavi BRC-om.

Kupio sam auto sa direktnim BRC sistemom, sve radi ok, jedino mi zna povremeno, dok upalim auto, žmigaju sve lampice za nivo plina u boci, kao da nešto signalizira, i tako to žmiga i prestane.

To se događa dok ga tek upalim i na početku prebaci na plin.

Men je mapa poštelana, sad auto ne pali check engine, ali sam uočio novu nuspojavu, možda ima veze sa hladnijim vremenom?....kod kočenja mi hoće ugasiti auto, to je na samome početku kad prebaci na plin, kasnije kad se sve dobro zgrije nema tih problema...

Ima netko ponudu za kabel za LPGTech 224 ECU?.... :D:D

Namisti ler gas na isparivaču. Imaš malu vidu. Poigraj se.

Imam pitanje za nekog tko se bavi BRC-om.

Kupio sam auto sa direktnim BRC sistemom, sve radi ok, jedino mi zna povremeno, dok upalim auto, žmigaju sve lampice za nivo plina u boci, kao da nešto signalizira, i tako to žmiga i prestane.

To se događa dok ga tek upalim i na početku prebaci na plin.

tako slično se meni ponaša

kad upalim auto, prvo žmiga dok ne postigne temperaturu na kojoj prebacuje. na toj temp se čuje kako se otvore plinski ventili i 10 sekundi nakon toga prestane blicat jer tek onda se počneš vozit na plin

ako je tako, to je normalno

tako slično se meni ponaša

kad upalim auto, prvo žmiga dok ne postigne temperaturu na kojoj prebacuje. na toj temp se čuje kako se otvore plinski ventili i 10 sekundi nakon toga prestane blicat jer tek onda se počneš vozit na plin

ako je tako, to je normalno

Ako radi ok, samo mijenjam filter plina i to je to?

Ako radi ok, samo mijenjam filter plina i to je to?

ako radi ok i ako je potrošnja normalna onda možeš sam zamijenit taj filter plina (2 šelne) i ovisno o isparivaču možeš počistit tamo gdje ulazi lajtung od plina dio u kojem se zna smeće skupljat

npr na ovom isparivaču na slici gore lijevo, imaš 3 šarafa (vjerojatno imbus), skineš taj poklopac i usisavačem počistiš to smeće kaj je nutra

tomasetto-lpg-isparivac-at07-100-kw-rga-t3500-slika-43614346.jpg

ako ne radi ok onda bolje otić u servis da se spoje i pogledaju dal treba napravit neku korekciju na smjesi ili nešto drugo

ako radi ok i ako je potrošnja normalna onda možeš sam zamijenit taj filter plina (2 šelne) i ovisno o isparivaču možeš počistit tamo gdje ulazi lajtung od plina dio u kojem se zna smeće skupljat

npr na ovom isparivaču na slici gore lijevo, imaš 3 šarafa (vjerojatno imbus), skineš taj poklopac i usisavačem počistiš to smeće kaj je nutra

tomasetto-lpg-isparivac-at07-100-kw-rga-t3500-slika-43614346.jpg

ako ne radi ok onda bolje otić u servis da se spoje i pogledaju dal treba napravit neku korekciju na smjesi ili nešto drugo

Misliš gdje izlazi lajtung od plina na dizne?

Danas sam provjetio dizne, do 27 kW po cilindru ili ti do 220 ks.......

Potrošnja po gradu 320i e36 13,5 što je po meni odlično jer nisam baš štedio.

Otvorene pri 140km/h 11,5.

Skroz zadovoljan.

Mislio sam da će po gradu biti puno više jer mi je kocka iS trošila 12, bliže 13 po gradu a na otvorenom koliko god pazio, nikad ispod 10 plina.

Ne, tamo gdje ulazi lajtung koji ide iz boce.

Pogledaj sliku, gore lijevo

Potrosnja za bmw je ok

Mislim da neću to dirati, možda treba mijenjati i dihtung tako da je dobro dok ne zaj.....

Samo taj filter plina i mir.

Tko inače radi tu u Zg BRC?

Misliš gdje izlazi lajtung od plina na dizne?

Danas sam provjetio dizne, do 27 kW po cilindru ili ti do 220 ks.......

Potrošnja po gradu 320i e36 13,5 što je po meni odlično jer nisam baš štedio.

Otvorene pri 140km/h 11,5.

Skroz zadovoljan.

Mislio sam da će po gradu biti puno više jer mi je kocka iS trošila 12, bliže 13 po gradu a na otvorenom koliko god pazio, nikad ispod 10 plina.

Pravilno podešen plinski sistem mora trošiti 15-20% više plina nego benzina.

Sve ispod toga je siromašna smjesa i kvar motora je zagarantiran kad tad.

Jbga, kod nas tradicionalno serviseri štelaju siromašnu smjesu.:D

Pravilno podešen plinski sistem mora trošiti 15-20% više plina nego benzina.

Sve ispod toga je siromašna smjesa i kvar motora je zagarantiran kad tad.

Jbga, kod nas tradicionalno serviseri štelaju siromašnu smjesu.:D

Ne bas.

Pogotovo ne zimi. Jer na plin ti uopce ne treba cok(vise dodavanja goriva na hladno).

btw ja se vecinom na plinu vozim na lambda 1.07. A dok imao 4 dizne u boostu sam saltao dok lambda popela na 1.2(znaci dizne full otvorene na 5000rpm nadalje). Kod plin je, manje plina manji egt, nije kao kod benzina.

Zašto onda gore ventili i svijećice kod škvadre koja se voli rajcat na plin??

Za potrošnju po zimi ima logike jer zimski lpg ima veći udio propana.

Ja bi rekao od previse plina. Dok imao zmapirani plin na isti lambda target kao benzin, egt mi je bio jako veliki. Nakon mapiranja na valjcima sam shvatio da previse plina uopce ne daje snagu a dize egt.

Nebih se baš složio s tobom, moje skromno iskustvo govori drugačije a kaže da se na plin ne forsira auto.

Vidio sam par sranja kojem je baš to bio uzrok.

Naletio na uk volvo forumu na zanimljiv text kojeg je pisao čovjek koji ima servis za ugradnju LPG instalacija.:

A lean mixture doesn't increase the average combustion temp, it may cause localised increased combustion temps but the most damaging effect of a lean mixture is caused by a combination of the slower burn, which can lead to hotter gas exiting the cylinder past the exhaust valve, and the fact that this gas will contain a higher amount of oxygen. Slower burn rates due to lean mixtures are the reason why vehicles are more likely to backfire with a lean mixture, because the cylinder is hotter when the valves overlap (hot gas in cylinder when inlet valve opens ignites mixture in manifold on petrol carb and single point LPG systems).

Jasno je da siromasna smijesa sporije gori i onda treba dodati malo paljenja. Problem je sto se ekipa vozi na istu mapu paljenja na benzin i na plin. To je glavni problem.

Pitanje je dali se uopće da mjenjati mapa paljenja na LPG piggy kompjuteru?

Jasno je kada imaš SA da je to posve druga dimenzija.

Edited by GonzoT5

Pitanje je dali se uopće da mjenjati mapa paljenja na LPG piggy kompjuteru?

Jasno je kada imaš SA da je to posve druga dimenzija.

Nemoze. Mozda onda najbolje reci, nece riknut motor zbog siromasne smijese, nego zbog vise krivih mapa.

Čitamo malo po netu na tu temu i piše da je veća potrošnja LPG-a za očekivati zato jer je gustoća LPG-a do 33% manja nego kod benzina.

S obzirom da je plin kaloričniji od benzina to se malo kompenzira ali svejedno je za očekivati veću potrošnju do 20% ovisno o omjeru propan/butana.

To što je kaloričniji vjerovatno objašnjava povećavanje EGT-a kod bogate smjese, nešto slično kao kod dizela reako bih.

Uglavnom, čini mi se da bi ubrizgavanje plina u tekućem stanju pod kontrolom nekog SA kompjutora bio pun pogodak.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...