Jump to content

Lpg majstroi par pitanja

Recommended Posts

Pojavio mi se jedan problem, pa ako netko zna šta bi moglo biti.

Uglavnom, radi se o BMW 320i e36 sa BRC direktnim plinom.

Na benzin sve 5, a na plin cuka na nižim okretajima kad dam više gasa, ne stalno, ali se primjeti kad ubrzavaam na recimo 1200 u 3. i dam više gasa.

Kako se okretaji dižu, cukanje odnosno zapinjanje nestane i auto ide normalno, ne trese, trokira..... sve 5.

Na benzinu na 1000 okretaja dam pun gas i krene bez zastajkivanja ili zapinjanja.

• Replies 532
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

koji su injektori? možda ih treba reparirat/kalibrirat ili zamijenit ako nema reparacije/kalibracije

Sve je BRC.

Događa se samo ispod 2000 kad dam "previše" gasa, kasnije sve 5, vrti se do 6000 ravnomjerno bez padova snage ili rupa.

Tko servisira BRC u Zg?

Edited by Kas

To na plinu najbolje otkriti da recimo na 50 na sat ubaciš u petu i daš pun gas onda ćeš osjetiti to cukanje kao što kažeš ili missfire ako bobina šteka. Najbolje preko dijagnostike ako imaš kako tj ako imaš 4 bobine pa ćeš vidjeti koja je. Ako se ne varam bobine za BMW_a sa 3 žice pašu i sa Audi-a 1,8 turbo starije generacije do 2000 godine :)

To na plinu najbolje otkriti da recimo na 50 na sat ubaciš u petu i daš pun gas onda ćeš osjetiti to cukanje kao što kažeš ili missfire ako bobina šteka. Najbolje preko dijagnostike ako imaš kako tj ako imaš 4 bobine pa ćeš vidjeti koja je. Ako se ne varam bobine za BMW_a sa 3 žice pašu i sa Audi-a 1,8 turbo starije generacije do 2000 godine :)

Ma ima tih bobina zs BMW ko kenje.....

Probati uzeti jednu a ju premještati jer moguće da je baš bobina na nižim okretajima.

Malo je gužva jer su plinske dizne iznad poklopca koji skriva bobine i svjećice ali ću morati nekako to riješiti.

• 2 weeks later...

Danas je Forester poprimio simptome Parkinsonove uz check engine lampicu....Na benzin radi naravno besprijekorno....

Izgleda da sam fulao sa tim poljskim razvikanim i ne baš jefitnim sustavom budući se očito misli svakih par tisuća km raspadati mapa....

Danas je Forester poprimio simptome Parkinsonove uz check engine lampicu....Na benzin radi naravno besprijekorno....

Izgleda da sam fulao sa tim poljskim razvikanim i ne baš jefitnim sustavom budući se očito misli svakih par tisuća km raspadati mapa....

nisi fulao s sustavom nego s majstorom koji je slagao mapu u radioni a ne na cesti

Koja je razlika između OBD i ne-OBD ecu-a kod LPGTech sustava. Za šta točno OBD tu služi, koje su prednosti, da li je za onu njihovu aplikaciju potreban OBD ecu te da li taj ecu ide na sve aute, konkretno na moju Protege iz 1993. s 1.8 BP motorom?

Mazda iz 93 nema sigurno OBD2 tak da je taj ECU skupa i bezkorisna opcija.

Injače radi tako da lpg ecu putem obd-a cijelo vrijeme komunicira sa ecu auta i tako konstantno koregira mapu.

Tako je osigurano da je smjesa uvjek optimalno podešena i nema gore spomenutih problema.

tko je ugradjivao sistem?

Mazda iz 93 nema sigurno OBD2 tak da je taj ECU skupa i bezkorisna opcija.

Injače radi tako da lpg ecu putem obd-a cijelo vrijeme komunicira sa ecu auta i tako konstantno koregira mapu.

Tako je osigurano da je smjesa uvjek optimalno podešena i nema gore spomenutih problema.

Nema obd2, ali sviđa mi se opcija aplikacije za kontrolu i štelanje parametara. Da li to ide i preko običnog ecu-a?

nisi fulao s sustavom nego s majstorom koji je slagao mapu u radioni a ne na cesti

Svaki put je auto išao na vožnju....nisam pratio brojač, ali mislim da se oko 50-ak km napravilo kad se kalibriralo, možda i više....Možda sam fulao za trenutno stanje, nisam stigao sa laptopom do auta vidjeti koja je točno greška, ali gotovo sam siguran da će biti siromašna smjesa opet, tako je i zadnji put počelo prvo sa laganim trzanjem kod prebacivanja na plin pa sve gore i gore, ali zadnji put je bio vozljiv auto, sada se trese gore od Pola 1.3 dizel iz '89-te...

Ugrađivao sam u Auto Timu, dečki mi se tamo čine OK i da znaju šta rade, zadnji put mi je rekao da je možda katalizator uzrok, e sad jel to moguće?

OBD koliko sam ja skužio stalno prati fuel trimove od benzinskog ECU-a, pa korigira mapu sukladno tome....Ja sam mislio da svaki ECU to radi, ali sam se izgleda zajebao...

Trazim kabel da se mogu spojit na svoj plinski ecu

Rijec je o Lovato easy fast. Ima tko kakav prijedlog di i sta kupit?

ja kupio ovaj a vidim da ima i taj tvoj Lovato na popisu

http://www.ebay.com/itm/INTERFACE-LPG-CNG-N-3-AC-LOVATO-KME-IC-DVD-/221372912734

meni radi, stiglo za oko 7-8 dana

edit: malo prebrzo napisao, ja uzeo ovaj od istog prodavača

http://www.ebay.com/itm/221372914140?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Edited by JosipZG

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...