toc Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Kakva je situacija sa FSI motorima? Konkretno me zanima za 3.2FSI... Znam da pred par godina nije bilo izvedivo, odnosno opet su auti trosili i benzin i plin, a instalacija bila bezobrazno skupa. Ima tu kaj novog i kome se obratiti za ugradnju? Edited May 25, 2015 by toc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 I dalje skupo.. 15t kn si računaj cca.. Po meni neisplativo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joo Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 ^^Ni 15 nije velika cifra, ako se ima za ugradit sistem, da neko zna slozit bez da si kod mestra svako drugi dan i da na kraju zaista radi na plin, ne pola pola, ili na odredjenom gasu radi na ovo ili ono.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
terror666 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 :lol: :lol:daaaaj... :lol: :lol::lol: :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 ^^Ni 15 nije velika cifra, ako se ima za ugradit sistem, da neko zna slozit bez da si kod mestra svako drugi dan i da na kraju zaista radi na plin, ne pola pola, ili na odredjenom gasu radi na ovo ili ono.. Frend ima na nekom fsiu, dao 15t i promijenio dizne i sad sljaka.. Nisam ga pitao kod koga je ugradjivao.. 100% smjesa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Frend ima na nekom fsiu, dao 15t i promijenio dizne i sad sljaka.. Nisam ga pitao kod koga je ugradjivao.. 100% smjesa.. Pitaj ga, to je informacija zlata vrijedna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
master_og Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Bas i brat ima FSI-a, pa javi di, sta, kako jer je isto zainteresiran za ugradnju Evo i jedan GTI na plin http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-oglas-13493536 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Kakva je situacija sa FSI motorima? Konkretno me zanima za 3.2FSI... Znam da pred par godina nije bilo izvedivo, odnosno opet su auti trosili i benzin i plin, a instalacija bila bezobrazno skupa. Ima tu kaj novog i kome se obratiti za ugradnju? 3.2 nije pravi fsi to je r32 / a3 ? klasicna plinska ide gore ,ima ju mexx pa nek napise Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 3.2 nije pravi fsi to je r32 / a3 ? klasicna plinska ide gore ,ima ju mexx pa nek napise Mene konkretno zanima za a4 3.2fsi 2006.godina, bilo bi mi puno puno lakše da je to istina Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Bas i brat ima FSI-a, pa javi di, sta, kako jer je isto zainteresiran za ugradnju Evo i jedan GTI na plin http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-oglas-13493536 Da, ovaj GTI ima "podmazivanje" na benzin, tj. 3 ciklusa je plin, 4-ti je benzin i onda ispocetka. To je navodno jedini sustav koji radi na TFSI-ima, a smanji potrosnju benzina za nekih 50-75%. E sada, ako postoji sustav gdje se zamjene benzinske brizgaljke da ne izgore... e to je već posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Ne mjenja se nista nego se plin brizga kroz postojece benzinske injektore. Stari sistem je bio gdje je se trosio i benzin skupa sa plinom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tin Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Tako je.. Ali po meni najvise koristi od te instalacije ce imati budući vlasnik tog auta jer treba duplo vise da se isplati nego kod obične instalacije .. Tek onda počinje ušteda.. A kog koga ce taj auto biti pitanje je.. Osobno nebi ulazio u tu investiciju.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Mene konkretno zanima za a4 3.2fsi 2006.godina, bilo bi mi puno puno lakše da je to istina to je klasicni motor ,tj obicni i injektori ,zove se samo fsi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joo Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 http://www.autoplin.com/hr/autoplin/tfsi-ugradnja.html evo ove triba zvat i pitat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Tako je.. Ali po meni najvise koristi od te instalacije ce imati budući vlasnik tog auta jer treba duplo vise da se isplati nego kod obične instalacije .. Tek onda počinje ušteda.. A kog koga ce taj auto biti pitanje je.. Osobno nebi ulazio u tu investiciju.. Zasto treba duplo vise? Zato sto je ugradnja u TFSI puno skuplja ili.. .. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonci Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 to je klasicni motor ,tj obicni i injektori ,zove se samo fsi Nije...to je motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKmarino Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 http://www.autoplin.com/hr/autoplin/tfsi-ugradnja.html evo ove triba zvat i pitat.. Do prije godinu dana nisu ugradjivali ovaj novi tekuće ubrizgavanje. Prijatelj je imao 2.0 fsi sa plinom i bio kod njih par puta da mu rijese neke probleme i nisu uspili jedino sa mapom neki problem. Plin je bio onaj stari tip koji je trosio i gorivo i plin skupa. Auto je kupio polovno sa vec ugradjenim plinom. Ako se ne varam njihova je bila instalacija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 nisam dobro vidio a4 da pita e jebiga onda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 nisam dobro vidio a4 da pita e jebiga onda Priznaj da nisi znao.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKmarino Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Zar u passatu nije isto sa direktnim ubrizgavanjem? Ja sam mislio da samo a3 3.2 i golf r32 imaju s obicnim ubrizgavanjem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted May 26, 2015 Share Posted May 26, 2015 Tako je.. Ali po meni najvise koristi od te instalacije ce imati budući vlasnik tog auta jer treba duplo vise da se isplati nego kod obične instalacije .. Tek onda počinje ušteda.. A kog koga ce taj auto biti pitanje je.. Osobno nebi ulazio u tu investiciju.. Ne mora biti jer jos se nezna koliko mogu Benzinski injektori na plin radit. Ak imas peh i brzo riknu onda si izgorio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 imam problem pa bi molio par savjeta skinuo sam katalizator na alfi i stavio onaj lonac klasični, al ovaj kao umanjuje buku jel...e sad, odem ja od auspuh majstora dođem na parking, ostavim je da radi na leru par minuta, vratin se, smrdi plin nemoguće, baš ono smrdi smrdi, ko da nije sagoren jebote..prebacim na gorivo, smrdi i gorivo :dontgetit: kabeli valjaju, svićiće imaju 80-90kkm(mijenjanju se na 100 ali opet :huh:), sve ostalo je kako je bilo, servis plina napravljen prije par dana, ne pušta nigdi, sve prominjeno i radi ko sat e sad...ono wtf i stvar je u tome da je meni pricvikana lambda sonda i ja imam "gotovu" mapu od plina, i pretpostavljam da on ne može snizit količinu plina na špricama ili koji već ku.ac...lambdu ne mogu stavit jer moja alfa ne radi s lamba sondom, jednostavno ne radi, s bilo kojom, ikad...ozbiljno svićice? kabeli? štaaaaaaaaaaaaaaaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Pa smrdi jer nema katalizatora.a plin nece moc postelat jer nema nikakve korektore. Lambda nije spojena.a preko toga se vidi smjesa. Jedino stavit sondu dok se ne nastela auto. Ako je smjesa prije bila ok onda je i sad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vila Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Pa smrdi jer nema katalizatora.a plin nece moc postelat jer nema nikakve korektore. Lambda nije spojena.a preko toga se vidi smjesa. Jedino stavit sondu dok se ne nastela auto. Ako je smjesa prije bila ok onda je i sad. 5 sondi san stavija,i originalnih i zamjenskih..auto poludi..brlja,trokira..odbija imat lambdu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Ako si skinuo katalizator, onda ćeš sigurno osjećat smrad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now