Jump to content

Q: Alfa 159 1.9JTD 150ks

Recommended Posts

Imao sam nekakvu percepciju da 1.9JTD / 2.0TDI s ~150ks troše po 6.5-7.5 litara, a sada gledam da je 6.5 baš ako odeš na otvorenu cestu, a po gradu nerijetko i 9-10 litara.

Ne razumijem računicu, tj. nije mi jasno kako je to moguće za ove "moderne" dizele, kada onaj moj 2.0TFSI s 350ks po otvorenoj cesti troši 6.5 litara, a kada sam non stop u gradu, prosjek mi je 33litre=300-350km.

Jel se što dobije onim vađenjem DPF-a / katalizatora / chipanjem? Jel bude litra dolje ili je to samo u snovima?

imam ti ja jedan koji neće trošit više od 7,5 po zg.. :P

• Replies 107
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

@ Tomislav > tvoje predviđanje je 8.5-9 prosjek? S obzirom da je veći i teži auto od tvojeg? Pa to je katastrofa za jednog dizela koji bi trebao biti sinonim za malu potrošnju.

@ Gonzo > 8 litara 150ks, 11 litara 350ks. Pa ti meni reci jel tu ima računice :D

@ Kris > to je 8V motor?

@ Luky > nisi još uvijek prodao pilu? :)

Ma sry, ne znam ništa o Alfama, tj. trudio sam sve zaboraviti nakon posjedovanja 2.5 V6 156-ice :rofl:

Imaju taj nekakav DPF i nekakav 5-ti injektor koji ga po potrebi zalijeva gorivom i pročišćava ga. Kao, kada se on upali, trenutna potrošnja skoči s pojma nemam 8 litara na 15. Vidim da ljudi vade taj DPF, ali ostavljaju katalizator #2. Nakon toga se chipa i nema problema s ekotestom ako je dobra mapa, jer se gleda samo zacrnjenje.

Ako si normalan - potrošnja padne pola litre. Ako nisi - ostane ista ili naraste.

E sada, gledam i da je ta lamela ista kakva je i u modelu od 110ks, što bi značilo da je u modelu s 150ks debelo opterećena, pa svakom drugom-trećem nakon chipanja prokliže.

Mjesta na zadnjoj klupi nema, a kad sam vidio da su sjedala ISTA kao u 156-ici počeo sam se smijati.

Na glas.

Glazba je dobra, ova nekakva koju sam gledao imao tvornički woofer u gepeku. Bose valjda.

Auto je mrtva krava s tih 150ks, sumnjam da je išta bolje s 180ks. Možda ako se može chipnuti na 220ks + turbo i injektori, ali o-tom-potom.

Mjenjač je dobar, treća-četvrta su klik-klak.

Edited by francuz

moja 147 inace 1.9 8v chipana kod kolege killercivic trosi 6.8 gradske voznje

otvoreno do 150 ide na 6.2

po ljeti sa klimom

na autu je fi 70 ispuh od pocetka do kraja s jednim loncem

usis sa fmicom i metalnim cijevima jer su gumene serijske pucale i intercooler mi je otvorilo

@ Tomislav > tvoje predviđanje je 8.5-9 prosjek? S obzirom da je veći i teži auto od tvojeg? Pa to je katastrofa za jednog dizela koji bi trebao biti sinonim za malu potrošnju.

@ Gonzo > 8 litara 150ks, 11 litara 350ks. Pa ti meni reci jel tu ima računice :D

@ Kris > to je 8V motor?

@ Luky > nisi još uvijek prodao pilu? :)

znaš kako to ide.. samo nude nešto u zamjenu, a ne paše mi ništa.. :D i ima jedan za keš al treba prodat svj auto tako da opet ništa.. :D

dam ti ključ za ključ za golfa.. :):P

Koliko troši taj motor?

Ja sam bio uvjeren 6-7-8 litara, a kad ono čitam po forumima - 9-10 litara.

Nije mi to baš normalno za dizela, pogotovo ne 1.9, a poooogotovo ne za mlinac od 150ks.

Ima netko taj motor u autu?

kolko vidim da polovici foruma dizeli kaj inače troše 6 troše 10 lit tak da..najbolje pitaj nekog ko ima taj auto a ne "od frenda frend veli"

buraz ima 159 2.4 ti automatik trosi 9 na gore chipana i nema dpf

2 francuz 147 je oko 400kg laksa ta 159 je teska ko trenk

sta se tice 8-16v 16v mi je manje trosio ali je bio 6 brzina mjenjac

156 nije prelazila 7.4 gazenja a ova dolazi do 8 moje voznje

1.9 CDTI 120 KS, 6 brzina mjenjač, auto Opel Vectra C karavan (1550-1600 kg) troši gradske oko 8,5-9, po mojoj procjeni. Vožnje 30% vani 70% grad. Komp mi izbacuje 7.1 prosjek što mi ispada poprilično točno pogledam prijeđene kilometre i uliveno gorivo.

kolko vidim da polovici foruma dizeli kaj inače troše 6 troše 10 lit tak da..najbolje pitaj nekog ko ima taj auto a ne "od frenda frend veli"

ma jedva da trose ista........

moj je sdi u kurcu izgleda....svi su mi govorili ma 5 litara ti to trosi.... najnize sta sam spustio je 6,06 a najvise 6,76

Ak ti je golf trosio 11l, onda ce ti alfa 8l i to je to.

Nemozes racunat kak drugi voze, meni je punto trosio 8.5-9l, zeni 6l, a isti auto, nema svatko isti stil voznje.

Meni 156-ica sa 1.9 16v trosi 7-9 kombinirane voznje, autoput-grad

Hoces ti vec predstavit tu alficu koju si kupio ? :P

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...