vux Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Vozio danas od zeninog djeda Kiu Pride iz 1999. sa 94400km na tehnicki i nije prosla eko test. Od proslog tehnickog napravljeno 3000km:). Ugl. CO je bio oko 1.5, a mora biti ispod 0.5 i onda je lik na tehnickom htio pomoci, pa je skinuo + klemu na 2 minuta, kao da se resetira komp, pa opet pokusao napraviti eko test, ali je sad CO bio oko 6!? Onda sam ja otisao na autocestu pola sata pun gas i vratio se i onda je bilo CO oko 5. Auto ide ko metak. Rekao mi je da inace na tim autima eko test zeza i da ljudi odu do majstora koji nesto napravi i ne zamjeni nista i auto prodje eko test. Nasao sam rezultate eko testa iz 2012. isto je pao eko test, jer je CO bio oko 3 i onda su mi rekli da su ga vozili majstoru koji je nesto napravio i onda je bez greske prosao eko test. Sto moze napraviti, a da ne mijenja nista? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 za pocetak mu ocisti usis/motor sa cistacem za karburatore Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivac Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 istu stvar koju si ti napravio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 ako ti je co visok znači da ti pušta negdje auspuh Link to comment Share on other sites More sharing options...
vux Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Auspuh nedavno sredjen ako se ne varam...budem provjerio:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 ne mislim na lonac, nego idi s njim na neki kanal i pogledaj ispod uz turiranje, meni je puštalo zbog trule brtve na koljenu di mi se spaja cijev s ispušnom granom i usput sam našao par rupica od hrđe. ako nije velika rupa ili previše malih prođe tehnički uz turiranje na 7000+ rpm kao moj sunny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagi Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 2 glave ostavit i bok,tak je moja kia prolazila bez katalizatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 ako pusta auspuh se vidi na kolicini O2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Spredihtaj auspuh i dobro ga propusi, moja od 97 dme do prosle godine nije nijednom pala, cudili se na stp. Proslengod je pala radi rupe na auspuhu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vux Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 CO i HC su visoki u leru i pod opterećenjem, a CO2 i O2 su dobri. Cini mi se da dosta trosi, tako da mi to smrdi na lambda sondu...odvezao ju majstoru, cekam povratnu info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vux Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 za pocetak mu ocisti usis/motor sa cistacem za karburatore Upravo ovo je napravio i prosla test bez problema. Rekao je samo da treba doooobro ugrijati katalizator prije testa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 ako pusta auspuh se vidi na kolicini O2 bit će da sam nešto pobrkao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now