majcen Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 (edited) Dakle.... Polako mi je doslo vrijeme da mjenjam turbinu na autu(pocela jako fučkat i tragovi ulja na cjevima od usisa gubitak boosta snage i tako to malo i dima...) Razmotrio sam vise opcija od reparacije (cca 2000 kn pa do 3000 kn),nabavke polovne pa i do kupnje nove 3800 kn kod ajmo rec poznatijih turbo dilera... Reparacija mi se cinila nekom logickom opcijom makar nije niti kupnja nove daleko... Medjutim naisao sam slucajno i na ovo: http://www.ebay.com/itm/140922544588?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Iz SAD-a turbina bolt on za 1.8 T motore i pise u opisu sa k04 kompresorskim djelom... Zanima me jel tko ikad imao iskustva sa kupnjom tako i ofc dali na carini puknu masnu lovu za carinjenje ? I opcenito dali je tako nestvo isplativo opce...... THX Edited September 17, 2014 by majcen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Osobno bi prije kontaktirao Turbo servis Užice da mi složi to isto ili nekoga u HR ali mi nitko ne pada na pamet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Pa ova sa dostavom te košta skoro 400$ plus carina koju će ti lupiti, a i u slučaju da se dogodi neko sranje moraš se natezati sa ekipom "preko bare". Ja bih radije uzeo od nekoga iz RH ili ovaj turbo servis kojeg EX spominje ako nije neka brutalna razlika u cijeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 bobo kad vec uzimas novu turbinu onda nis ispod ko4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joo Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 (edited) Osobno bi prije kontaktirao Turbo servis Užice da mi složi to isto ili nekoga u HR ali mi nitko ne pada na pamet jel moze jos koji info, oni slazu hybride? Kako ide proces, skinem turbo, saljem njima na obradu i oni vracaju (vremenski)? Ili vec imaju gotove turbine pa njih prodaju? Jel znas neke okvirne cijene? I kako im se salje tamo? bobo kad vec uzimas novu turbinu onda nis ispod ko4 k04 konverzija je zafrkancija na ovim starim 1.8t 2majcen - evo, ovi su malo blize: http://www.beachbuggyturbo.co.uk/hybrid-turbo-10-c.asp Edited September 18, 2014 by Joo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Turbo sa eBay linka je kinez. Ako se i odlučiš za taj, prije montaže na auto obavezno ga dati na balansiranje. Svoj možeš dati kod nas Mikiju na reparaturu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Ima Miki nekoliko novih k04, i jos neku od novog s3 ako se ne varam. Zovi i pitaj, covjek ima sve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 jk04 konverzija je zafrkancija na ovim starim 1.8t kaj nije k04 sa 1.8t S3 PnP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joo Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 ^^pa ne bas, ide dakle druga turbina pa i ispusna, dp ne pase. Ne pase ni usis do turba. Maf, injektori, dovod i odvod ulja.. Ima dosta tih "sitnica" koje ne pasu.. Zato je hybrid po meni laksi + injektori i maf(kuciste). Mana hybrida je sto ako rikne, opet moras trazit hybrid, nema podji u ducan i kupi original turbo.. evo prvi link koji nesto objasnjava http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=107655 Na TFSI je drugacije, samo zamijenis turbine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 jel moze jos koji info, oni slazu hybride? Kako ide proces, skinem turbo, saljem njima na obradu i oni vracaju (vremenski)? Ili vec imaju gotove turbine pa njih prodaju? Jel znas neke okvirne cijene? I kako im se salje tamo? http://www.turboservis.rs/?kontakt slažu sve pa ih kontaktiraj, konkretno meni GTB2260VK složen na vakum 550€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now