Exfreerider Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 ok, ali za understeer je značajno BOLJE ako pustis gas i ne stisces kvacilo. zar ne? Pa ti nam reci kao vozački expert:naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Evo sav se izlomio koliko mu fali kuplung https://www.youtube.com/watch?v=erKaPDP6V3g Počni na 13:30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Ok a koliko si ti dsga vozio po stazi bez da si u koloni kao tipa na preztaciji auta? I jos me zanima gdje ti to treba kuplung osim da krenes stanes i promijenis brzinu. Osim za drift ali to sam tako i u startu napisao na stazi - slovima jedan i nije bila prezentacija.. jedino ne znam kak smo sad došli na stazu, jer ja nisam pričao o skidanju sekundi, al dobro.. ipak, osjećam se kompetentnim komentirat dsg, ali baš dsg jer sam ga vozio u 17 (slovima sedamnaest, brojao sam na prste) različitih automobila i zapravo mi je najviše sjeo u superbu tdi 125kw, a najmanje u gti-u.. kum je donedavno imao gti-a manualca i to je meni osobno - vrhunski spoj, ako pričamo o normalnim autima, ne sad porschei i kojekakva čuda.. i smatram da je dsg vrhunski mjenjač, samo ja jbg volim šaltat, s automatikom se osjećam kao da imam posrednika u "komunikaciji" s vozilom.. a ovo drugo ako stvarno očekuješ odgovor bez da me sad nacimavaš bzvz, nisi na dobrom forumu.. samo ću reći da me stiskanje kuplunga spasilo od nekoliko nezgodnih situacija, koliko god to zvučilo kontradiktorno, a primjenjivo je u još x situacija - bez razlike želiš li namjerno izgubit kontrolu nad autom ili povratiti istu.. ali to slovima nije baš lako objasnit pa se neću niti trudit.. do jučer ste svi skupa šaltali s kuhačama, sad je jbt problem prešaltat brzinu, a stisnut kuplung - e to je tek drama! njah.. otkad sam počeo pisat, svašta ste opet nadrobili, pričate fwd/rwd ko da postoje po jedan na svijetu.. tu veliku ulogu, zapravo najveću igra stražnji ovjes, jer se clio ne ponaša isto kao ne znam sad, 323f ili gti ili bilo koji drugi auto s multilinkom straga, a zatim prednji ovjes, rasporedi masa itd.. možda je nekome smiješno sad što spominjem 323f u svetom društvu, ali taj auto je preko bare jedan od najzastupljenijih/najpopularnijih fwd-ova kod privatnika, ovak dečki s foruma ko mi, na trackdayevima ili autocrossevima, ne bez razloga.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Tomi, ako ti to ne znas to ne znaci da Lovri i meni treba skola voznje, nego upravosuprotno. Raspitaj se, googlaj, pitaj iskusne. Uostalom probaj. Svakako prije nego izletis sa slanjem nas u skolicu. Daj meni pojasni/linkuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Pa bar si ti masu po cesti, nađi parking i probaj, igraj se malo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Ja sam vozio Golf 5 GTI Zg-Krk-ZG i to vise puta, a Golf 6 GTI tu po Zg i malo po okolici. E sad znamo ko je silovao Frenchu auto...ahhahahaahah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toninho Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Tomi jesi cuo za Kamov krug? Kad pustis gas sto auto radi? Di ide tezina? Prosli subotu sam slagao stazu na Micevcu i vozio svoj fwd na pas mater, understeerao i korigirao s kuplungom samo tako. Na kraju ni ljudi na treninzima sigurne voznje ne znaju... Kakvo spasavanje golog zivota... Ne radi se o rasterecenju pogona nego dovodnenje auta u sto neutralnije stanje . (pitch os). Sada mi odgovori sto se dogadja kada na rwd kod unersteera stisnes kuplung? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 E sad znamo ko je silovao Frenchu auto...ahhahahaahah Frenchov je DSG, Rafajev je manualac Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Frenchov je DSG, Rafajev je manualac Znam...zato sam pobrisao manualni....ali dobra fora priznaj....hahahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Tomi jesi cuo za Kamov krug?Kad pustis gas sto auto radi? Di ide tezina? Prosli subotu sam slagao stazu na Micevcu i vozio svoj fwd na pas mater, understeerao i korigirao s kuplungom samo tako. Na kraju ni ljudi na treninzima sigurne voznje ne znaju... Kakvo spasavanje golog zivota... Ne radi se o rasterecenju pogona nego dovodnenje auta u sto neutralnije stanje . (pitch os). Sada mi odgovori sto se dogadja kada na rwd kod unersteera stisnes kuplung? Fali ti jedna krucijalna varijabla u ovome sto si napisao. Samo vi stiscite kvacilo ja sigurno necu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Evo sav se izlomio koliko mu fali kuplung https://www.youtube.com/watch?v=erKaPDP6V3g Počni na 13:30 Pa ima kuplung :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Kakvi kumplug Lovre, to se njemu otkači kardan kad ručnu povuče Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toninho Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Nisam imao namjeru pisati disertaciju iz dinamike auta, ali mislim Tomi da ti je jasno da nisu u pravu i ne, ne trebas se javno posipati pepelom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Dajte za nas koji guramo kolica neko pojašnjenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toninho Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Eh, da, u driftu postoji i tehnika clutch squeeze. @rene Kad se vidimo rado cu ti uz pifkana objasniti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Mene baš zanima kako to izgleda kad se vi sa svim tim ingliš spiking forama vozite po cesti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Kad se vidimo rado cu ti uz pifkana objasniti. Baš bi mogli. Pa da nešto i naučim. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 i mene isto, bokte mazo, sve neki profesionalni trkaci, na obicnoj cesti uletis u zavoj auto pocne klizati nosom, imas 1/3 sekunde za reakciju, i bas cu stic ic stisnut kvacilo pa ga opet naglo pustit i jos pri tome uspjeti da mi se ne izvrti auto i da uhvati gripa... ne znam, meni je to jednostavno malo too much :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Sreća pa si na pravi kontinent otišao Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Sreća pa si na pravi kontinent otišao Drito. Njima je tamo drama saltanje. Super ce se uklopit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 pusite dzoku jebo vas, znate vi gdje sam ja odrastao i kakve su ceste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_Gs Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 i mene isto, bokte mazo, sve neki profesionalni trkaci, na obicnoj cesti uletis u zavoj auto pocne klizati nosom, imas 1/3 sekunde za reakciju, i bas cu stic ic stisnut kvacilo pa ga opet naglo pustit i jos pri tome uspjeti da mi se ne izvrti auto i da uhvati gripa... ne znam, meni je to jednostavno malo too much :lol: Sto si ti to vozio da uopce moze krenut nosom, citam i gledam jbt-e di si najpametniji itd. A sto, vozio si od starog trojku, svog leona i sto, odes u kanadu i uzmes vr-a u kojem je netko ostavio i 500 dolara da ga uzmes, evo kad dodes u Gs, odvest cu te Gs- Velebno- Gs, ni jedan zavoj necemo ic ispod 100 a poznas cestu, i nigdje, ali nigdje nam auto nece otic ni preko nosa ni guzicu bacit, a ti sigurno nemas i nisi imao auto koji moze gore sve preko 100 proc, u par ljevih i 3-4 desna s tvojim autom je drama i 55 km/h proc. Ne kuzim kako imas potrebu sve komentirat. Ja ne piskaram bas puno ali tebe ima svugdje, kladim se i da otvaras skolu drifta u kanadi s tim da ces prosipat samo teoriju sto si izgooglao. NHF Gabre ali morao sam komentirat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 pusite dzoku jebo vas, znate vi gdje sam ja odrastao i kakve su ceste Moj stari ponekad kaže kako ga je kupus potjerao od kuće, tako je vjerovatno s tobom i krivinama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Ivane, Ivane, sto si se ti nasao prozvan mene komentirati, imam viska vremena pa mi se piskara po forumu, a sto sam vozio i gdje i kada i koliko nemas pojma. NHF. razocarao si me sad ovim komentarom rockatansky - doobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Sto si ti to vozio da uopce moze krenut nosom, citam i gledam jbt-e di si najpametniji itd. A sto, vozio si od starog trojku, svog leona i sto, odes u kanadu i uzmes vr-a u kojem je netko ostavio i 500 dolara da ga uzmes, evo kad dodes u Gs, odvest cu te Gs- Velebno- Gs, ni jedan zavoj necemo ic ispod 100 a poznas cestu, i nigdje, ali nigdje nam auto nece otic ni preko nosa ni guzicu bacit, a ti sigurno nemas i nisi imao auto koji moze gore sve preko 100 proc, u par ljevih i 3-4 desna s tvojim autom je drama i 55 km/h proc. Ne kuzim kako imas potrebu sve komentirat. Ja ne piskaram bas puno ali tebe ima svugdje, kladim se i da otvaras skolu drifta u kanadi s tim da ces prosipat samo teoriju sto si izgooglao.NHF Gabre ali morao sam komentirat. Aaaaa LOL opet nisi popio tablete pa napadaš medvide ( oni tebe jebu po šumi pa ćeš ti njih online ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now