Jump to content

"Block guard", pikse u kanalima vode - tko moze napraviti?

Recommended Posts

Tko mi moze napraviti i upresati/zasarafiti pikse na bloku u kanalima vode i garantirati za posao? Pikse ne trebaju biti dugacke, cca 20mm je dovoljno. Mogu cak dat jos jedan blok motora da se od njega uzme/izreze materijal (da budu istih termodinamickih svojstava). Hvala :)

Dakle, od ovog:

pistons.jpg

napraviti ovo:

23032011390.jpg

da se kod tlakova 2+ bara nebi desilo ovo:

blcrch2.jpg

Inace ova slika je sa 82mm klipovima, moji su 83mm.

Ovo sta Tcode veli sam i ja pomislio na prvu, cak se i na stranom forumu potegla rasprava oko toga.. ali svi blokovi su na 2+ bara pucali ili se izvijali dok sa tim "guardom" su drzali preko 3 bara i 750whp :)

Tko mi moze napraviti i upresati/zasarafiti pikse na bloku u kanalima vode i garantirati za posao? Pikse ne trebaju biti dugacke, cca 20mm je dovoljno. Mogu cak dat jos jedan blok motora da se od njega uzme/izreze materijal (da budu istih termodinamickih svojstava). Hvala :)

Dakle, od ovog:

pistons.jpg

napraviti ovo:

23032011390.jpg

da se kod tlakova 2+ bara nebi desilo ovo:

blcrch2.jpg

BTJ ja sve placem jer imam AL blok i mislim si kako je dobro imati fiatov ili audijev I5 motor...

Taj block guard mi se cini kao vrlo jednostavna i jeftina modifikacija i stvarno bi bilo steta taj motor zatvoriti bez toga.

Dali si razmisljao da cijeli blok posaljes na cyro tretman? Kazu da to poveca cvrstocu metala i do 60%.

Cuo sam da postoji pogon za to u Istri i da rade za Mercedes. Nazalost nemam vise informacija o tome.

Nije cyro za celike?

More i meki metali. Od AL glave do bloka od ljevanog zeljeza. Naravno, svi materijali nisu jednako poboljsani tako da bi mogli pronaci koji materijal je "bolji" za takav tretman.

Na kraju dana kada znas da si od kovanih dijelova napravio malo bolje iste dijelove za skoro nis novaca onda je to good deal u mojim ocima.

BTJ ja sve placem jer imam AL blok i mislim si kako je dobro imati fiatov ili audijev I5 motor...

Taj block guard mi se cini kao vrlo jednostavna i jeftina modifikacija i stvarno bi bilo steta taj motor zatvoriti bez toga.

Dali si razmisljao da cijeli blok posaljes na cyro tretman? Kazu da to poveca cvrstocu metala i do 60%.

Cuo sam da postoji pogon za to u Istri i da rade za Mercedes. Nazalost nemam vise informacija o tome.

Razmisljao sam o tome vec prije ali nisam mogao naci tko bi to napravio.. imam vise stvari kaj bi dao na smrzavanje, ako netko zna di se to moze napraviti neka javi :)

Jopa kome se to dogodilo?

Brazilcima jos 2005. Oni danas apsolutno svi (cak i na n/a) voze sa time a znas kakva je gore scena i da su isprobali sve sto se tice tih motora. :)

bio sam par dana u turciji i katastrofa su sa netom pa nisam mogao odg.. :)

Pitao sam par majstora, i vise manje sam dobio odgovor da bi nakon upresavanja vrlo vjerojatno trebalo prebusiti blok jer se hoce izbaciti za cak za jednu desetu. Tako da su mi preporucili nabaviti drugi blok, upiksati, prebusit i to je to.. budem vidio jos kaj napravit :)

kaj se nemre izbusit na tom mjestu blok na tocnu mjeru i napravit piksu koja je pol stote il stotu manja i ubacit ju unutra? ili obrnuto jel, izmjerit piksu na mikron i pol stote do stotu vise izbusit blok

jer ak se izbaci desetu cilindar, to je pun k...

Edited by Newbie

Nije cyro za celike?

je , za toplinski obrađene... i to određene legure..

More i meki metali. Od AL glave do bloka od ljevanog zeljeza. Naravno, svi materijali nisu jednako poboljsani tako da bi mogli pronaci koji materijal je "bolji" za takav tretman.

Na kraju dana kada znas da si od kovanih dijelova napravio malo bolje iste dijelove za skoro nis novaca onda je to good deal u mojim ocima.

na precipitacijski ocvrstivim al legurama dobitak na mehanickim svojstvima je ispod 1% , na ovom smecu od ljevova iz autoindustrije ( puno silicija), se nema nikakvog ucinka...

je , za toplinski obrađene... i to određene legure..

na precipitacijski ocvrstivim al legurama dobitak na mehanickim svojstvima je ispod 1% , na ovom smecu od ljevova iz autoindustrije ( puno silicija), se nema nikakvog ucinka...

Fora kako se daju ljudi navuci da daju lovu na glupost. Trebalo bi neku glupost iz filma tipa james bonda isto raditi. Uzimati lovu naivnima.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...