Jopa Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Tko mi moze napraviti i upresati/zasarafiti pikse na bloku u kanalima vode i garantirati za posao? Pikse ne trebaju biti dugacke, cca 20mm je dovoljno. Mogu cak dat jos jedan blok motora da se od njega uzme/izreze materijal (da budu istih termodinamickih svojstava). Hvala Dakle, od ovog: napraviti ovo: da se kod tlakova 2+ bara nebi desilo ovo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 imho bolje da se to kvalitetno izmapira. Jer ovaj blok ima puno mesa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ako dobro vidim, ovaj šprung na slici ti je na mjestu gdje taj block guard i nebi držao previše, tak da nisam siguran koliko ti to bude od pomoći. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 tamo je čitavu stijenku pomaklo,ne izgleda ko isti blok,kad je block guard gore ziher ju nece pomaknut nikud Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 Inace ova slika je sa 82mm klipovima, moji su 83mm. Ovo sta Tcode veli sam i ja pomislio na prvu, cak se i na stranom forumu potegla rasprava oko toga.. ali svi blokovi su na 2+ bara pucali ili se izvijali dok sa tim "guardom" su drzali preko 3 bara i 750whp Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ako je stvarno problem do bloka, onda bi rade isao na pikse od dartona(suhe). Ali da na 2bara puca samo tako, malo mi je cudno(uz uvjet da je pravilno izgarala smjesa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 I ja bi dartone, cak sam i svojevremeno razmisljao o tome.. ali pljunuti 5000kn da se to napravi mi trenutno nije opcija posto auto mora biti na cesti do nove godine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Po onome što ja znam ovakva pucanja prema kanalima vode se dešavaju zbog previsoke temperature stijenke u cilindru naprama temperaturi sa vanjske strane gdje je voda/antifriz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Ili mjehur/mjehurići vode u kanalima oko cilindara. Opelovci koriste za to mateirijal koji mi po boji izgleda kao bronca. A jedan je koristio block filler na sličan način. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeljko_M Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Tko mi moze napraviti i upresati/zasarafiti pikse na bloku u kanalima vode i garantirati za posao? Pikse ne trebaju biti dugacke, cca 20mm je dovoljno. Mogu cak dat jos jedan blok motora da se od njega uzme/izreze materijal (da budu istih termodinamickih svojstava). Hvala Dakle, od ovog: napraviti ovo: da se kod tlakova 2+ bara nebi desilo ovo: BTJ ja sve placem jer imam AL blok i mislim si kako je dobro imati fiatov ili audijev I5 motor... Taj block guard mi se cini kao vrlo jednostavna i jeftina modifikacija i stvarno bi bilo steta taj motor zatvoriti bez toga. Dali si razmisljao da cijeli blok posaljes na cyro tretman? Kazu da to poveca cvrstocu metala i do 60%. Cuo sam da postoji pogon za to u Istri i da rade za Mercedes. Nazalost nemam vise informacija o tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Nije cyro za celike? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Jopa kome se to dogodilo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 prvi put ovo vidim ja bi rekao da je tu nekaj drugo bio problem a ne blok Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 prvi put ovo vidim ja bi rekao da je tu nekaj drugo bio problem a ne blok Ovo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeljko_M Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Nije cyro za celike? More i meki metali. Od AL glave do bloka od ljevanog zeljeza. Naravno, svi materijali nisu jednako poboljsani tako da bi mogli pronaci koji materijal je "bolji" za takav tretman. Na kraju dana kada znas da si od kovanih dijelova napravio malo bolje iste dijelove za skoro nis novaca onda je to good deal u mojim ocima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeljko_M Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 http://www.metal-wear.com/What%20to%20treat.html I malo stiva za sranje ako netko ima zov... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 BTJ ja sve placem jer imam AL blok i mislim si kako je dobro imati fiatov ili audijev I5 motor...Taj block guard mi se cini kao vrlo jednostavna i jeftina modifikacija i stvarno bi bilo steta taj motor zatvoriti bez toga. Dali si razmisljao da cijeli blok posaljes na cyro tretman? Kazu da to poveca cvrstocu metala i do 60%. Cuo sam da postoji pogon za to u Istri i da rade za Mercedes. Nazalost nemam vise informacija o tome. Razmisljao sam o tome vec prije ali nisam mogao naci tko bi to napravio.. imam vise stvari kaj bi dao na smrzavanje, ako netko zna di se to moze napraviti neka javi Jopa kome se to dogodilo? Brazilcima jos 2005. Oni danas apsolutno svi (cak i na n/a) voze sa time a znas kakva je gore scena i da su isprobali sve sto se tice tih motora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 2, 2014 Share Posted October 2, 2014 Evo sad konkretno to ti napravi svatko sa glodalicom i tokarskim, čak ni netreba tokarski ako recimo imaš te uloške na mjeru. Ja nažalost nemam vremena. Ima na forumu sigurno nekoliko ljudi koji bi ti to odradili. Evo primjer sa opela Ili na CNC-u ovo napraviš http://i16.photobucket.com/albums/b35/trickeng/CylinderSupportSystems/DSCN2018.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted October 9, 2014 Author Share Posted October 9, 2014 bio sam par dana u turciji i katastrofa su sa netom pa nisam mogao odg.. Pitao sam par majstora, i vise manje sam dobio odgovor da bi nakon upresavanja vrlo vjerojatno trebalo prebusiti blok jer se hoce izbaciti za cak za jednu desetu. Tako da su mi preporucili nabaviti drugi blok, upiksati, prebusit i to je to.. budem vidio jos kaj napravit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbie Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 (edited) kaj se nemre izbusit na tom mjestu blok na tocnu mjeru i napravit piksu koja je pol stote il stotu manja i ubacit ju unutra? ili obrnuto jel, izmjerit piksu na mikron i pol stote do stotu vise izbusit blok jer ak se izbaci desetu cilindar, to je pun k... Edited October 9, 2014 by Newbie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Pa honat bi ga trebalo svakako, ali netrebaju te pikse bit uprešane unutra, dovoljno je jako malo preklapanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Nije cyro za celike? je , za toplinski obrađene... i to određene legure.. More i meki metali. Od AL glave do bloka od ljevanog zeljeza. Naravno, svi materijali nisu jednako poboljsani tako da bi mogli pronaci koji materijal je "bolji" za takav tretman. Na kraju dana kada znas da si od kovanih dijelova napravio malo bolje iste dijelove za skoro nis novaca onda je to good deal u mojim ocima. na precipitacijski ocvrstivim al legurama dobitak na mehanickim svojstvima je ispod 1% , na ovom smecu od ljevova iz autoindustrije ( puno silicija), se nema nikakvog ucinka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 a jel nije problem razlika u materijalu i sirenje istog u razlicitoj mjeri pri povisivanju temperature Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 je , za toplinski obrađene... i to određene legure.. na precipitacijski ocvrstivim al legurama dobitak na mehanickim svojstvima je ispod 1% , na ovom smecu od ljevova iz autoindustrije ( puno silicija), se nema nikakvog ucinka... Dali si razmisljao da cijeli blok posaljes na cyro tretman? Kazu da to poveca cvrstocu metala i do 60%. Fora kako se daju ljudi navuci da daju lovu na glupost. Trebalo bi neku glupost iz filma tipa james bonda isto raditi. Uzimati lovu naivnima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 10, 2014 Share Posted October 10, 2014 treba jos napisat i "billet" i "anodized" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now