Snake Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Koji omjer dimmera stavljate za felge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Koji omjer dimmera stavljate za felge? možeš 1/10 slobodno.. čak i 1/5 ako su prljavije.. ali meni je sonax za felge prvi izbor.. i poslije njega spužva i šampon.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_T Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Koji omjer dimmera stavljate za felge? Jesi kupio vec dimmer ili? Negdje sam naletio na njega ali ne znam vise gdje... Evo jedna slika felge s iron x-om Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 daj mi dodji pokazat ,kupio sam probo sam ,nis se nije bas opralo tj mozda 10%,ja neznam jel problem u meni ili kaj ,al meni nista ne cisti tako dobro kao sonax (zanemarimo ove ajax dimer kiseline itd itd ) Moje od Astre felge su iznutra bile prilično zasrane, jest da sam trljao fest sa spužvicom alu sam oprao do čistoga a prošlw godine sa sonaxom je ostalo tu i tamo crnoga...sonax isto ok opere ali me ubije njegov smrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Jesi kupio vec dimmer ili?Negdje sam naletio na njega ali ne znam vise gdje... Evo jedna slika felge s iron x-om imas na vežici u ciaku ovo zgleda dobro. di je slika after Link to comment Share on other sites More sharing options...
danijels2006 Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 po meni najjače sredsto za felge koje sam koristija u zadnjih par godina... kupujem kanistar od 5l, a cijena kako kod kojeg prodavaca 40-50€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 Jucer jos imal finalni pokusaj sa permetalom i jos sam kupio jedan sonax, vec je bio pao mrak pa nema slike after... sad je vec to puno bolje, ali nisam zadovoljan ali imam novi problem, ono usrano ljepilo od utega nece nicim dole otapala aka aceton, benzin i nitro 0 bodova u cetvrtak vozim felge na montazu guma i moram to do onda resit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Prijatelj u praoni baš radio test 4 različitih sredstva za felge (Sonax, Nigrin, Iron X i još neki) i uglavnom, kaže da je Iron X daleko najbolji za skidanje tvrdokorne prljavštine. Stavim neki link kad objavi rezultate i slike itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 (edited) to sa slike bi postigao da si barem jednom godišnje, kad recimo skidaš ljetne, oprao i to bi bez problema išlo sa sonaxom i eventualno malo četkom/krpicom, znam jer tako ja radim.. ali s ovim bi se i drot četka oznojila.. no nigdje nisi napisao kaj te točno čeka, a onda ti sigurno ljudi ne bi preporučili sonax.. on je super, za ono žutilo i friško zapečenu prašinu, ali za ovo definitivno nije.. jer su napisali da je forlega za zapuštene felge, a ove to upravo i jesu.. ovo kaj ti imaš iznutra je maltene pa powder coating od kočione prašine.. ajd baš me zanima hoće li forlega to skinut, onda ću to kupit jer imam jedan set koji sam kupio zapušten s namjerom da ih popjeskarim i plastificiram, ali na njima sam probao i permetal i solnu i još par kemija pa ništa.. iznutra nisu prane valjda nikad, na opip hrapavo ko šmirgl.. solna kiselina 6kn litra,skinut ce ovo sve crnilo do kraja,eventualno ce trebat dva puta oprat al skida garantirano i najjeftinije posudica,kist i polako čistio sam alu od bmwa 7 starog,u orginalu bijele iznutra,skinulo je 20 i kusur godina zapečene kočione prašine bez nekog velikog grča i to za par kn,nenadjebivo za unutrašnjost felge koja nije čišćena nikad ono ljepilo kao spužva za utege možeš plastišnom strugalicom ili trljanjem krpom skinut efikasno Edited March 9, 2015 by Vucko Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 19% solna kiselina, ne pada mi na pamet da ista vise drugo kupim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Kakve drame oko pranja felgi, i koja logika opce na suho spricati, pa normalno da ode cijela bocica normalno da ces na suho spricat tako da sredstvo grize prljavstinu a ne da ti voda razrijedi to sto spricas po felgi Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 di uzimate solnu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 @ riceburner - a zasto te toliko muci to iznutra, kad ih stavis na auto tako i tako to neces vidjeti Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 di uzimate solnu? doslovno u svakom dućanu mješovite robe.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 @ riceburner - a zasto te toliko muci to iznutra, kad ih stavis na auto tako i tako to neces vidjeti a muci me :doh: :rofl: posto ce mi sada auto opet stajati 95% vremena kroz godinu u garazi i jako rijetko ce se vozit, hocem da bude cist... a ovo sa solnom nije palo na pamet, skoro svaki dan u labosu radim s njom bum uzel malo da probam :naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 normalno da ces na suho spricat tako da sredstvo grize prljavstinu a ne da ti voda razrijedi to sto spricas po felgi Moze, barem onda 1bocicu po felgi potrosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 a muci me :doh: :rofl: posto ce mi sada auto opet stajati 95% vremena kroz godinu u garazi i jako rijetko ce se vozit, hocem da bude cist... a ovo sa solnom nije palo na pamet, skoro svaki dan u labosu radim s njom bum uzel malo da probam :naughty: osim ako nemas okp poremecaj i viska slobodnog vremena, operi ih izvana, stavi na auto i bok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 ironX ne djeluje štetno na felge, niti na lak i može se koristiti bez ikakvih problema dok za ove ostale kemije - pogle felge nakon par godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now