Jump to content

Sredstvo za ciscenje alu felgi

riceburner

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

daj mi dodji pokazat :) ,kupio sam probo sam ,nis se nije bas opralo tj mozda 10%,ja neznam jel problem u meni ili kaj ,al meni nista ne cisti tako dobro kao sonax (zanemarimo ove ajax dimer kiseline itd itd )

Moje od Astre felge su iznutra bile prilično zasrane, jest da sam trljao fest sa spužvicom alu sam oprao do čistoga a prošlw godine sa sonaxom je ostalo tu i tamo crnoga...sonax isto ok opere ali me ubije njegov smrad

• 2 weeks later...

Jucer jos imal finalni pokusaj sa permetalom i jos sam kupio jedan sonax, vec je bio pao mrak pa nema slike after...

sad je vec to puno bolje, ali nisam zadovoljan :) ali imam novi problem, ono usrano ljepilo od utega nece nicim dole :)

otapala aka aceton, benzin i nitro 0 bodova :) u cetvrtak vozim felge na montazu guma i moram to do onda resit...

img20150308163742.jpg

Prijatelj u praoni baš radio test 4 različitih sredstva za felge (Sonax, Nigrin, Iron X i još neki) i uglavnom, kaže da je Iron X daleko najbolji za skidanje tvrdokorne prljavštine. Stavim neki link kad objavi rezultate i slike itd.

to sa slike bi postigao da si barem jednom godišnje, kad recimo skidaš ljetne, oprao i to bi bez problema išlo sa sonaxom i eventualno malo četkom/krpicom, znam jer tako ja radim.. ali s ovim bi se i drot četka oznojila.. :D no nigdje nisi napisao kaj te točno čeka, a onda ti sigurno ljudi ne bi preporučili sonax.. on je super, za ono žutilo i friško zapečenu prašinu, ali za ovo definitivno nije.. jer su napisali da je forlega za zapuštene felge, a ove to upravo i jesu..

ovo kaj ti imaš iznutra je maltene pa powder coating od kočione prašine..

ajd baš me zanima hoće li forlega to skinut, onda ću to kupit jer imam jedan set koji sam kupio zapušten s namjerom da ih popjeskarim i plastificiram, ali na njima sam probao i permetal i solnu i još par kemija pa ništa.. iznutra nisu prane valjda nikad, na opip hrapavo ko šmirgl..

solna kiselina 6kn litra,skinut ce ovo sve crnilo do kraja,eventualno ce trebat dva puta oprat al skida garantirano i najjeftinije

posudica,kist i polako

čistio sam alu od bmwa 7 starog,u orginalu bijele iznutra,skinulo je 20 i kusur godina zapečene kočione prašine bez nekog velikog grča i to za par kn,nenadjebivo za unutrašnjost felge koja nije čišćena nikad

ono ljepilo kao spužva za utege možeš plastišnom strugalicom ili trljanjem krpom skinut efikasno

Edited by Vucko

Kakve drame oko pranja felgi, i koja logika opce na suho spricati, pa normalno da ode cijela bocica

normalno da ces na suho spricat tako da sredstvo grize prljavstinu a ne da ti voda razrijedi to sto spricas po felgi

@ riceburner - a zasto te toliko muci to iznutra, kad ih stavis na auto tako i tako to neces vidjeti :)

a muci me :doh: :rofl: posto ce mi sada auto opet stajati 95% vremena kroz godinu u garazi i jako rijetko ce se vozit, hocem da bude cist...

a ovo sa solnom nije palo na pamet, skoro svaki dan u labosu radim s njom bum uzel malo da probam :naughty:

a muci me :doh: :rofl: posto ce mi sada auto opet stajati 95% vremena kroz godinu u garazi i jako rijetko ce se vozit, hocem da bude cist...

a ovo sa solnom nije palo na pamet, skoro svaki dan u labosu radim s njom bum uzel malo da probam :naughty:

osim ako nemas okp poremecaj i viska slobodnog vremena, operi ih izvana, stavi na auto i bok :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...