Jump to content

Da li dodatna oprema isplati

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Ako imaš novca za gušte onda kupiš auto s motorom i opremom po guštu.

Ako imaš novca za auto koji želiš ali moraš biti optimalan onda odabereš koji ti je prioritet.

Ako nemaš novca onda filozofiraš kako je nešto nepotrebno i suvišno jer nemaš pametnijeg posla.

1. Skupo je održavanje

2. EVO sa <300ks ne juri

1. Nije, osim ako bas nemas 500 KS. Danas vec ima dosta aftermarket dijelova da odrzavanje nije nista posebno skupo u odnosu na neki auto tipa GTI. NAravno, ako se drzis specijalista a ne mitsubishi servisa.

2. juri po snjegu :P. Objektivno govoreci, evo 8 ima 330 KS bez puno muke, a evo 9 360 - 370, sa osnovnim remapom i malo modifikacija po ispuhu. Evo X koji je tezi uistinu treba 370-380 KS da bi jurio.

1. Nije, osim ako bas nemas 500 KS. Danas vec ima dosta aftermarket dijelova da odrzavanje nije nista posebno skupo u odnosu na neki auto tipa GTI. NAravno, ako se drzis specijalista a ne mitsubishi servisa.

2. juri po snjegu :P. Objektivno govoreci, evo 8 ima 330 KS bez puno muke, a evo 9 360 - 370, sa osnovnim remapom i malo modifikacija po ispuhu. Evo X koji je tezi uistinu treba 370-380 KS da bi jurio.

1. A izmjena ulja u mjenjaču, difu, motoru i interval iste?

2. Opet govoriš o "tjuniranom", a ja o stock. :P

auto krcat dodatnom opremom se isplati jedino ako ga mislis imat dulje vrijeme ili bas imas viska novaca...

recimo primjer mog Clia II, za 10g je izgubio nekaj malo manje od 100 000kn vrijednosti, sad pri prodaji dobio sam 4000kn vise nego za neki zakrzljali 1.2 sa 200 000km koji je 2005 kostao 68 000kn...

Nisam ni napisao da je dosadan.

Pa zabava je jedino što treba.

Evo meni bi bio sasvim dovoljan kakav Super 7, sa max 120-150 konja. Kaipan s 225+ i to je jednostavno previše konja u takvom autu, bio sam više vremena ustrašen nego oduševljen :D

Ako se dobro sjećam ti si rekao da tvoj Clio trenutno nadilazi tvoje sposobnosti, tj. da ga ne možeš dovesti do 100%

Zar nije zabavnije imati manje sposoban, ali i dalje izbalansiran auto u kojem se možeš jebeno zabavljati...ne znam možda je do toga da ja nisam trkač, nego samo volim voziti.

1. A izmjena ulja u mjenjaču, difu, motoru i interval iste?

2. Opet govoriš o "tjuniranom", a ja o stock. :P

Za nesto sto ima performanse porschea iz tog doba, odrzavanje je malo. U usporedbi sa, recimo, meganeom RS, da, intervali su cesci i kada na svakom drugom servisu (7500 km interval servisa) das jos 800 kn za ulja u mjenjacima onda je to skuplje. S druge strane vozis 17 cola gume koje su max 1200 kn/kom za uistinu dobru gumu, dok ces gumu za rs 265 u 19 cola platiti 2000+

Ali opet ovisi o osobnim preferencijama. Netko baš drka na 500 konja pod haubom, ne treba mu ni klima ni radio ništa, a netko hoće da mu sic masira muda dok se laganini voza po autoputu.

A netko drka na to sve skupa :happy:

Pa zabava je jedino što treba.

Evo meni bi bio sasvim dovoljan kakav Super 7, sa max 120-150 konja. Kaipan s 225+ i to je jednostavno previše konja u takvom autu, bio sam više vremena ustrašen nego oduševljen :D

Ako se dobro sjećam ti si rekao da tvoj Clio trenutno nadilazi tvoje sposobnosti, tj. da ga ne možeš dovesti do 100%

Zar nije zabavnije imati manje sposoban, ali i dalje izbalansiran auto u kojem se možeš jebeno zabavljati...ne znam možda je do toga da ja nisam trkač, nego samo volim voziti.

Slažem se, ali ovisi i o tome što tko smatra pod "zabavom".

Ja samo kažem da EVO/Impreza <300ks nije brz auto (po ravnom) onak kak si ekipa brije.

Za nesto sto ima performanse porschea iz tog doba, odrzavanje je malo. U usporedbi sa, recimo, meganeom RS, da, intervali su cesci i kada na svakom drugom servisu (7500 km interval servisa) das jos 800 kn za ulja u mjenjacima onda je to skuplje. S druge strane vozis 17 cola gume koje su max 1200 kn/kom za uistinu dobru gumu, dok ces gumu za rs 265 u 19 cola platiti 2000+

Možeš uzeti i 18" na Meganeu. Taman da možeš Cupice stavit dok ne možeš na 17" npr.

S financijske strane se oprema nikako se isplati. No bitni su gušti i ono što čovjek želi i što ga veseli. Gabrea ništa ne veseli pa neće puno opreme u autu :D

Ja osobno uvijek biram više opreme, gol auto ne bi hvala. Obvezno automatik, PDC, koža, električni sicevi s memorijom, BT, Sport/Comfort sicevi jer svi standardni su koma, at klima, zatamnjujući retrovizori... može i šiber ali bez njega bi preživio :)

Na Evu nisu tako strasni intervali, tvornicka preporuka za mijenjanje ulja je svakih 8kkm motor i svakih 45kkm sve ostalo

STI ima sve iste intervale kao svaki subaru 10k km... samo dijelovi su skuplji (amortizeri, kocnice itd...)... znaci redovno odrzavanje je isto... ista cijela filtera, ulja, spur, mjenjanje guma (ne naplacuju po colazi ovdje)...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...