Dottore Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Naravno. @kevin Čitao sam da ekipa sa VW mk5, mk6 i mk7 ne koriste EBC yellowstuff pločice. Gotovo je ne preporučuju niti nije vrijedna spomena. Vrh su Pagid, Endless, Ferodo, Carbone Lorraine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) bogami da su uistinu tako lose kako svi pricaju nebi ih vozio... neznam kaj da vam velim na to. moja iskustva su drugacija. znat cu vise kad ih promjenim (ako)... Edited March 31, 2015 by Kevin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 EBC yellowstuff sam vozio sa ebc diskovima i jako su dobre ali nije baš za svaki dan nego više za stazu jer hladna preslabo koći Greenstuff vozio prezadovoljan u kombi sa Tarox diskovima najbolje za svaki dan i stazu tarox disk i ds2500 pločica sve ovisi o zahtjevima i buđetu jer kad kažeš ekipi ds2500 cca 1500kn onda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) EBC yellowstuff sam vozio sa ebc diskovima i jako su dobre ali nije baš za svaki dan nego više za stazu jer hladna preslabo koći e to ja stalno tvrdim i vjerojatno ljudi radi toga misle da nevaljaju jer kad su hladne nekoce dobro pa zato zakljucuju da su šit... kad ih zagrijes na par sto stupnjeva... e to je druga prica onda... one su ipak za do 900 stupnjeva celzija namjenjene za rad Edited March 31, 2015 by Kevin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 sve ovisi o zahtjevima i buđetu jer kad kažeš ekipi ds2500 cca 1500kn onda Zato mi nije ni jasno zašto se spominje ta klasa pločice za neki prosječni auto koji se koristi svaki dan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) Zvuči brutalno. Ček, Saša ima šesteroklipna klješta Alcona? Gdje sam to propustio Edit: delete posta radi offtopica. Edited March 31, 2015 by Sasaa Offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Zato mi nije ni jasno zašto se spominje ta klasa pločice za neki prosječni auto koji se koristi svaki dan? zato jer je myhraweb pravo mjesto na kojem pojedini clanovi govore i ocjenjuju kocnice bez trunke iskustva o istima :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Ja nikad vise nebi stavio Tarox, niti diskove niti pločice. Trenutno sam na OEM diskovima + DS2500 i koci fantastično, ne čuje se ništa, ne pregrijava se i koči odmah na hladno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 @exfree da ds2500kostaju, a opet povoljne su naspram endless-a, CL-a i PFC varijanti. Vratimo se na prvi post i Octaviu sa <300mm diskovima. Kako sam čipao auto mi preslabo koči. Koje pločice mi preporučate? Dakle, auto daily driver, ne za stazu, ali da pločice što bolje koče i ne cvile, i kad su hladne ne samo kad se zagriju. Diskovi su još dobri, ima mesa, ali kad se potroše mislio sam staviti ATE. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasaa Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 @rene: Sorry na offtopicu... Necu vise. Banirat sam sebe s ovog foruma... Za octaviu smo zakljucili ATE i gotovo... Nece da skripi i oce da koci solidno. Provjerena kombinacija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 zato jer je myhraweb pravo mjesto na kojem pojedini clanovi govore i ocjenjuju kocnice bez trunke iskustva o istima :lol: Je li to odnosi na mene ili na ostale? Ako da, onda je činjenica da si jedini koristio samo jedine yellowstuff pločice. Istina je da nisam imao iskustva tom modelu a činjenica da na drugom stranom forumu čitao dosta toga. Ja sam već odavno potrošio DS Preformance, DS2500, ATE, Jurid pločice su pokazale smeće. Ostao sam bez kočnica pri nizbrdo na Goranicama (BIH, koji LOL i probijem ogradu i letim sve dok ne padnem na dno. Pločice nema i bile su nove pa doslovno isparile) , Ferodo Target koji košta 100kn i nebi stavio ni na romobil. Škripe ko Svetog Petra Kajgane. Ferodo Premier je pokazao odličnim sa Zimmermanom i Ate običnim diskovima ( ne na Powerdisc) Više manje da li možeš dalje kakati glupostima da nemam iskustva? Je li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 @rene: Sorry na offtopicu... Necu vise. Banirat sam sebe s ovog foruma... Za octaviu smo zakljucili ATE i gotovo... Nece da skripi i oce da koci solidno. Provjerena kombinacija... Kaj sad glumiš drama queen... Mislio sam na to da ste debelo daleko otišli od prvotnog pitanja. Ekipa traži za daily drive auto pločice, a vi o trkaćim pločicama gdje bi se 99% ekipe usralo od čuđenja da im napišeš cijenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzaga Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 ATE power diskovi sa ATE pločica :thumbsup: Tak ja imam na svojoj octy, al kod mene je disk 312mm a kod tebe 288mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noci_jr Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 kakav vam je textar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Dobar/odličan, ali tvrd, ako će ti procviliti pločice onda ti je Textar među prvima koji će procviliti. I zavisi od modela vozila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki_zg Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 ATE power diskovi sa ATE pločica :thumbsup:Tak ja imam na svojoj octy, al kod mene je disk 312mm a kod tebe 288mm. I kod mene, možda je bolje uložiti 1000kn (ja sam za 1100kn dobio diskove i pločice sa parsto km + čeljusti koje mi nisu ni trebale + adaptere) u konverziju na 312 nego brutaliti sa svemirskim pločicama (u slučaju Mramora). Stvarno se radi o low budget konverziji za koju ćak ne treba ni čeljusti skidati sa lajtunga, a dobije se dosta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) ATE power diskovi sa ATE pločica :thumbsup:Tak ja imam na svojoj octy, al kod mene je disk 312mm a kod tebe 288mm. Prvo bi volio eliminirati problem slabog kočenja. Dobro znam kako zaustavljaju 288mm i nisu slabi za takvu težinu Octavije. Ja dalje stojim mišljenja o lajtungu. Naime, gumeni lajtunzi znaju propadati nakon deset godina. Može i prije uz tolike kemije kočione tekučine i zagrijavanja. Zato bi volio znati odgovor od gospodina Mramora za lajtunge. @laki Ja sam davno imao problema efekt slabog kočenja. Nisu pomogle pločice DS Preformance ni novo kočiono ulje. Pri 80km/h zaustavljaju se za 60 metara. Više puta izletio pred semaforom. Tada otkrio problem u lajtungu koju doduše popuštaju kad ugledaš uživo - dojam je kao da će puknuti pod pritiskom na papučicu kočnice. Pravac u VEP po opletene lajtunge i priča se promjenila. Kočio je dosta bolje. Edited March 31, 2015 by Dottore Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 kakav vam je textar? Vozio na Almeri i bio sam jako zadovoljan...Pristojna cijena, a zadovoljavaju dnevnu upotrebu više nego dobro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Dobro znam kako zaustavljaju 288mm i nisu slabi za takvu težinu Octavije. Meni su bile slabe na Ibizi tj. nakon prelaska na 312mm tek kužim koliko je to pomak na bolje! Definitivno se isplati, a cijene diskova i pločica nisu nešto posebno veće nego u 288mm (200-injak kn). I imam već 3. put kombinaciju ATE powerdisk i Ferodo Premier pločice i nemam nikakvih zamjerki. Ali me zanima usporedba Ferodo Premier i ATE keramičkih pločica po pitanju kočenja i cviljenja? Privlači me ta keramika jer ne praši tolko, ali ne bi volio izgubiti po pitanju "performansi" na račun toga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Meni su bile slabe na Ibizi tj. nakon prelaska na 312mm tek kužim koliko je to pomak na bolje! Definitivno se isplati, a cijene diskova i pločica nisu nešto posebno veće nego u 288mm (200-injak kn). Kaj nisu plocice identicne? Kod mene barem jesu kad su kljesta ostala ista.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Znam da je bil priča da jesu, ali nikad nisam provjeravao baš za 100%. A čini mi se da su bili drugačiji kataloški brojevi kad sam uzimao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) @renda Zaboravi na Ate keramičke, najmanje prljaju ali gube preformanse u odnosu na normalne Ate. Ja sam htio da najprije riješiti problem lajtunga. Radi nepotrebnih dodatnih troškova. Ovako odmah dvljem i kamenjem krenuti na 312mm krene veći trošak. Klješta, rukavac, glavičina, diskovi i pločice. Još da ne spominjem problem veličine kotača i gume. To je veči trošak ako sve staviš računicu na papir. Edited March 31, 2015 by Dottore Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki_zg Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 ovisno kako naletiš, ja sam za 1100kn napravio zamjenu i ostao mi je moj stari set za prodati. trebaju ti samo nosači i veći diskovi, sve ostalo ostaje tvoje. na tu opciju nisam mislio za tebe koji si imao problem sa svojim kočnicama nego na Mramora kojem je sa kočnicama sve ok nego bi samo htio neki upgrade. možda smo se krivo shvatili:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Nisam siguran da je kod njega samo nosač... Kod mene je bio, napravio lajtunge u vep-u, novi diskovi i pločice, ate blue ulje... I sve 5, samo na prvom semaforu sam stao na pol zebre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Evo ako niste znali EBC brakes ima i zastupstvo u hrvatskoj. http://www.kocnice.com/#!ebc-auto/c2vv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now