Jump to content

lancia delta integrale srednji diferencijal

Recommended Posts

Pozdrav svima!!

Zna li tko koliko zubi ima originalni srednji dif i koliko zubi ima na izlazu iz getribe pa da taj omjer bude originalnih 3.111 ?????

Pitam jer sad imam 19/65 kraci dif

Goraninija ne mogu dobit na telefon a kad rastavim ocekujem naci 19 zubi na getribi

Imam sliku i znam da dif ima 65 zubi

Stavio bi ovaj dif unutra

http://i302.photobucket.com/albums/nn97/Tihomir_2008/Mobile%20Uploads/20150510_094337.jpg.htmlhttp%3A/s302.photobucket.com/user/Tihomir_2008/media/Mobile%20Uploads/20150510_094330.jpg'>http://i302.photobucket.com/albums/nn97/Tihomir_2008/Mobile%20Uploads/20150510_094337.jpg.htmlhttp%3A/s302.photobucket.com/user/Tihomir_2008/media/Mobile%20Uploads/20150510_094330.jpg

http://i302.photobucket.com/albums/nn97/Tihomir_2008/Mobile%20Uploads/20150510_094337.jpg

Vidi se da on ima 57 zubi

Nije mi jasno jer 57/19=3

Sto ispada jos duze od originalnih 3.111

Ako je na getribi u originalu 19 onda bi ovaj trebao imat 59 a ne 57 ili nesto krivo mozgam?

Ako nije 19 original mogu li stavit ovih 57 na to pa imat malo duze sto mi se ne cini puno jer sad imam 3.42 a 3.11 i 3 je manja razlika

Nadam se da nisam puno iskomplicirao ali samo bi htio znati kako je u originalu

Googlam danima i nalazim svasta

Mozda je na ovoj slici s interneta original

http://i302.photobucket.com/albums/nn97/Tihomir_2008/Mobile%20Uploads/KGrHqVlEFHVrvuezBR0QlC1yw60_57.jpg

Jer 56/18=3.111

Hvala unaprijed

Ne znam odgovor na prvo pitanje, jer su ubacivali u isti auto razlicite omjere diffova pa ti je to kak naletis.

Na diffu, izmedu imbus sarafa ti pise koji omjer taj diff treba imati. Osovinu kroz getribu/brzine moras uskladiti sa diffom, to se ne smije mjesati jer se zubi nece fino poklapati. Neki su cak i kemijali to ali se ne vrti niti blizu tako glatko kao sa originalnim omjerom. Probao sam to i svaki zub dosta osjetis na ruci dok vrtis getribu, tako da po meni bjezi od te kemije jer i ovako su osjetljivi diffovi, getribe :)

Ako bi isao mijenjati diff, nebi bilo lose da se preslozi. Ne mislim samo na satelite, nego cijeli diff. Opcenito ima prevelike tolerancije na svim podrucjima i klampara. Ja sam sebi tako napravio i vrti se puno glađe.

Knjigu bi mogao napisati o tim pogonima :D Tvornicki su dosta traljavo sastavljeni, ali uz malo mozganja i truda to se moze jako fino poslozit.

Javio mi goranini maloprije

56/18 je serijski za 16v

I dobro govoris, nece se poklopit niti mogu stavit ovaj od 57 na 19 koji je unutra

Imam jos jednu getribu pa moram vidit sto je unutra

Ovaj od 57 je od prvih integralki za talijansko trziste, pa hebem ti talijane, u svakoj je drugacije:drink:

Koliko sam njega razumio, trebao bi cijelu getribu rastavit za promijenit te unutra

A i na sto promijenit, opet ne bi bilo serijski nego 57/nesto (sto bude u drugoj getribi kad otvorim)

Najpametnij ne dirat nista kad sve radi savrseno:huh:

I on me uvjerava da ne diram i da ovaj moj 3.42:1 nije previse kratko

To je malo krace od EVO1 i EVO2 koje imaju 3.35:1

8v i 16v imaju 3.11:1

A hf4wd ima duzi 2.94:1

Tvornica je s godinama i svakim novim modelom skracivala diff

Meni ovaj turbo twinscrol brzo napuni a samo je na 1bar i zacas dodem do max okretaja

Zato nisam ni forsirao Tonca da mapira veci tlak jer ili fali gore malo okretaja (sto cu boljom fazom bregastih valjda rijesit) i/ili je dif kratak

Ma tek mi nije jasno kako su vozili rally kad citam da su vozili

3.733/1 (56/15)

or 4.071/1 (57/14)

or 4.385/1 (57/13)

or 3.111/1 (56/18).

I to na 1.6 ili 1.9bar turba

To znaci stalno saltat brzine, zar ne gubi svaki put na saltanju

Ma, mislim da cu ovo ostavit jer i nemam bas izbora niti mi se rastavlja cijela getriba

Hvala Jopa!!

I ovaj 4.071/1 cesto voze englezi u autima za svaki dan

Nije mi jasno kako im nije prekratko al eto voze

Prezivit cu onda i ja sa 3.42 i 120km/h na autoputu (srecom rijetko sam na autoputu lanciom) jer 120 mi je vec 3500rpm u petoj brzini

U rallyu su si slagali brzine i diffove kak im pase po utrci, imali su puno naprednije mjenjace od orignalnog pa ne puse toliko na saltanju.

A dali ti bude kratki ili dugi diff ti ovisi i o brzinama u getribi. Ja sam trenutno skombinirao 15/59 (3.93) ali sa duzim brzinama od Coupea, koje su novije i nesto kvalitetnije od Deltinih. To ispada 27x km/h u 5. na 7600

Uvijek bi izabrao zericu kracu postavku, ljepse se razvrtava a u prvoj brzini zahtjeva cca 5kmh ranije saltanje (u mom slucaju), u visim brzinama razlika raste ali kad ju pretvoris u postotke nije neka drama da visis na mjenjacu non stop :)

Edit: evo ti link za calculator pa se igraj :)http://www.teammfactory.com/gear-calculator

Jedino pazi na podatke sa interneta o omjerima brzina i diffova, nasao sam dosta netocnih podataka :)

Edited by Jopa

I ja bi uvijek izabrao krace i samo na autoputu mi to smeta

Valjda ovi englezi imaju duze brzine onda

A mogao bi nabaviti duzu 5brzinu al ne bi to bilo dobro uz ovu serijsku cetvrtu

Ma fali meni gore malo okretaja i morat cu fazu bregastih mijenjat i onda jos malo dignit tlak turba i to je to

Odlican link!!

Ali necu dirat getribu dok je ok

Ocekujem da ce se raspast prva ili treca brzina na vecoj snazi pa cu onda kemijat mada goranini kaze da joj nece nista biti

Ako se i ne raspadne slomit cu je ja startom kad tad :lol:

Stvarno hvala, sad sam ja nesto i shvatio

Nije meni dif kratak nego su brzine kratke :D

:thumbsup:

Pogledat cu to!!!

Pise

17/57, to je ovaj evo1 i evo2, 3.35 malo duzi od mog, ne isplati se to preslagat

I pise 47/53, znaci treba ga uklopit i sa 16v raspodjelom naprid nazad

Imam i 47/53 i 54/46 koji je unutra i bas sam ga mislio ostavit

Alfaludak ne kuzim ti poantu al ok:thumbsup::)

Ne znam za tako jaka auta kao tvoje al ja sam to ovako dozivio

47/53 i losiji asfalt je bas zabavan i stalno kontrica volanom i gust se igrat

Po mokroj cesti kao da je samo zadnji pogon i s vise gasa odnese krmu skroz

A 54/46 je, ne znam, bolestan da se tako izrazim, ka po tracnicama, gas u pod i samo pokazem volanom di ocu ici :lol:

Kao da je 4ws i kao da sva 4 kola u zavoj skrecu (mada nikad nisam vozio 4ws auto)

Na pravcu i na suhoj cesti nisam primjetio razliku, valjda malo ks imam

Po mokroj cesti 54/46 proslajfa sa sva 4 kola i cilo auto klizi a ne samo zadnji kraj

Alfaludak ne treba nista i nemam namjeru nista otvarat

Da imam neki duzi dif pa aj nekako al ovo nije neka razlika

Jednog dana kad nesto pukne probat cu slozit malo duze brzine i to je to

Vec vidim di ovo ide i ne tipka mi se i ne nateze kad svi imamo svoje teorije

Jos ove teme di nisam strucan, znam samo sjest za volan i probat

To je moj subjektivni dojam i meni je to tako

Ili sam slab vozac pa sam s 54/46 brzi i s vise samopouzdanja vozim, nije ni bitno

Meni je cilj 300 i nesto sitno, bude li 301 ja presretan

I mislim da cu uspjet ispod 1200kg a da izgleda serijski izvana i iznutra

Nije to nesto strasno a i imam sve rezervno i x2 ili x3, sve osim motora

Najbitnije da imam dobre ljude oko sebe koji ce mi ispunit taj san :)

Sve je pod kontrolom :lol:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...