STFIESTAST Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Molim pomoć ako netko zna! Mislim si ugraditi plin u Fiestu ST, 2,0 16v, Duratec i gledam LPGTECH i od Autotima (Split) sam dobio info da bi me to koštalo cca 6.200,00 HRK (nisam još detaljno ništa dogovorio), ali kao da bi trebalo ugraditi i dozator za podmazivanje ventila. Kako nisam stručnjak što se tiče plina zanima me je li stvarno potrebno ugrađivati dozator ili je to samo nepotrebno guljenje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vucko Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 flash lube je sranje,skinuo/onesposobio sam ga barem na desetak auta bilo je i tu vec rasprave o njemu http://www.myhraweb.com/search.php?searchid=5618912 ukratko način na koji funkcionira je loš i nema neke koristi od njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 potpis, vuce ulje dok ima vakuuma u usisu, na velikim okretajima vakuum je mali i slabije vuče ulje. ima za kupiti pumpa koja se montira na flashlube i ona pod tlak ubrizgava ulja i programira se. a ima i cjeli set koji ubrizgava u 4 tocke. samo to sve je skupo dosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenad667 Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Visak totalni ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STFIESTAST Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 (edited) hm hm znači moglo bi i bez dozatora hvala svima na info :thumbsup: Edited August 28, 2015 by STFIESTAST Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 A šta ako to auto već ima? Može se voziti bez nadopunjavanja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 AKo se plin napravi kako treba nikakvih dozatori nisu potrebni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damba Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Evo imam mazdu 6 2004g isti motor kao tvoj prešla 200tkm na plin bez ikakvih problema i bez dozatora. Samo ne smiješ držati konstantno pun gas jer onda gore ventili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 ne smije biti siromasna smjesa jer je onda temp izgaranja veca. ima nekih auta kojima na plin izgore bez obzira na dozator, ugradnju i sistem plina Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Meni se nekako cini da je cijela priča sa tim dozatorima cisti marketing. Nikakve logike tu nema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktor Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Kako sam shvatio (uz uvjet da sam dobro shvatio ), plin ulazi u cilindar pri temperaturi od oko 80 stupnjeva celzijusa i već time svaki motor koji radi na plin, počne raditi na malo višoj temperaturi. Zato i smjesa plina mora biti bogatija, ako je presiromašna, još gore po motor. Nege glave motra kod novijih automobila imaju materjale sjedišta ventila koji loše podnose plin i sjedišta ventila pucaju ili se deformiraju. Sve su to faktori koji utječu kako se koji motor nosi sa plinskom instalacijom, gledano sa konstruktorske strane, a da ne kažem da je najveća odgovornos na instalateru plinske instalacije. Neka me netko opovrgne ako sam kaj krivo napisao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 (edited) Evo ja cu te opovrgnut ako sam dobro shvatio neke postove kad smo pričali u drugim temama o plinu Na plinu egt raste s bogatijom smjesom Više plina više grije motor, više benzina više hladi motor. Ugrubo. Ako se ne varam Edit: I ja mislim da podmazivanje nije potrebno ali nisam znao da ima ovaj sistem sa ubrizgavanjem pa da podmazivanje radi i na jačem gasu gdje je i potrebniji Edited August 28, 2015 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
STFIESTAST Posted August 28, 2015 Author Share Posted August 28, 2015 Svratit cu do radione ovih dana pa cu ispitati koja je shema. Svima jos jednom hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Evo ja cu te opovrgnut ako sam dobro shvatio neke postove kad smo pričali u drugim temama o plinu Na plinu egt raste s bogatijom smjesom Više plina više grije motor, više benzina više hladi motor. Ugrubo. Ako se ne varam Edit: I ja mislim da podmazivanje nije potrebno ali nisam znao da ima ovaj sistem sa ubrizgavanjem pa da podmazivanje radi i na jačem gasu gdje je i potrebniji nije istina, temp izgaranja je veca ako je smjesa siromašnija, i na plin i na benzin, smjesa se i tak na novijim autima štela preko korektora tj. trimova. dok ona ne odstupa vise od 5% to se smatram idealnom smjesom. ako su dizne odgovarajuceg promjera, i ako je grana izbusena di treba i kak treba nema majci da je instalater kriv za izgaranje ventila. jedan primjer iz nedavne povijesti- MB A klasa ima u ponudi jedan model na plin tvornicki i nisu isti ventili u motoru od tog ili obicnog benzinca. kad izgore ventili, ubace se od tog modela i onda si bez brige. inace ima lista motora na kojima gore ventili od plina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 imao par auta na plin ma isto je bila bogata smjesa ili siromasna grije se na pun gas jako meni je znao bit uzaren auspuh do lonca ali onako fino proziran kad bi vukao auto s prikolicom na neki dusi put pogotovo kad bi se vracali doma iz zagreba ona uzbrdica uz vrbovsko tamo bi gulio prva na vrhu s temp debelo u crvenom nikad nije izgorio ventil ni nista najeftiniji plin na karb na direktan plin na alfi i na bmw kod zivlje voznje sve bi bilo uzareno ali nikad nije izgorilo nista ok na bmw je motor bio mrtav nakon jedne zime dok je kolegi mzic redovno gorilo sve na kapi 20v pun gas do zg i nazad al pod pun gas mislim 5ta iber cijeli aut put piustanje gasa samo ako ti neko izleti ventil bi se istopio i nestao bez traga Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 nije istina, temp izgaranja je veca ako je smjesa siromašnija, i na plin i na benzin, smjesa se i tak na novijim autima štela preko korektora tj. trimova. dok ona ne odstupa vise od 5% to se smatram idealnom smjesom. ako su dizne odgovarajuceg promjera, i ako je grana izbusena di treba i kak treba nema majci da je instalater kriv za izgaranje ventila. jedan primjer iz nedavne povijesti- MB A klasa ima u ponudi jedan model na plin tvornicki i nisu isti ventili u motoru od tog ili obicnog benzinca. kad izgore ventili, ubace se od tog modela i onda si bez brige. inace ima lista motora na kojima gore ventili od plina. Dobro je josip napisao. Siromasnija smijesa, manji egt. Bogatija, veci egt. To je zapravo logicno, ako das malo necega cega gori, dobit ces manje energije(manji egt). Jedino kod tekucih goriva treba uzeti u obzir potrebnu energiju za isparavanje goriva koja hladi. Ali i kod tekucih goriva je egt najveci kod lambde 0.86, tj tamo di ima najvise snage. Nazalost 99% ljudi je krivo uvjereno, ali zato nastaju takve gluposti da se motor na plinu vise grije. Ispravno podesen auto na plin nece se vise grijati niti imati bilo kavih problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Jos treba dodati sporo izgaranje lpg-a pri nižim okretajima pa u kombinaciji sa bogatom smjesom rapidno dize egt a zbog nemogućnosti stelanja paljenja trpe i ventili. Na full gasu i visokim obrtajima plin čak gori i brze nego benzin i teoretski ima vise potencijala nego benzin. Steta je sto nije moguce stelati paljenje preko tih plinskih komjutera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Jos treba dodati sporo izgaranje lpg-a pri nižim okretajima pa u kombinaciji sa bogatom smjesom rapidno dize egt a zbog nemogućnosti stelanja paljenja trpe i ventili. Na full gasu i visokim obrtajima plin čak gori i brze nego benzin i teoretski ima vise potencijala nego benzin. Steta je sto nije moguce stelati paljenje preko tih plinskih komjutera. Da, to je jedan od velikih problema, sto u 99.9% sustava paljenje ostane kao za benzin. Osim sto plin brze izgara ima i manji ignition delay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 dobro i onda poanta svega je da kako voziti auto na plin? pod gasom ili lagano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktor Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Šta da radim da mi jedna žarulja traje 10 godina ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Kaj se tiče dozatora baš je LPG Tech izbacio elektronski dozator koji ubrizgava ulje kroz plinske injektore, ima svoj kompjuter koji regulira ubrizgavanje...kolko znam kod nas još nije stigo na tržište.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
entuzijast Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 I vjerojatno će koštat kao trećina cijele plinske instalacije.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 dobro i onda poanta svega je da kako voziti auto na plin? pod gasom ili lagano Voziš normalno:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Dobro je josip napisao. Siromasnija smijesa, manji egt. Bogatija, veci egt.To je zapravo logicno, ako das malo necega cega gori, dobit ces manje energije(manji egt). Jedino kod tekucih goriva treba uzeti u obzir potrebnu energiju za isparavanje goriva koja hladi. Ali i kod tekucih goriva je egt najveci kod lambde 0.86, tj tamo di ima najvise snage. Nazalost 99% ljudi je krivo uvjereno, ali zato nastaju takve gluposti da se motor na plinu vise grije. Ispravno podesen auto na plin nece se vise grijati niti imati bilo kavih problema. Jel kod benzina onda dobro da je lambda 0.86 ili nije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BMW_Motorsport Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Dobro je josip napisao. Siromasnija smijesa, manji egt. Bogatija, veci egt.To je zapravo logicno, ako das malo necega cega gori, dobit ces manje energije(manji egt). Jedino kod tekucih goriva treba uzeti u obzir potrebnu energiju za isparavanje goriva koja hladi. Ali i kod tekucih goriva je egt najveci kod lambde 0.86, tj tamo di ima najvise snage. Nazalost 99% ljudi je krivo uvjereno, ali zato nastaju takve gluposti da se motor na plinu vise grije. Ispravno podesen auto na plin nece se vise grijati niti imati bilo kavih problema. nama su na termodinamici tak objašnjavali i meni je tak ostalo u glavi. al naravno da je moguće da su bili u krivu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now