Jump to content

LPG - Fiesta ST - dozator za podmazivanje ventila?

Recommended Posts

Molim pomoć ako netko zna!

Mislim si ugraditi plin u Fiestu ST, 2,0 16v, Duratec i gledam LPGTECH i od Autotima (Split) sam dobio info da bi me to koštalo cca 6.200,00 HRK (nisam još detaljno ništa dogovorio), ali kao da bi trebalo ugraditi i dozator za podmazivanje ventila. Kako nisam stručnjak što se tiče plina zanima me je li stvarno potrebno ugrađivati dozator ili je to samo nepotrebno guljenje?

Neki motori jednostavno ne podnose plin,slucaj je i s opelovim 1.8 140ks jednostqvno nakon 50 do 100k km izgori sve s lubeom ili bez njega. Tqkve motore onda treba izbjegavqti ili jednsotavno sredivati glavu svqkim toliko km. Nisam se previse bavio tom problematikom ,ali mi se cini da postoje jqci ventili.

Neki motori jednostavno ne podnose plin,slucaj je i s opelovim 1.8 140ks jednostqvno nakon 50 do 100k km izgori sve s lubeom ili bez njega. Tqkve motore onda treba izbjegavqti ili jednsotavno sredivati glavu svqkim toliko km. Nisam se previse bavio tom problematikom ,ali mi se cini da postoje jqci ventili.

Meni su to svi govorili a moja bivša Astra valjda od prvog dana na plinu natukla 200+ tkm i nikom nis a taj motor bio u pitanju.. Radila ko sat na plinu bilo gazenje ili kulturna vožnja.. Čak mi bolje radila neg sad Mercedes na plinu! I sad nek mi neko kaže koji je pogodan motor koji nije..

Meni su to svi govorili a moja bivša Astra valjda od prvog dana na plinu natukla 200+ tkm i nikom nis a taj motor bio u pitanju.. Radila ko sat na plinu bilo gazenje ili kulturna vožnja.. Čak mi bolje radila neg sad Mercedes na plinu! I sad nek mi neko kaže koji je pogodan motor koji nije..

Ja imam doma,ali nena plin....isao gledati jednu naplin i imala 190 000k i nanegdje 100k je glava skidana i sad mi ne zvuci bas najbolje izgleda da bi opet glavu trebalo,a zadnjih 100k ima dozator. Napisao u Google 1.8 opel kad ono hrpa problema sa izgaranjem ventila

Očito to ovisi i o instalateru plina.

Ja sam takvu priču recimo slušao za Hyundai i30 sa 1.4 benzincem.

Da jer malo tko mapira plinsku mapu kako treba.

Svi to na brzinu nameću po motoru i gas dalje.

Da bi plin bio postelan dobro potrebno je pohvatati benzinsku mapu a to moze i do 100km trajati a to malo tko radi.

S tim da je uvjet da motor radi perfektno na benzin tj. Da su trimovi na nuli.

Na zalost ne rade svi tako i zato brdo peezdarija sa plinom oko glave.

Očito to ovisi i o instalateru plina.

Ja sam takvu priču recimo slušao za Hyundai i30 sa 1.4 benzincem.

isti motor, samo kia proceed, 108k km, plin od prvog km.

nema hidropodizace pa se mora obratiti paznja i kontrolirat ventile. meni su podesavani dosjedi na 60k otprilike.

osim toga, super radi i nemam problema sa plinom. u kombinaciji sa turbom isto tako. ne vozim na plin na duge relacije preko 4k rpm.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...