Ammut Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Tko može ovo sve vratiti na svoje mjesto i po kojoj cijeni?:huh: Ima cca 15-ak elemenata za polemiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Nije problem to zalemiti, ali ako dobro vidim fale ti kompondente, npr di je c604 R2303 i tako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Nije problem to zalemiti, ali ako dobro vidim fale ti kompondente, npr di je c604 R2303 i tako? Koliko vidim samo su se "preselili"... Šta je ovo neko pekao pa mu ispalo ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Nekako imam dojam da to ne bude radilo ni kad se sve zalemi. Nije se samo od sebe razbacalo po pločici Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 neko se zaigrao s puhalicom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ammut Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 Da,netko se zaigrao a cijela pločica dosta košta u odnosu na sami uređaj. Koliko vidim po postovima neisplativa igra je u pitanju. Komponente su preseljene i to je jedan dio problema,lemljenje je drugi a stvarna pozicija pojedinih komponenti treći te isplativost cijelog posla četvrti problem. Znači sve u koš za smeće i gotovo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Da,netko se zaigrao a cijela pločica dosta košta u odnosu na sami uređaj.Koliko vidim po postovima neisplativa igra je u pitanju. Komponente su preseljene i to je jedan dio problema,lemljenje je drugi a stvarna pozicija pojedinih komponenti treći te isplativost cijelog posla četvrti problem. Znači sve u koš za smeće i gotovo? jel to ecu od nečega? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ammut Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 jel to ecu od nečega? Nope,to je jedan "stručnjak" popravljao pločicu od LED TV-a.:doh: Obrazloženje je desi se :drink: Povoljnije je kupiti novi TV nego samu pločicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Kako se ovo može "desiti"? :lol: :lol: Baš me zanima objašnjenje genijalca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Kako se ovo može "desiti"? :lol: :lol:Baš me zanima objašnjenje genijalca Zagrijes plocicu da se vi lemovi otope i ispadne ti... tresnes je ili sl... Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Ma riješiš to bez problema, samo ti treba dobar špic Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Kako se ovo može "desiti"? :lol: :lol:Baš me zanima objašnjenje genijalca puhalicu na 450c i puhanje na max, isprobano može napravit to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ammut Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 Kako se ovo može "desiti"? :lol: :lol:Baš me zanima objašnjenje genijalca Stvar je jednostavna,čim je rekao budemo nešto riješili trebalo je pobjeći glavom bez obzira. Lik od opreme očigledno ima lemilicu od 10W i mali komadić tinola. No svaka škola se plaća,što je najsmješnije na ploči je zezao samo tuner za antenu,ponekad je nestalo signala pa je "majstor" odlučio posegnuti za nadri metodama. Sada ima samo zvuk,i to je nešto Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Ma sve 5, znam da to nije problem napraviti ali kako se "desi" ako imaš imalo zdravog razuma, pogotovo ako ti je to posao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ammut Posted November 24, 2015 Author Share Posted November 24, 2015 Ma sve 5, znam da to nije problem napraviti ali kako se "desi" ako imaš imalo zdravog razuma, pogotovo ako ti je to posao. To je kada se nose nove komponente starim "majstorima" koji su ostali u svom vremenu pa pokušavaju ovakve stvari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Koliko vidim samo su se "preselili"... Šta je ovo neko pekao pa mu ispalo ili? Te komponente nigdne ne vidim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Te komponente nigdne ne vidim. U pravu si... zabrija ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOTA BOY Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Hahahaa! :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 javi mi se rijesim ti za 5 min ak znas di su sve komponente bile... Imas model da se skine slika s neta ploce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ammut Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 Ovako,osobno nemam pojma gdje je koja komponenta bila jer niti je to moje niti sam elektroničar. Ja sam samo posrednik. Vezano uz model,gdje bi trebalo to pisati? Da li je to ovo? I najvažnije pitanje koliko bi to moglo koštati da se napravi? Jer i kada se poleme komponente ostaje problem DVBT koji mu je izgubio signal. Možda mu je bolje da si kupi novi (ji) televizor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 neko se zaigrao s puhalicom tako je kad imaš posla s amaterima, profići koriste pećnicu ammut> si probao kontaktirati nekoga u zg za popravak matičnih, mislim da je bila nedavno tema tu na forumu. ne vjerujem da bi to moglo ispasti puno preko 400-500 kn. ne znam koliko ti vrijedi tv i koju klasu ciljaš, ali koliko sam gledao prije par mjeseci nema ništa normalno ispod 2000 kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ammut Posted November 25, 2015 Author Share Posted November 25, 2015 tako je kad imaš posla s amaterima, profići koriste pećnicu ammut> si probao kontaktirati nekoga u zg za popravak matičnih, mislim da je bila nedavno tema tu na forumu. ne vjerujem da bi to moglo ispasti puno preko 400-500 kn. ne znam koliko ti vrijedi tv i koju klasu ciljaš, ali koliko sam gledao prije par mjeseci nema ništa normalno ispod 2000 kn Nije to moje,pitao sam tu na forumu jer ima dosta ekipa koja se kuži u takve stvari pa da pomognem susjedu. Zvao je servis i to čudo košta kao 75% cijene takvog istog (ali novijeg) modela. Moj TV još uvijek dobro radi,valjda ga neću ureći Problem je nastao kada mu je lik rekao da DVBT gubi signal zbog lemova i da ga treba "prelemiti" :rofl: Rezultat si vidio,i sada je pitanje: Da li netko može sve te izgubljene elemente nabaviti te zalemiti? Da li se može odmah popraviti i DVBT? I naravno cijena za to sve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 ako fale elementi onda teško da će netko znati napamet koji su to elementi i gdje ih točno treba zalemiti znači bez neke sheme ili iste takve ispravne ploče praktički nemoguće. ako je problem u hladnim lemovima kao što je rekao taj lik onda s pravim alatom nije problem sve prelemiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 to za zalemiti treba ispod 3min, ali bez komponenti ce tesko ici. Eventvalno da se pokusa pogoditi. Ako je na digitalnom djelu, onda postoji dobra mogucnost da bi radilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 meni se cini da je genijalac to "prelemio" industrijskim fenom. Ideja jena mjestu (komponente nisu ), al pobogu, izbor alata.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now