Jump to content

Koje gume staviti na BMW F30?

Recommended Posts

Pozdrav,

Imam slatke brige, nemogu se odlučiti koju dimenziju guma bi stavljao na auto pa bi volio ako ovdje ima iskusnijih bmw vozača da me posavjetuju.. Hvala :)

Dakle dilema je ići na 225/45/18 ili na 225/40/19, na autu su serijske 16", ali mi to nikako ne izgleda.

Vidim da je fora staviti naprijed uže, iza šire, ali to nebi jer nebi htio dizati potrošnju.

Da li ako stavim 19" moram ići obavazno i na spuštanje sa oprugama i kako je to onda udobno za vožnju po našim cestama?

Ovo bi bile 18"

BMW-F30-3-Series-Sedan-wheels-v-spoke-sytle-398.jpg

Ovo bi bile 19"

BMW-F30-3-Series-Sedan-wheels-double-spoke-sytle-401.jpg

• Replies 56
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Ima mnogo ljepših BMW felgi u tim dimenzijama. Primjerice Style 403M.

Što se spuštanja tiče, serijske opruge na 19" 403M

http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=887089&stc=1&d=1373657310

spušten

http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=840775&d=1365066090

Edited by msporis

Ma je, ali ti razlika u dizajnu ubije razliku u dimenziji, odnosno nije tako očita kao da si stavio iste veličine.

Sa 18" nema potrebe za spuštanje, jer kad uzmeš u obzir da ćeš imati niskoprofilne gume umjesto balonki, auto neće biti puno višlji, a serijski je stvarno dosta nizak. Fakat moraš paziti kad parkiraš sa haubom nad rinzolom.

Stavis 19,natrag 255,naprijed 225 kako ide iz tvornice i na to nabijes eibach opruge -4 cm....nikad ne znam jel to prokit ili sportline ali uglavnom one koje vise spustaju

Ja imam tako(felge su serijske) samo sam federe stavio.

Sto se tice udobnosti na 19,auto uopce nije pretvrd niti nabija...

Kaj se tice potrosnje 225/255 s time se nemoj zamarati...

18 nemoj stavljati jer ce te kostati skoro kao 19,a kad stavis biti ce onako ni dobro ni lose....

Edited by Uros

I meni se čini da je Uroš nekako najbolje objasnio, a što se tiče originala jedino perfomance 405 su mi ok, ostale mi nisu baš.

Mislis uzimati original ili kopije....?

Ak mislis original mislis da ces brzo odustati od ovih style 405 jer to spada pod performance

A iskreno neznam, vidim da je njuškalo preplavljen sa replikama..

Kakve su WSP replike iz Italije?

Ja sam imao na 535d dva seta replika 19 i set 17 zimskih....sad na 330d imam zimske 17 replike....sve 5...kaj ima biti...

Mene samo zanima vozite li vi te aute uopće po Zagrebu ili ste sve sami poslovnjaci koji ste stalno na autoputu pa se ne penjete na rinzole? :)

Onak, mazda je bila spuštena i na 17, bmw sad ide na 18; 19 ni čut jer nema šanse da se popnem ni na jedan rinzol više...o rupama da ne trošim riječi.

A Zagreb je po cestama još gori od Osijeka.

16 šuta dupe, mogu gdje hoću bez razmišljanja, jedino je auto malo lepršav na balonkama :D

ja se na 19" vozim posvuda, na nissanu i na 20"

ekipa koja me zna zna kak se vozim ( ne milujem gas ) i nigdje problema

a što se tiče replika, kom su iste ko original nek si ih sam stavlja

ima boljih i lošijih replika al nebi ju stavil na svoj auto da mi je netko pokloni

em se vidi iz aviona da je replika, em je kvaliteta kakva je

nema rinzola na koji se nemrem popest bez da oštetim felgu, bitan je samo kut

franja je davno parkal tadašnju modenu ispred dePetrusa na popriličan rinzol, bilo milina za vidjet

na ulaska na rinzol treba samo malo pripazit , ništa više

Edited by 13DM

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...