Jump to content

Recommended Posts

Posted
43 minutes ago, Rybak said:

Kak da ja provjerim dal imam tan problem? Po kodu motora ili? Superb 2.0tdi 110kw 2018.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Izmjerite mu snagu

Posted
Izmjerite mu snagu
Chipan je u drivers wishu, i tamo je mjeren prije i kasnije, 150-180ks, sad dali je to ispravno nemam pojma jer on nema prave valjke.

Posted
7 minutes ago, Rybak said:

Chipan je u drivers wishu, i tamo je mjeren prije i kasnije, 150-180ks, sad dali je to ispravno nemam pojma jer on nema prave valjke.

Imas dva nacina, izmjeri se snaga ili gledas protok zraka u okretjima u boostu.

Posted
Frendu na Passatu 2018 2.0tdi se dogodilo prije dva tjedna...ciscenje je zasad pomoglo

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Di je to radio i koliko košta ta igra ako znaš?

Posted
Di je to radio i koliko košta ta igra ako znaš?

Negdje kod Mirogoja, morao bi pitati...cijena je mislim bila 70€...

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

Posted (edited)
7 hours ago, Rybak said:

Bio mi prije dva dana, bas DW radio  mapu i starderne price imas konja da te zem vrag...

Vlasnik skuzio da je tu negde da stock autima.

Stavili auto na vlajde kad golf 7 gtd 184hp kao stock, remapiran na 235 baca 191hp. I kaj je najgore dignut tlak turba na 1.9 na 5000rpm, ja se dan danas cudim da turbo je ziv. Serijski ima samo 0.9bara na tim okretajima.

I sad pitam tog lika, znaci ti iditoti nisu skuzili daje je charcooler u kucru, uzeleliti mrsku lovu(puta dva sto je kod mene), dobio si mozda 5-9hp i sigurno ce turbo virsnut. I lik sleze s ramenima. 

To je ono sto pricam, dok ce biti iditiota, taj ce posao cvjetati. 

I onda dok pukne, takvima se naplati dulp za resenje.

Edited by fire
  • Like 1
Posted

Ja sam onaj grozni 3.0tdi 200kw kaj se raspada čim izađe iz tvornice nekak čudom dovukao do 275 hiljada km bez ikakvih kvarova i prodao. Di bi došli da slušamo sve internet ratnike, eventualno neki limex bicikl bi bio proglašen dovoljno pouzdanim...

• Like 9
Posted
14 hours ago, BM0021 said:

Ja sam onaj grozni 3.0tdi 200kw kaj se raspada čim izađe iz tvornice nekak čudom dovukao do 275 hiljada km bez ikakvih kvarova i prodao. Di bi došli da slušamo sve internet ratnike, eventualno neki limex bicikl bi bio proglašen dovoljno pouzdanim...

Mozda je netko rijesio problem u proslosti? Jesi bas siguran daje u autu prvi motor i orginal stanju?

Rjesenje je dosta jednostavno. Samo ga treba na vrijeme napraviti, sto vecina nisu.

https://www.google.com/search?q=edc17cp54+oil+pressure+fix&rlz=1C1BNSD_enHR974HR974&oq=edc17cp54+oil&aqs=chrome.1.69i57j0i19i512j0i19i22i30j0i512i546l5.3887j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Npr auto ecluzivu su 3 komada tih motora zacvikala dok su auti bili na limarskim popravcima, znaci nista oko motora.

Posted
Znaci svi simptomi kvara su vec tu.
Fire...pa to je normalna potrosnja tog auta...
...to mi ne izgleda nista povecano...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Posted
7 hours ago, Jambo said:

Fire...pa to je normalna potrosnja tog auta...
...to mi ne izgleda nista povecano...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Za ispravni nije.

Ljudi se zacude kako padne i 3l potrosnja kada se chargecooler rijesi.

Posted
15 hours ago, the-rider said:

a u cemu bude problem, se nakupi čađa ili?

Glavni problem je u dizajnu, sto drugi egr vraca na usis turba.

Svi znaju da egr moze zacepiti i cijev(znaci nanjeti preko 1cm cade) i ono sto je ocito da ce puno prije zacepiti chargecoler gjde je gusta mreza i gdje su razmaci mali.

Znali su oni kod dizajna da to nevalja(nije samo vw s tim problemom), ali su isto zali da ce im to donjeti veliku zaradu.

Posted
On 28. 10. 2024. at 15:34, fire said:

Imas dva nacina, izmjeri se snaga ili gledas protok zraka u okretjima u boostu.

Kako mogu vidjet protok zraka jel se moze ocitat preko obdeleven pod live data za engine, i koliki protok mora biti? 

Posted
1 hour ago, Franjo said:

Kako mogu vidjet protok zraka jel se moze ocitat preko obdeleven pod live data za engine, i koliki protok mora biti? 

ne znam za obdeleven, svaka prava diagnostika to moze.

vagcom to radi samo tako.

Posted

koliko vidim svaki tdi ima problem sa charge coolerom i prije ili kasnije će se zaštopati. jedan kolega me plašio s tim, ali nije skužio vozim benzinca a on ima pressure sensor na cooleru na izlazu. dakle nema problema, jel?

spacer.png

Posted
20 hours ago, imart143 said:

koliko vidim svaki tdi ima problem sa charge coolerom i prije ili kasnije će se zaštopati. jedan kolega me plašio s tim, ali nije skužio vozim benzinca a on ima pressure sensor na cooleru na izlazu. dakle nema problema, jel?

spacer.png

Njih stopa drugi egr, koje benzinac nema. Pa se njima kasnije stopaju.

i mercedesi pate od identicnog problema, samo manje izrazeno nego kod tdi. Ali zato popravci getribe(9g) samo ovlasteni, pa te tu oderu kako treba.

• Like 1
Posted (edited)

Kolika je cijena charge coolera da se zamijeni na dizelani? cca? recimo za 2.0tdi tipa golf/tiguan nesto tako?

Edited by tolt
Posted
5 hours ago, tolt said:

Kolika je cijena charge coolera da se zamijeni na dizelani? cca? recimo za 2.0tdi tipa golf/tiguan nesto tako?

Orignal je oko 1300-1400E s popustom + posao.

Zamjenski je oko 400E s popustom u tokicu, ali auto trajno izgubi snagu.

Za model 190/200/203 hp nema zamjenskih trenutno.

Najveci problem je dok stavis novi i ako nista ne promjenis mozes ocekivati za 30-50kkm opet identicne probleme.

Posted
11 hours ago, tolt said:

Sta konkretno mislis na nista ne promjenis? 

Znaci dog god je tvornicko stanje motora, on ce se prljati. Tako je projektiran.

Znaci stavljanje novog chargecooler je krpanje, ne rjesenje.

Posted

Šta se dogadja s 9g mjenjacima? Ja sam do sada imao dva 7g i radili su bez greške. Jedan 200000 imao, drugi 300000.

Poslano sa mog 2201123G koristeći Tapatalk

Posted
2 hours ago, fire said:

Znaci dog god je tvornicko stanje motora, on ce se prljati. Tako je projektiran.

Znaci stavljanje novog chargecooler je krpanje, ne rjesenje.

A sta je po tebi rjesenje?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...