robert Posted October 28 Share Posted October 28 On 26. 10. 2024. at 11:01, fire said: Nece ti htjeti popraviti na garanciji jer nemas gresku u motoru i ne postoji senzor tlaka u usisnoj grani. Jer da su stavili taj sensor onda bi se vrlo lako vidio pad tlaka kada se zastopa. Moze se vidjeti iz loga po protoku zraka, ali vag nigde nije propisao dobru vrijednost. Ovako mijenjaju samo na zahtjev musterije, tj. placas sve iz svog depa iako je pod garancijom. Realno velika vecina motora nakon 2018 god 2.0tdi iznad 50 000km ima to zastopano. Zamjenski dode oko 400E s popustom, org oko 1300e. Zamjenski je losiji od orginala, obicno skida 10-15hp. Ali stvar sto zamjena chargecoolera je krpanje, a ne rjesenje. On ce se opet za 20-40kkm zacepiti(sad brze jer su vec dizne losije, egr itd...) Da bi se to popravilo, treba ubiti drugi egr(on ga stopa). I sad se dolazi do bit novih auta(filozofije proizvodaca). Sve se radi da ti stalno ima neke skupe popravke koji nisu zapravo popravci nego krpanje problema. Isto tako s getribama(dsg). Elektronika je napravljena da se pokvari za oko 1.5godine. Znaci kada ti stavis novi mehatronik, realno je ocekivati isti kvar za 1.5godine. Jasno ispravni rabljeni je gotovo nemoguce naci i onda ispada da obican rabljeni dsg(npr dq381) je gotovo nemogu naci ispod 4kE koji je vjrovatno pokvaren. Isto el. termostat koji je uveden 2015 godine, obicno 40-50 kkm i ode. Onda kada se on menja, se usput i zupcasti i eto vece cifre. Zato su ti auti vrhunski za nas, stalno neka skupa ulaganja i iste stvari koje se vrte u krug. Npr kada je dosao golf 6 1.6tdi, svi govorili kako je los zbog egr i dizni. A realno ugasis egr i dpf, svakih 150-250kkm kupis nove dizne(ispod 1000e) i on vozi bez problema. Na ovim danasnjim te cesto svakih par mjeseci strefi veci trosak za koji znas da ce se opet ista stvar desiti brzo. Ja ne kužim ali ajde.Ja sam imao taj A4 sa 190 ks, uredno nakon par godina na valjcima kod Matijaža i to serijski izbacio 200 prije čipanja.7 godina sam ga vozio išao auto vrhunski.Dali je on što softverski zatvarao EGR neznam.Mjenjač nikad ništa.Rođo ima isto takvog na skoro pola miliona km uzeo nov auto čovjek u dućanu.Od kvarova imao AD blue problem, softerski maknuli i bok i na servisu skužili da slini ulje iz mjenjača malo i to mu na skoro 200 tisuća riješili platio nešto malo jer je auto bio uredno servisiranu Poršeu Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 28 Author Share Posted October 28 20 minutes ago, robert said: Ja ne kužim ali ajde.Ja sam imao taj A4 sa 190 ks, uredno nakon par godina na valjcima kod Matijaža i to serijski izbacio 200 prije čipanja.7 godina sam ga vozio išao auto vrhunski.Dali je on što softverski zatvarao EGR neznam.Mjenjač nikad ništa.Rođo ima isto takvog na skoro pola miliona km uzeo nov auto čovjek u dućanu.Od kvarova imao AD blue problem, softerski maknuli i bok i na servisu skužili da slini ulje iz mjenjača malo i to mu na skoro 200 tisuća riješili platio nešto malo jer je auto bio uredno servisiranu Poršeu Od kojoj godini ti pises? Moras znati da motori do 2015, nemaju bas veze s ovimo od 2015-2018, a pogotovo ovi od 2018 na dalje. Ni getrebe nisu slicne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 28 Share Posted October 28 (edited) Pišem o 2017 godini B9 modelu.Možda ima nešto i u načinu vožnje.Ovaj ovo sa pola miliona vozi kao da ga je ukrao Edited October 28 by robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 28 Author Share Posted October 28 31 minutes ago, robert said: Pišem o 2017 godini B9 modelu.Možda ima nešto i u načinu vožnje.Ovaj ovo sa pola miliona vozi kao da ga je ukrao Taj model nema veze s ovim 2018+, a ni taj nema veze s modelima 200/203hp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak Posted October 28 Share Posted October 28 Kak da ja provjerim dal imam tan problem? Po kodu motora ili? Superb 2.0tdi 110kw 2018.Sent from my SM-S918B using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 28 Share Posted October 28 43 minutes ago, Rybak said: Kak da ja provjerim dal imam tan problem? Po kodu motora ili? Superb 2.0tdi 110kw 2018. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Izmjerite mu snagu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted October 28 Share Posted October 28 Frendu na Passatu 2018 2.0tdi se dogodilo prije dva tjedna...ciscenje je zasad pomogloPoslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak Posted October 28 Share Posted October 28 Izmjerite mu snaguChipan je u drivers wishu, i tamo je mjeren prije i kasnije, 150-180ks, sad dali je to ispravno nemam pojma jer on nema prave valjke.Sent from my SM-S918B using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 28 Author Share Posted October 28 7 minutes ago, Rybak said: Chipan je u drivers wishu, i tamo je mjeren prije i kasnije, 150-180ks, sad dali je to ispravno nemam pojma jer on nema prave valjke. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Imas dva nacina, izmjeri se snaga ili gledas protok zraka u okretjima u boostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolt Posted October 28 Share Posted October 28 I sta na kraju trebas menjat da bude sve ok? 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak Posted October 28 Share Posted October 28 Frendu na Passatu 2018 2.0tdi se dogodilo prije dva tjedna...ciscenje je zasad pomogloPoslano sa mog SM-S928B koristeći TapatalkDi je to radio i koliko košta ta igra ako znaš?Sent from my SM-S918B using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted October 28 Share Posted October 28 Di je to radio i koliko košta ta igra ako znaš?Sent from my SM-S918B using TapatalkNegdje kod Mirogoja, morao bi pitati...cijena je mislim bila 70€...Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 28 Author Share Posted October 28 (edited) 7 hours ago, Rybak said: Chipan je u drivers wishu, i tamo je mjeren prije i kasnije, 150-180ks, sad dali je to ispravno nemam pojma jer on nema prave valjke. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Bio mi prije dva dana, bas DW radio mapu i starderne price imas konja da te zem vrag... Vlasnik skuzio da je tu negde da stock autima. Stavili auto na vlajde kad golf 7 gtd 184hp kao stock, remapiran na 235 baca 191hp. I kaj je najgore dignut tlak turba na 1.9 na 5000rpm, ja se dan danas cudim da turbo je ziv. Serijski ima samo 0.9bara na tim okretajima. I sad pitam tog lika, znaci ti iditoti nisu skuzili daje je charcooler u kucru, uzeleliti mrsku lovu(puta dva sto je kod mene), dobio si mozda 5-9hp i sigurno ce turbo virsnut. I lik sleze s ramenima. To je ono sto pricam, dok ce biti iditiota, taj ce posao cvjetati. I onda dok pukne, takvima se naplati dulp za resenje. Edited October 28 by fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
narimiran Posted October 29 Share Posted October 29 16 hours ago, tolt said: I sta na kraju trebas menjat da bude sve ok? 🙂 Auto. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted October 29 Share Posted October 29 Ja sam onaj grozni 3.0tdi 200kw kaj se raspada čim izađe iz tvornice nekak čudom dovukao do 275 hiljada km bez ikakvih kvarova i prodao. Di bi došli da slušamo sve internet ratnike, eventualno neki limex bicikl bi bio proglašen dovoljno pouzdanim... 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 30 Author Share Posted October 30 14 hours ago, BM0021 said: Ja sam onaj grozni 3.0tdi 200kw kaj se raspada čim izađe iz tvornice nekak čudom dovukao do 275 hiljada km bez ikakvih kvarova i prodao. Di bi došli da slušamo sve internet ratnike, eventualno neki limex bicikl bi bio proglašen dovoljno pouzdanim... Mozda je netko rijesio problem u proslosti? Jesi bas siguran daje u autu prvi motor i orginal stanju? Rjesenje je dosta jednostavno. Samo ga treba na vrijeme napraviti, sto vecina nisu. https://www.google.com/search?q=edc17cp54+oil+pressure+fix&rlz=1C1BNSD_enHR974HR974&oq=edc17cp54+oil&aqs=chrome.1.69i57j0i19i512j0i19i22i30j0i512i546l5.3887j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Npr auto ecluzivu su 3 komada tih motora zacvikala dok su auti bili na limarskim popravcima, znaci nista oko motora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jambo Posted October 31 Share Posted October 31 Znaci svi simptomi kvara su vec tu.Fire...pa to je normalna potrosnja tog auta......to mi ne izgleda nista povecano...Sent from my SM-A715F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 31 Author Share Posted October 31 7 hours ago, Jambo said: Fire...pa to je normalna potrosnja tog auta... ...to mi ne izgleda nista povecano... Sent from my SM-A715F using Tapatalk Za ispravni nije. Ljudi se zacude kako padne i 3l potrosnja kada se chargecooler rijesi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted October 31 Share Posted October 31 (edited) a u cemu bude problem, se nakupi čađa ili? Edited October 31 by the-rider Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted November 1 Author Share Posted November 1 15 hours ago, the-rider said: a u cemu bude problem, se nakupi čađa ili? Glavni problem je u dizajnu, sto drugi egr vraca na usis turba. Svi znaju da egr moze zacepiti i cijev(znaci nanjeti preko 1cm cade) i ono sto je ocito da ce puno prije zacepiti chargecoler gjde je gusta mreza i gdje su razmaci mali. Znali su oni kod dizajna da to nevalja(nije samo vw s tim problemom), ali su isto zali da ce im to donjeti veliku zaradu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franjo Posted Friday at 21:04 Share Posted Friday at 21:04 On 28. 10. 2024. at 15:34, fire said: Imas dva nacina, izmjeri se snaga ili gledas protok zraka u okretjima u boostu. Kako mogu vidjet protok zraka jel se moze ocitat preko obdeleven pod live data za engine, i koliki protok mora biti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted Friday at 22:07 Author Share Posted Friday at 22:07 1 hour ago, Franjo said: Kako mogu vidjet protok zraka jel se moze ocitat preko obdeleven pod live data za engine, i koliki protok mora biti? ne znam za obdeleven, svaka prava diagnostika to moze. vagcom to radi samo tako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now