Jump to content

Ford Focus vs. Citroen C4

Recommended Posts

Kakvi su 1.6 thp motori? Nalazim ih po dosta dobrim cijenama, pa imam osjećaj da nešto smrdi s njima.

Za zaobic. VTi i THP nemoj uzimati. Hrpa problema sa njima. Trokiranje na hladno sto nikad nisu rijesili. Postoji razlog zasto im je takva cijena. Inace bi vec doma bio 207 RC.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

I da, moze lock na ovu temu da ne smeta ekipi da se prica o autima. Pardon, o jeftinim kramama. :D

• Thanks 1

2 hours ago, _DEX_ said:

Ima u topicu chat birtija.

http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-207-sport-1.6-16v-mala-kilometraza-oglas-23204501

Ako uzmem, javim se za cugu.

Odlicni su TU5JP4, moja 206ica vec na skoro 230000km ganjanja :D

Brat kupio nedavno S16 al ga jos slaze, da vidimo kakav je u odnosu na 1.6 :)

Odlicni su TU5JP4, moja 206ica vec na skoro 230000km ganjanja

Brat kupio nedavno S16 al ga jos slaze, da vidimo kakav je u odnosu na 1.6
Da znam. I nema bas tih 207-ica sa TU motorom i jos takvom opremom. Nadam se da je ovaj uredan da se sutra s njim vratim za Zg.

Ali to je Yaris

Ti si prvi bacio usporedbu, ali ako cemo u istoj cijeni, za 2005 mog Yarisa i SOL paketu mozes dobiti eventualno Golf 4 1,4 ili 1,6 benzinca 2001 ili 2002 sa nikakvom opremom, pola milje km. Ja bi rade Yarisa vozio i jos se ne kvari. Meni je to bitnije. Kaj je najbolje neki lik mi je gurao neku Golf cetvorku TDI u zamjenu, reko ne hvala.

Ja sam kupio 2003 G4 TDI 74KW regan točno godinu dana za 3200eur. Auto je regan dan prije nego sam ga uzeo, sa originalnim km, koji nisu pola milje, tako da nisi u pravu

To što ekipa traži 5000eur za 2001 to je njihova stvar.

Javi kolko si para utukao u tu Golf cetvorku kroz godinu-dve dana. Hvala, ali ne hvala. Ti uzivaj u Golfu. Yaris je kantica, ali 5 puta ju rađe vozim nego G4. G5 jos ajde, ali za to moras dat dosta love ako hoces uredan primjerak.

6 minutes ago, _DEX_ said:

Javi kolko si para utukao u tu Golf cetvorku kroz godinu-dve dana. Hvala, ali ne hvala. Ti uzivaj u Golfu. Yaris je kantica, ali 5 puta ju rađe vozim nego G4. G5 jos ajde, ali za to moras dat dosta love ako hoces uredan primjerak.

Ne razumijem sad ovo, ti si uvijek govorio da sve aute održavaš, tako da ne vidim smisao ovoga? I u BMW sam uložio preko 10 000kn, u gume i servise redovne.
Šta sad to znači da sam trebao Yarisa kupiti?

nakon onoliko stranica rasprave sad ides gledat auto s 5 vrata, pa ne bi iz principa  

Zamisli da nakon svega odem i kupim Golfa

Ne razumijem sad ovo, ti si uvijek govorio da sve aute održavaš, tako da ne vidim smisao ovoga? I u BMW sam uložio preko 10 000kn, u gume i servise redovne.

Odrzavam. I najvise su me dosad kostala vozila sa 1,9 TDI motorom. Meni dosta da to ne kupujem osim ako se eventualno radi o novom vozilu. I ja apsolutno ne govorim sta da ti kupis. Sto se mene tice, mozes i podmornicu kupit.

Point je da cu se za iste novce jednog Golfa ili BMW-a sa gro km rađe vozit u francuzu, talijanu ili necem trecem sa 3 puta manje km i vise od 5 godina mlađe. To je point.

• Like 1

Pa znam da mi ne govoriš, ali govoriš kao da su svi 1.9TDI VW auti, pogotovo Golfovi govna od auta i da u svaki treba vreća novaca. Ja ti govorim da nisu

Niti su svi preskupi kako ti govoriš

Svaki auto kad dode do 150.000 km postaje rupa bez dna. Koja god marka. Samo je za neke skupo, za neke nesto manje. I benzinci se manje kvare i daleko povoljniji za odrzavanje. I to je to.

• Like 1

U najmanju ruku glupo je reci da su auti s vise od 150 000km rupe  bez dna, imam A8 s 300 000km, MB 190 2.3 sa 293000km, i sad uzeo Golfa sa 153000km......u Audi i  Mecu ne bacam lovu, a vozim se s njima skroz.

Golfa imam 4 dana pa ne mogu komentirat, ali am pred 5 godina vozio G V 1.9 TDI DSG i osim redovnog servisa mjenjao sam samo neki k na ovjesu naprijed, ne sjecam se vise tocno, imao sam ga god dana i napravio 15000km, i da imao je vise od 150 000km.

• Like 1

U najmanju ruku glupo je reci da su auti s vise od 150 000km rupe  bez dna, imam A8 s 300 000km, MB 190 2.3 sa 293000km, i sad uzeo Golfa sa 153000km......u Audi i  Mecu ne bacam lovu, a vozim se s njima skroz. Golfa imam 4 dana pa ne mogu komentirat, ali am pred 5 godina vozio G V 1.9 TDI DSG i osim redovnog servisa mjenjao sam samo neki k na ovjesu naprijed, ne sjecam se vise tocno, imao sam ga god dana i napravio 15000km, i da imao je vise od 150 000km.

Ok, uzeo sam i ja Yarisa sa 170.000 km i sad ima 190.000 nakon 11 mjeseci i osim ulja i filtera nista. Ne kazem da nema auta koji budu ok, ali na vecini njih se zaredaju te redovne izmjene, pa ako te recimo na TDI-ima potrefi koja dizna ili pumpa, pa zamasnjak, pa nek ode turbina ili mozda bregasta kao na BXE motorima na toj negdje kilometrazi itd... skupi se fini iznos.  

Ali nemres bas tak generalizirat i reci da svi traze ulaganja, naravno da krame o kojima se vlasnici ne brinu traže puno vise uloga odmah pri kupnji, no.....zato i auto s cca 150 000km platis u pol cijene novog, nekad i trebas nesto ulozit u njega, jbg.....nije vise nov i nema garanciju.

Ali nemres bas tak generalizirat i reci da svi traze ulaganja, naravno da krame o kojima se vlasnici ne brinu traže puno vise uloga odmah pri kupnji, no.....zato i auto s cca 150 000km platis u pol cijene novog, nekad i trebas nesto ulozit u njega, jbg.....nije vise nov i nema garanciju.

Na vecini auta potrosni materijali odlaze na toj kilometrazi. Ok, nekima na 120.000, nekima na 170.000, ali sve je to tu negdje. Nekima prije nekima kasnije. Na benzincu je recimo barem sve to jeftinije. I ne govorim o neodrzavanim supama nego normalnim autima. To je jednostavno normalno.

Svejedno, tema je otisla u krivom smjeru.

Pa nije isto dal ulozis pare u gume, kocnice i ulje i filtere ili ako ih potrosis na mijenjanje turbine, dizne ili nesto trece sto je kvar a ne potrosna roba
Ok, i turbina je potrosna roba na nekoj kilometrazi al mislim da kuzis kaj hocu rec
  • Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...