Zentrix Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Jel se bavi ko sa staklima? Znaci bocna stakla na autu su puna malih tockica(mini udubine). Kad se auto opere ili vozi na suncu, izgleda katastrofalno. Treba mijenjati stakla ili se da to nekako ispolirati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Ja sam to imao na A6 na prednjoj sajbi. Isao sam pitat Zaxa u Partes i nista. Ne moze se to ispolirat. Laus je imao najbolju ponudu cijena. Mogucnost cak placanja karticama na rate.Sent from my LG-H850 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zentrix Posted October 10, 2017 Author Share Posted October 10, 2017 Ja sam to imao na A6 na prednjoj sajbi. Isao sam pitat Zaxa u Partes i nista. Ne moze se to ispolirat. Laus je imao najbolju ponudu cijena. Mogucnost cak placanja karticama na rate.Sent from my LG-H850 using TapatalkPlacanje cega na rate? Nove sajbe? Jel pokriva kasko to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Placanje cega na rate? Nove sajbe? Jel pokriva kasko to? Hranim malog dok tipkam, pa nisam sve napisao Da, nova sajba. Ne znam za kasko. Sent from my LG-H850 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 Kasko ti pokriva al ne bus mogao odjednom sve, tesko da ce ti i lijevo i desno priznati pod istu štetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zentrix Posted October 11, 2017 Author Share Posted October 11, 2017 14 hours ago, Xman said: Kasko ti pokriva al ne bus mogao odjednom sve, tesko da ce ti i lijevo i desno priznati pod istu štetu Samo ljeva strana je u pitanju. Kaj da im uopce velim kaj se desilo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 ja sam na Audiju mjenjao sajbu na kasko, rekao da sam se vozio po autoputu i da je doletio kamencic. Na golfu sam farbao prednji branik, na kasku opet rekao da je od autoputa, tip mi priznao i kamencice po haubi pod istu stetu. Sad opet imam rupicu od kamencica al je skroz dolje, uopce je ne vidim dok vozim, pa cu mozda i to prijavit, kad ga vec placam.. Dok god ne trazis neke nebuloze, nemas problema sigurno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zentrix Posted October 11, 2017 Author Share Posted October 11, 2017 od cega se opce to unisti tolko? da je jedna sajba u pitanju nebi bilo problema s kaskom, al su sve tri u pitanju, bocne lijeve. Moram otici do carglass-a i pitati tamo dal se kaj da ili da me bar usmjere kak se moze prek kaska. googlam malo o tome, ali nis konkretno nisam nasao. Narucio sam https://www.carparts.koeln/CarPro-CeriGlass-Polish-Glaspolitur-Kit ali ne pomaze nis poliranje, cak mi izgleda gore i jace vidljivo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 parkiraj negdje di prolazi tramvaj i poslikaj poslje i reci da je to nastalo tako 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 On 10.10.2017 at 5:15 PM, _DEX_ said: Ja sam to imao na A6 na prednjoj sajbi. Isao sam pitat Zaxa u Partes i nista. Ne moze se to ispolirat. Laus je imao najbolju ponudu cijena. Mogucnost cak placanja karticama na rate. Sent from my LG-H850 using Tapatalk Naravno da se može ispolirati ali se ne smije prednje staklo polirati. Druga stvar je kaj Partes to možda ne može / ne zna ili nema prave proizvode za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 38 minutes ago, Tuco said: Naravno da se može ispolirati ali se ne smije prednje staklo polirati. Zasto? Zbog moguce refleksije/loma svjetlosti ili aberacije/distorzije svjetlosti? Koliko vidim rade to i na prednjim staklima: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko_st Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Gledao sam neki dokumentarac o poliranju stakla, ali baš pravom poliranju gdje se skida sloj stakla. Stroj je veličine 5x5m, nešto kao industrijski cnc, vjerojatno vrijedi bar milju eura (ako ne i par milja) i poliranje bi došlo kao 20 novih sajbi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Auto Partes Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) On 11.10.2017. at 11:22 PM, Tuco said: Naravno da se može ispolirati ali se ne smije prednje staklo polirati. Druga stvar je kaj Partes to možda ne može / ne zna ili nema prave proizvode za to Pozdrav, Nije istina da ne može / ne zna. Poliramo vjetrobranska stakla. link/cijena/opis usluge http://partes.hr/shop/usluge/usluga-poliranje-strojno-vjetrobrana-za-osobna-vozila/ OPIS PROIZVODA Usluga uključuje strojno poliranje stakla sa 3M 60150 polir pastom za poliranje stakla (Glass polishing Compound) te 3M spužvama za poliranje stakla (3M 9391 i 9358 – Finnese buffing pad black i red)) Galerija radova "nema prave proizvode za to " Nije istina, prodajemo proizvode i alate za to http://partes.hr/shop/proizvodi/polir-pasta-za-poliranje-stakla-1lit-3m-60150-glass-polishing-compound/ http://partes.hr/shop/proizvodi/spuzva-za-poliranje-stakla-crna-3m-9391-finesse-it-buffing-pad-black-dai-127mm-soft/ http://partes.hr/shop/proizvodi/spuzva-za-poliranje-stakla-crvena-127mm-3m-9358-finesse-it-buffing-pad-red-dia-127mm-soft/ http://partes.hr/shop/proizvodi/polir-pasta-za-staklo-250ml-sonax-politura-za-staklo-250ml/ http://partes.hr/shop/proizvodi/polir-masina-flex-pe14-3-125-elektricna-1-100-3-700-okr-1400w-rotaciona/ Da se vratimo na slučaj @_DEX_ i poliranje stakla. Poliraju se sitne ogrebotine na staklu od brisača i slična oštećenja koja se ne osjete pod noktom na dodir. On je došao sa Audijem A6 koji je hrpu kilometara napravio na autoputu (pričamo +200.000 km autima, a možda i više) i na vjetrobranskom staklu ima na tisuće malih kratera. Kad se takvo staklo ispolira ti krateri postanu još vidljiviji (vjerujte nam, radili smo to, to nam je posao) i tek tada dođu do izražaja. S toga ne radimo takva poliranja jer krajnji rezultat bude nezadovoljavajući za korisnik, a s naše strane ćemo potrošiti iznimno puno radnih sati i materijala (koji nije jeftin), te u tom slučaju je isplativije poslati korisnika na zamjenu vjetrobranskog stakla. Nisu ta stakla više tako skupa i da se riješiti za 1.000kn izmjena i ruke (naravno postoje iznimke, novi auti, kamere/senzori i sl). Mi smo tu da savjetujemo korisnika što je najbolje za njega. Lijep pozdrav, Auto Partes Edited October 13, 2017 by Auto Partes 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) Ja se ispricavam ako je moj post djelovao da ne znate to napraviti. To nije bila moja namjera nego znam da ste rekli da se te udubine koje se osjete pod prstom ne mogu srediti. Ja sam shvatio da kolega bas ima takve slicne udubine jer je tako i napisao. Iz tog razloga sam mu to i napisao. I koliko sam shvatio kolega Zentrix isto ima auto sa kilometrazom, pa sam i pretpostavio da ima slican problem kao sto sam imao i ja na svojem A6 sa tada 230.000 km. LP Edited October 13, 2017 by _DEX_ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Pa to je kao da kazete da udareni i popucani lak mozete ispolirati. Ljudi stvarno cuda ocekuju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 1 hour ago, Pekx said: Pa to je kao da kazete da udareni i popucani lak mozete ispolirati. Ljudi stvarno cuda ocekuju. Iz tog razloga sam i osobno otisao tamo da oni pogledaju i kazu sta se moze. Isto tamo kad imas problema sa lakom odes prvo kod majstora da ti kaze sta se moze napraviti. Mom starom je lik cuda izvukao sa poliranjem. Ono sto sam ja starom rekao da ce morat lakirat. Da ne kazem kako se lik naslađivao kad mi je nabio na nos da sam bio u krivu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Meni na Sx4 je staklo ko da sam koristio šmirgl papir, a ne brisače i kad je sunce nisko me ubija u pojam, sve blješti....pa sam sad u dilemi, ovih 350 u Partesu pa kaj bude ili čekič po staklu i na kasko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) On 12.10.2017 at 12:10 AM, ND4SPD said: Zasto? Zbog moguce refleksije/loma svjetlosti ili aberacije/distorzije svjetlosti? Upravo iz tog razloga, može se dogoditi to da ti se stvori mrtva točka i da ubiješ dijete koje istrči na cestu jer ga nisi vidio radi refleksije. Naveo sam ekstreman slučaj ali radi par kuna uštede ja se ne bi igrao sa poliranjem..to ostavljam fušerima Također hvala Auto Partesu što me podsjetio na proizvode s kojima sam radio proteklih 5 godina. Edited October 13, 2017 by Tuco 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zentrix Posted October 18, 2017 Author Share Posted October 18, 2017 Bio sam u carglassu, rekli su mi da se to ne moze polirati i da jedino zamjena stakala dolazi u obzir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Da se nadovežem... da li je netko naručivao stakla iz Siluxa? I kolko bi koštalo skidanje starog i montaža novog stakla (ljepljenog) kod nekog staklara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 On 10/11/2017 at 10:41 AM, Zentrix said: od cega se opce to unisti tolko? da je jedna sajba u pitanju nebi bilo problema s kaskom, al su sve tri u pitanju, bocne lijeve. Moram otici do carglass-a i pitati tamo dal se kaj da ili da me bar usmjere kak se moze prek kaska. googlam malo o tome, ali nis konkretno nisam nasao. Narucio sam https://www.carparts.koeln/CarPro-CeriGlass-Polish-Glaspolitur-Kit ali ne pomaze nis poliranje, cak mi izgleda gore i jace vidljivo Jedan od razloga je brušenje u neposrednoj blizini stakla. Znači iskre od brusne ploče znaju napraviti te mikro kratere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 10 hours ago, Risbo said: Da se nadovežem... da li je netko naručivao stakla iz Siluxa? I kolko bi koštalo skidanje starog i montaža novog stakla (ljepljenog) kod nekog staklara? Nisam narucivao staklo, ali jesam neke druge stvari i nemam bas dobra iskustva... Cesto krivo posalju stvari, pa moras vracati, pa cekati da to odobre i posalju ono sto treba... I onda ako si preplatio, pa trazis povrat novaca ili da ti umjesto love daju neki drugi proizvod u protuvrijednosti, imao sam 6 mjeseci prepiske s njima... Ovi u centrali u Sloveniji su OK, ovi koji se iz trgovine jave na telefon, ne zelim ispasti bezobrazan, ali kao da pricas sa retardiranima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now