JosipZG Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 loši rezultati na leru nove svjećice i filter zraka, pregledana vakuum crijeva oko usisa, preko dijagnostike lambda sonde OK reagiraju auspuh nije nov ali nisam nigdje vidio da negdje pušta Almera 1.8 84kw, 155 000km
JosipZG Posted January 2, 2018 Author Posted January 2, 2018 to sam prvo pomislio, izvadio ih sve van i pogledao dal se na oko vidi da je neki lošiji ili da curi kad palim pumpu goriva i izgledaju ok i imaju (na oko isto hahaha) isti mlaz. znači najbolje ih opet skinuti i dati na testiranje? STFT je bio stalno na -25% a napon lambde 0,8V(previše), nakon zamjene svjećica i odspajanja EVAP-a, STFT pao na prosječno -20% (opet previše) ali napon lambde onda varira 0,15-0,8V ali opet ne prolazi eko test normalno nego je nagurao krpu u auspuh iza oko sonde za mjerenje i nekak je uspio dobiti brojeve na rubu tolerancije. naravno, htjeli bi popravit to neovisno o tome što je auto prošao tehnički
Risbo Posted January 2, 2018 Posted January 2, 2018 Previše HC i previše CO znači da ne izgara dobro... kako izgledaju svijećice? jel neka crna? Možda neki ventil ne dihta dobro... 1
JosipZG Posted January 3, 2018 Author Posted January 3, 2018 vidiš ovo za ventil mi uopće nije palo na pamet pa da izmjerim kompresiju kad su svjećice bile vani slika svjećice, i ostale su slične bile
the-rider Posted January 3, 2018 Posted January 3, 2018 si gledao kako rade lambde/katalizator na grafovima preko dijagnostike?
JosipZG Posted January 3, 2018 Author Posted January 3, 2018 imam kineski poluproizvod ELM 327 pa sam samo napon sondi mogao vidjeti ostali senzori mi se isto čine OK (temp, tps, maf)
Risbo Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 zgleda ko svjećica na autu s frgazerom.... na injekšnu bi trebala biti siva.. uglavnom previše goriva ili premalo zraka.. Ak nemaš wideband lambdu nemreš niš izmjeriti..... neznam šta je u tom motoru...
Mitja Posted January 24, 2018 Posted January 24, 2018 Mozda je protokomjer zraka u kvaru. Inace kakva je potrosnja?
JosipZG Posted February 19, 2018 Author Posted February 19, 2018 On 24. 01. 2018. at 6:52 PM, Mitja said: Mozda je protokomjer zraka u kvaru. Inace kakva je potrosnja? nisam uopće vidio ovo auto je imao lagani sudar pa se čeka da riješe limariju da možemo nastavit ovaj problem rješavat uglavnom vjerojatno je problem u tome što si napisao jer sam se s jednim frendom čuo koji je je dulje vrijeme imao isti problem na tom autu ali je 1.3 motor (ili 1.5 nisam siguran). promijenio je MAF senzor i od tad mu radi dobro, ne smrdi na auspuh i bolje ide. isto mu je STFT bio stalno na -20 do -25 a sad je oko 1-2 u plusu/minusu
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now