Jump to content

Catch can - prerada, kako i gdje

Recommended Posts

Evo slike, samo je moj 1L, a ne 2L kao ovaj, isti oblik sve isto.

Trebao bi ulazni dio da se odmakne od izlaznog nekom cijevi dodatnom i plocicu ispod oba ulaza, da se u desnim zavojima tekucina ne vraca u ulaze.

Mislim da je ovaj oblik relativno jednostavan za rezanje/varenje. fd1379e9e07e475bedcbfb3792515618.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kanta ko kanta... ako se složi kak treba šta će mu nova? Jebeni pleh aluminija zamotan u neki oblik. Ne vidim razlog kupovat novo.

Nek si to preslozit unutra sa drugačijim fitinzima i šeširima na cijevi, eventualno slozit da usisava karter i amen!

• Like 1

Decki, hvala vam na mišljenjima i savjetima. Ne brine me blowby za cestu ako odmaknemo ulaz od izlaza, ali slažem se da nije najsretnije riješenje ovo sto sam složio, jer sam taj CC vise vidio kao opcionalan, "nice to have" mod i nisam posvetio potrebnu pažnju da se informiram. 

Vec sam sa Veskom razgovarao klapnu na aspuhu da mi doda, vjerovatno cu kod njega na kraju naručiti i hladnjak ulja i catch can, ako se dogovorimo ok cijene, a prije sljedeceg izlaska na stazu. 

U medjuvremenu, ostaje ovaj, a ja se @Jopa javim da odradimo sta treba da bude setup ok za cestu. 

21 hours ago, Hic said:

Yellow

Zbam da ces pizdit, ali ovo je kurac, a ne catch tank :(

Bolje ga baci

Ma neću pizditi. Iskreno, rado bi da nisam ovaj setup složio ovako, ali neću detalje tu pisati, sam pao i sam se ubio. Sloziti cemo sad kako treba i bez labavo sljedeći put. ?

Edited by YellowBellow
  • Like 1

On 6/26/2018 at 4:17 PM, dejanR said:

Nek si ti pun sebe... Čovjek pitao za pomoć, ti odmah zvekneš šamar...

Sto je tocno krivo u mojem odgovoru sa smajlicem ? Napisao sam da ja ne preradjujem jer ne zelim raditi po tudjim stvarima za koje ne mogu garantirati kasnije . Na dan dobim 20 upita da nekom nekaj preradim . Ne radimo to . Radimo iz nule kako spada . 

• Like 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...