Ljubicic D. Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 Pitanje. Kad se pravi ispušna grana, jel bolje da su cijevi, tj koljena uza il sira??? Ako mi je npr. izlaz sa glave fi 48, jel onda bolje stavit cijevi fi 46, znači manje il 48 il 50??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 kako za sta, drugacije je za turbo motore a drugacije za N/A turbo, siri runner, do turba, onda i onako sve cjevi ulaze u tisno, a kod N/A kolki ti je izlaz na glavi toliku cjev - odredjene duljine, onda spoj dva u dva cilindra sira cjev i onda 2 u jedan jos sira cjev... al sad duljinom i sirinom cjevi gadjas odnosno "hvatas" podrucje momenta tamo gdje tebi odgovara, visoki, niski, srednji etc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 (edited) A sto bi onda trebao dobit sa 4 u 1 granom kod koje su relativno kratke (te 4) cijevi? edit: evo nasao slike neke Edited June 7, 2009 by Outlaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 akio je ovo gori kratko onda san ja helikopter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 Pitanje. Kad se pravi ispušna grana, jel bolje da su cijevi, tj koljena uza il sira???Ako mi je npr. izlaz sa glave fi 48, jel onda bolje stavit cijevi fi 46, znači manje il 48 il 50??? Za koji motor te zanima ? Grana za turbo ? Kolko konja , i koji turbo ? Ima mjesta ili nema ? jel dugačka grana ili kratka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted June 7, 2009 Author Share Posted June 7, 2009 Motor 1.8t 400-500ks, turbina r30. Mjesta ima tak tak. Granu za turbo trebam, to sam zaboravio napisat :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 (edited) Za taj turbo ti treba fi max. 40mm.... Ja bih cak i na manji isao tj. oko 38mm. Znaci manji nego sto je izlaz sa glave pogotovo zato sto ti je bitan spool. I bitno je kako je napravljen taj prijelaz sa glave na granu i kako je napravljen kolektor. Ono sto je mille sebi radio izgleda odlicno(na kolektor mislim)...... Edited June 7, 2009 by kutija Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 Runneri na mojoj grani su 38mm, a navodno auto ide ok . Mogu postići 2 bara ispod 4000 okretaja . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted June 8, 2009 Author Share Posted June 8, 2009 Za taj turbo ti treba fi max. 40mm....Ja bih cak i na manji isao tj. oko 38mm. Znaci manji nego sto je izlaz sa glave pogotovo zato sto ti je bitan spool. I bitno je kako je napravljen taj prijelaz sa glave na granu i kako je napravljen kolektor. Ono sto je mille sebi radio izgleda odlicno(na kolektor mislim)...... To sam i ja cuo da treba bit čak manji nego sto je na glavi. To mi je nekako i logično...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 imas za kupiti tuljce kao ljevke za te prelaze ja sam ih kupovao u inox centar sesvete Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 evo grana na ebay-u... http://stores.shop.ebay.de/TurboOJ__W0QQ_armrsZ1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 (edited) A sto bi onda trebao dobit sa 4 u 1 granom kod koje su relativno kratke (te 4) cijevi? edit: evo nasao slike neke Kraća 4u1 će biti optimiziranija za više-više okretaje, a nešto duža 4u1 će biti optimizirana za višlje okretaje, no nešto niže od one prethodne... Radi se o rezonantno frekvenciji ispušne grane na kojoj će grana raditi u frekvenciji sa motorom u određenim okretajima i neće gušiti motor, čak štoviše će pomoći ispiranju smjese iz cilindara... Sad proračune i to neznam, ali ima raznih simulatora po netu.. I ova grana je vrlo loše napravljena! Ima jako nagle zavoje gore i spoj 4u1 je JAKO loš... Edited June 8, 2009 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 uzmi hamburske lukove 3mm debljine i slozi si sam granu kakvu hoces.38mm imas fi koljena i uzmi 1metar iste cijevi i dobra sigma i povaris si sam za granu za manje od 300kn.ja sam sebi na corsi radio sam i na kadetu 2.0t Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Ja na ovom kadetu vidim samo 3 cilindra.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted June 8, 2009 Author Share Posted June 8, 2009 uzmi hamburske lukove 3mm debljine i slozi si sam granu kakvu hoces.38mm imas fi koljena i uzmi 1metar iste cijevi i dobra sigma i povaris si sam za granu za manje od 300kn.ja sam sebi na corsi radio sam i na kadetu 2.0t Sta ti je ovo obično zeljezo ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Željezo, inox ili neznam šta će nakon 5 dobrih boosteva izgledati ovako, tako da... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 I ova grana je vrlo loše napravljena! Ima jako nagle zavoje gore i spoj 4u1 je JAKO loš... Meni pricas :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 ma obicno crna cijev i koljena,samo gledaj da bude 3mm debljine stijenka da nedodje do pucanje grane i to je to.umotas ju kasnije u termotec traku i gass. mr.dj to su grane od corse v6 turbo;) a ovo je grana za kadetta c LETa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jopa Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 a od cega si flandje radio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 ma obicno crna cijev i koljena,samo gledaj da bude 3mm debljine stijenka da nedodje do pucanje grane i to je to.umotas ju kasnije u termotec traku i gass. mr.dj to su grane od corse v6 turbo;) a ovo je grana za kadetta c LETa Ljepo, ljepo... Da, još mi čudno kako samo 3 klipa vidim... :rofl::doh: Najjeftinija flanđa ti je od atmosferca odrezana. Ili lijepo platiš na plazmu da ti izrežu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 flandja se izreze laserom bez problema samo trebas reci koju ces debljinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Koliko izađe za c20let flanđa? Koje debljine si ti stavio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Koliko izađe za c20let flanđa? Koje debljine si ti stavio? 200kn...........10mm ili 12mm po tvojoj zelji Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 2 Dario_SB: može odmah i meni jedna kada već režeš... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 velis 3mm stjenka? i onda se cudite kad vam ogoljene aute do jaja imaju 1500kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now