Jump to content

Ugradnja pumpe benzina

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

pih , dam da izradim, ak nis drugo bu se blescalla u kufru od celice trubo....

nego sad se sjetio, cini mi se da zax ima jedan viska za prodati..

makarafaik u tanku vec imam odvojenu kantu u kojoj je pumpa bas iz tog razloga... ..

dunno....

Edited by rio_cyber

ajme filozofije :D

probaj uzeti jedno kućište filtera (plastičnog,onaj prozirni)... odreži poklopac te ju smjesti na položaj gdje je bila potopna pumpa...

crijevo iz nje na pumpu 044 i to je to...

ja sam stavio sva crijeva 14mm sa holenderima te veliki filter od nekog MBenza ispred pumpe...jer mi je bilo blesavo tlačiti filter

radi za sada odlično,DC je bio max jednom 80% i nikakvih fuel cutova nije bilo...jedino je 044 pojela 20A osigurač...sad je 30A i drži

edit...a da zuji,nego jača ja pumpa od motora na leru po decibelima :D

2Rio:ma ostavili virusi i bad sectori traga pa mi se sve pogubilo...bilo je na QM forumu sve ali nema toga više...iako sve dvd-e ću pregledati

da,može se u spužvu omotati,no nije baš da se ne grije...

Je li ti se ikada u zescim zavojima dogodio fuel cut ? :huh:

Znao sam uletavati i nije nikad bilo problema... hvala bogu... :D

...calibra ima serijski vanjsku pumpu goriva i kako ona nikad ne ostane bez goriva???...glavno je da iz swirl pota postojeceg rezervara povuces dobavu i ostavis onu mrezicu nekakvu kakvu ima, samo maknes serijsku pumpu...i onda stavis neki predfilter....ja sam stavio sebi od bagera nekog jer mi je imao dobar protok i isto je bio fi 12 ko i ulaz na pumpu...eto tak ja imam slozeno...e jedino je kod mene slobodan pad do pumpe...

evo ja sam tako napravio i sve super radi... samo ću sada zamijeniti sva ona orginalna plastična plava crijeva sa novim gumenim fi12... i dovod i povrat...

akula, razguli, i salji mi na mail nacrt za onu crnicevu trubinu da mu dam zrezati hebenu fladnu ..... tu..

Tako je... Akula šalji... :lol:

makarafaik u tanku vec imam odvojenu kantu u kojoj je pumpa bas iz tog razloga... ..

dunno....

Imades .. Sve Toyote koje imaju u kodu motor G oznaku bi trebale imati pregradjeni tank goriva malko :D

Provjereno sto sa 20kn benzina AE82 napunim niti pola si rezerve i prodjem citavo Sljeme bez ijednog stucaja ... te onda sa ugasenim motorom sa Lagvica se spustim na Langov trg nazad na benzinsku :D

Edited by meshin

To se i meni počelo događat od kad sam na Phase3, kad je gorivo u rezervoaru ispod pola, pogotovo kad je oko 1/4 tanka... zato sam i uzeo sada Walbro 255 lph.

Nemoj me zezati... A gubiš gorivo? Ali neće ti to riješiti walbro255. Dokaz tome su 2 spaljena klipa u garaži... :thumbsup:

zato u zavoju cescem ne dozivim fuel cut ali oce kakav kotac otpast i to , jelda ? ;P

A i tebi se to dogadja :D

Kotaci otpadaju, filteri ulja otpadaju, diskovi pucaju..

Zadnji vikend opet anegdota; 1l ulja u gepeku mi se kompletno razlilo, kroz cep podnice rezervnog kotaca ispod auta curilo... :D po zavojima komplet podnicu zalijalo i doslo do zadnjeg lijevog kotaca i okupalo gumu u ulju :no2:

Kroz par desnih zavoja toliki kut ass-draga mislim da mi nikada vise nece uspijeti. :lol:

Edited by meshin

Nemoj me zezati... A gubiš gorivo? Ali neće ti to riješiti walbro255. Dokaz tome su 2 spaljena klipa u garaži... :thumbsup:

Kak misliš "A gubiš gorivo?"

Pa osjetim kad je auto na 1/4 tanka da jednostavno neide u visoke ko kad je tank pun preko pola. Sumnjam da je to neka slučajnost i da mi se to samo čini, vjerujem da je problem u pumpi goriva.

btw: ako imaš Walbro 255lph provjeri dal je prava ili kineskinja, ako je kopija ta ti ne radi ni približno kao prava, moguće da ti je ona zakazala.

Kak misliš "A gubiš gorivo?"

Pa osjetim kad je auto na 1/4 tanka da jednostavno neide u visoke ko kad je tank pun preko pola. Sumnjam da je to neka slučajnost i da mi se to samo čini, vjerujem da je problem u pumpi goriva.

btw: ako imaš Walbro 255lph provjeri dal je prava ili kineskinja, ako je kopija ta ti ne radi ni približno kao prava, moguće da ti je ona zakazala.

Ja imam posudu u tanku i u posudi walbro255. I imao sam jednom spaljene klipove zbog manjka goriva dok je rezervar bio negdje na 1/4...

Sad jel kriva instalacija pumpe u tu posudu ili sama pumpa, ili previše advansirano paljenje, nebih znao, no pumpu kupio od Jereta dok je još dilao sa dijelovima iz canade (čitaj: kine)! :doh: Kako sad znati jel uopće postoji neka pumpa da nije kineska, jer znamo da je sve na e-bay kinesko?

Ja ću za početak staviti senzor tlaka benzina pa da vidimo u logovima jel se šta događa. Evo doživio neki dan na autoputu, sa plina na benzin, poklopim a auto se guši i trokira, EGO skroz u crveno, injektori na 100% (650cc)... I brže pustio gas, pričekao, stisnuo i sve 5... Srećom pa nije bilo spaljenih klipova...

2fire: BTW, kad je missfire, jel onda očitanje lambde lažno prebogato ili lažno presiromašno? Moram mu poslati PM da ga pitam... Možda tcode zna?

Ja imam posudu u tanku i u posudi walbro255. I imao sam jednom spaljene klipove zbog manjka goriva dok je rezervar bio negdje na 1/4...

Sad jel kriva instalacija pumpe u tu posudu ili sama pumpa, ili previše advansirano paljenje, nebih znao, no pumpu kupio od Jereta dok je još dilao sa dijelovima iz canade (čitaj: kine)! :doh: Kako sad znati jel uopće postoji neka pumpa da nije kineska, jer znamo da je sve na e-bay kinesko?

Te pumpe od njega su bile kopije, ja sam naručio sa walbropumps.co.uk, oni provjereno dilaju original.

Našao sam na forumima brdo primjera gdje je ta kopija pupme sjebala motore, ili u najboljem slučaju prouzročila to da auto ne ide kak spada na visokima kad mu treba dosta goriva. Pa su ljudi znali raskopat po pol auta od FPR-a, dizni... itd... dok ne skuže da je u biti pumpa kopija i nema ni približne performanse kao original.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...