alenp Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Danas ja i buraz raspravljamo o tome da li je isti motor ide u Leon i Golf i buraz tvrdi da nisu isti motori nego da se razlikuju.. A ja sam 99% siguran da su identicni motori i uvjeren sam da je velika vecina dijelova ista, znaci kugle, krajnici, spone, vilice, seleni itd itd.. Pa sad netko od mehanicara koji rade okolo po VAG koncernu molim da nas obojicu razuvjerite:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Ja sam ti rekao da motori u Golfu GTI i Ocatavii RS nisu isti mada su im iste snage,za diesel ne znam jer se nije niti jedan razletio Link to comment Share on other sites More sharing options...
alenp Posted July 6, 2009 Author Share Posted July 6, 2009 Ne kenjaj, ti si rekao da nisu isti motori u Seatu i Golfu:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuka Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioRS Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Svi motori u VAG koncernu su identicni!!! Octavia,Leon,Audi A3,Golf V svi imaju identicno podvozje,motore i sve.Drugacije je samo vanjski lim i unutrašnjost Link to comment Share on other sites More sharing options...
alenp Posted July 6, 2009 Author Share Posted July 6, 2009 Svi motori u VAG koncernu su identicni!!! Octavia,Leon,Audi A3,Golf V svi imaju identicno podvozje,motore i sve.Drugacije je samo vanjski lim i unutrašnjost Identicno mislis na isto samo drukciji poklopac motora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioRS Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Identicno mislis na isto samo drukciji poklopac motora? DA!!!Svi su isti!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 isti su, samo se u golf 6 ugradjuje cr, a u seat leon mislim da jos uvijek pd... govorim o verziji sa 170ks.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKmarino Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Mislim da sad i facelift leon dobiva cr u verziji 170. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alenp Posted July 6, 2009 Author Share Posted July 6, 2009 Ide CR u facelift leona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mexx Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 cr je isao i u golfa 5 od 2005------> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tequila1984 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 cr je isao i u golfa 5 od 2005------> Ja mislim da je CR dosao malo kasnije ali i u octaviu RS je od 2008 se poceo ugradjivati CR... Nisam imao nesto prilike voziti puno ove CR motore ali ja mislijm da za ove dizel jurilice vise odgovara PD... CR je nekako "premiran" i prelinearnu krivulju momenta ima :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bara Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Ma PD rula, feeling kao da voziš 50% jači diesel :lol: jedino su preglasni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 ma nema tu do PD motora. nek je glasan ev osad sam se vozio malo u bmw 116 122 ps. ajme, nema tu onog da te zalijepi imam osjecaj da u drugoj neide nista bolje neg tdi 90 ps.tj. vjerovtano ide al se ne osjeti nesto narocito Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 2.0 tdi 170 iz petice zadnjih godinu dana je isto CR ako se nevaram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinkec Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 ma nema tu do PD motora. nek je glasan ev osad sam se vozio malo u bmw 116 122 ps. ajme, nema tu onog da te zalijepi imam osjecaj da u drugoj neide nista bolje neg tdi 90 ps.tj. vjerovtano ide al se ne osjeti nesto narocito oni su mali ali su veliki,odnosno,hoću reći,nisu više toliko mali da ne bi bili veliki,ali su dovoljno mali da budu mali :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 ma nema tu do PD motora. nek je glasan ev osad sam se vozio malo u bmw 116 122 ps. ajme, nema tu onog da te zalijepi imam osjecaj da u drugoj neide nista bolje neg tdi 90 ps.tj. vjerovtano ide al se ne osjeti nesto narocito znas ti da je prestavka majka svih zajeba? mislim sve ja to kuzim, dizlo, moment, šus, ovo ono... ali u realnom svijetu bas i ne, daleko od toga da se šut ne osjeti i ostalo, ali da ide bolje od slicnih benzinaca - neide evo ti primjer rende npr(cisto onako uzimam), sad je posto konkurencija cliu s atmo motorom i 200ks, kad je promijenio turbinu i sad auto ima 200 tinjak ks i sigurno 400+nm... Neide nista nikoga osobno, nego ocu rec da je taj dojam "šusa" i ostaloga u dizelima do 100-110ks čisto onako...prividan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bara Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Pa je, prvidan je, ali kod nekih više kod nekih manje... Npr. moj auto je 1.5 CRDI 110ks, i ide auto stvarno dobro, ali kad sjednem u octaviu PD 105ks imam osjecaj da vozim puno jači auto od mog, a do 140 ga ostavim 3-4 dužine... imam takvih puno primjera... Kad ste već spomenuli bmw, 320d po šusu ništa posebno, a nabire jebeno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 je pa to je to... prividno, nema nista od privida ako neide:) tdi110ks ide npr ok(ovisi u kojem autu, u G3 je OK), iako se meni opcenito vise svidja cr od pd, pretpostavljam da je u relaultima dci i pugovima hdi CR masina? ima mi nekako uglađeniji i mirniji rad i linearnije poteže... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bara Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Da CR su, i neki su iznenađujuće tihi i mirni... TDI110 nije PD i nije tako brutalan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freak021 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Mexx i ostali U G5 nikad nije bio CR, svi su PD motori i 170 i 140. Moj je bio 4.2008. PD kao i svi ostali Link to comment Share on other sites More sharing options...
matija0311 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Ma PD rula, feeling kao da voziš 50% jači diesel :lol: jedino su preglasni... PD se da jako fino načipat 115ks ide na cca 150 samo s čipom tj da niš ne diraš na motoru..sve prek toga treba dizne mjenjat,turbinu i sve CR nisam vozio al me baš zanima kakva je razlika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bara Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Ma vozio sam dosta načipanih PD-a, tek onda podivljaju :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 kod vw-a taj pd ima prividan šus ( govorim o ovim jacima 130 pa naviše ) jer ovi slabiji ga ni nemaju... Moze grdno zavarati. Cisti primjer. Cipat 110 ks ( bosch pumpa ) i usporedit sa serijskim 130PD i 110 nece imat ni priblizno sus kao 130 a bit ce brzi.. To opcenito zavarava..bitna je kazaljka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 nema mi CR ono nesto. stavrno je miran i tih ali u PD iste konjaze kao i CR imam osjecaj da ide ajme bolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now