Jump to content

2.0 tdi 170 ks cr?

Recommended Posts

nema mi CR ono nesto. stavrno je miran i tih ali u PD iste konjaze kao i CR imam osjecaj da ide ajme bolje

E to...

Prije neki dan vozio taj golf VI 1.6 90ks CR i nakon toga sjeo u octavio 1.9 tdi PD DSG... Auto je trgao :rofl: ,ali stvarno je bila razlika strasna!!!

• Replies 65
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Baš ovih dana vozim službenog Golfa VI 2.0 110 KS CR-a....ako ga usporedim s V-icom 1.9 TDI 105 KS PD-om, CR je tiši, ali ne puno, linearniji što će reć daje u 1.9 PD-u nešto jači osjećaj šusa...kaj se tiče pouzdanosti CR-a nasuprot PD-u, pokazat će vrijeme.....friško iskustvo, službeni Passat CC 2.0 TDi 140 KS, novi , 4000 km, doslovno se rastepla mašina pri 120-130 na autoputu:doh:....dijagnoza:tvornička greška:huh:....

znas ti da je prestavka majka svih zajeba?:)

mislim sve ja to kuzim, dizlo, moment, šus, ovo ono...

ali u realnom svijetu bas i ne, daleko od toga da se šut ne osjeti i ostalo, ali da ide bolje od slicnih benzinaca - neide

evo ti primjer rende npr(cisto onako uzimam), sad je posto konkurencija cliu s atmo motorom i 200ks, kad je promijenio turbinu i sad auto ima 200 tinjak ks i sigurno 400+nm...

Neide nista nikoga osobno, nego ocu rec da je taj dojam "šusa" i ostaloga u dizelima do 100-110ks čisto onako...prividan?:)

190 i 440... :)

I da se provozaš u jednom pa u drugom, imao bi zaključak da dizel ide 10x bolje. Al zajebi ti osječaj kad auti idu isto...:thumbsup:

Mislim dobar je feeling tog šusa, al ti opet niš ne znači kad s time nisi ništa brži, a dapače, veće je i opterečenje na dijelove...

Samo je kod te usporedbe jedina prednost što je dizlo puno lakše za "brzo" vozit i šta nemoraš puno razmišljat o brzini u kojoj je mjenjač...:)

Al to je već malo udaljavanje od teme...:D

Da tocno kako, osjecaj ne vara, samo kaj kratko traje, najbolje se vidi dok se vozis pored nekoga, pa se treba ubacit :)

Veliki moment (da ne kazem preveliki), nije na odmet imat, ali nije pretjerano korisno nabijat pogasu u podrjucju di je najveci moment. Zamasnjak, lamela...

Od VAG TDI-a "najbrutalniji" su prvi PD motori, tj 101, 115 131ks. ovi od 105 140 i 170 su vec dosta ispeglani

Vozio sam superb 1.9 tdi 131ks, e to je šus...

I jedan decko je bio kupio A4 1.9 tdi 131ks bio fasciniran momentom i uvjeren da ce me pojest (ja sam onda imao 1.8T) ali u stvarnosti nije ispalo tako :D

Od VAG TDI-a "najbrutalniji" su prvi PD motori, tj 101, 115 131ks. ovi od 105 140 i 170 su vec dosta ispeglani

imao sam prije PD 115

i sada imam PD 140 KS...

jebes mi sve ako 115 nijr bio luđi 6 puta....

jedina razlika je sta je ovaj lineraniji pa cupa i do 4000okretaja dok mi je 115 najvecu krivulju ima od 2200 vec pa do 3000 ,sve iza 3300 je bilo vrcenje bez ubrzanja

Da kupujem auto i da sam neki ozbiljan obiteljski covjek i da MORAM kupiti dizel, uvijek bi radje kupio GOLF V 1.9 TDI 105ks i cipao nego 2.0 tdi 140... taj motor mi nije legao uopce...

1000/min...nista....1500...nista...2000/min... auto pali ASR, sve zivo blinka po tabli :D ... 3000/min...nista :lol:

1.9 tdi mi ima puno linearnije ubrzanje i nesto je bolji na visim okretajima...

A i u to vrijeme sam imao 1.8T koji ima max. okretni moment od 2000-4500 pa nisam bio bas kompetentan za prosudjivanje TDI-a :)

nisam bas vozio 1.9 tdi, ali recimo 320d bmw puno linearnije razvija snagu i kroz veci raspon okretaja, dok ovaj moj zbilja potegne na 1750 do jedno 3750, ali onda treba mjenjati, i kad promjenis, auto opet puno bolje potegne nego na kraju prethodne brzine... tak da, brijem da ova puhalica ne moze davati tolki boost na visokim okretajima (meni je max. boost 1.55bara)...

golf V GTI i Octavia Rs (2.0 tfsi) nemaju iste motore. bila je na starom forumu slika oba rastvorena motora

Bwahahhahahahahaaaaaaa "bile sem u pravu" :P

btw zašto u Seatu DSG košta 10tkn a u VW 17tkn?!?:huh:

svi pričate da 1.9 TDI 130 KS ima šus.

Mog su valjda popapali getriba i 1508 kg:D

Jer ja to ne osjećam:lol:

Morat ću kupit ručni šaltung da ne misle maloljetnice da sam spor :D

Ti doživljavaš ono što ja pričam za "klasični" automatik koji pretvara moment te uzima 15-20% snage te si sporiji

za 1-1,5 sek u odnosu na ručni šaltung,ali si zato baja,nalaktiš se na naslon i migaš maloljetnicama! :P

i motor pod greskom!;)

pa bio sam na dijagnostici i nema grešaka....:huh:

Ti doživljavaš ono što ja pričam za "klasični" automatik koji pretvara moment te uzima 15-20% snage te si sporiji

za 1-1,5 sek u odnosu na ručni šaltung,ali si zato baja,nalaktiš se na naslon i migaš maloljetnicama! :P

Ma buraz nemoj da te curke čuju.

To je tiptronic kao prvo.

I kao drugo moram brisače promijenit jer mi konstantno bacaju jebene grudnjake na šajbu kad prolazim sve mi se sjebalo već:cool:

p.s. tvom se bratu bacila baba na auto.

Kako to objasnit osim:

axe-spray-1.jpg

Edited by Kegalj

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...