Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam pitanje u vezi K&N filtera , koliko je to pametno staviti? Kakve su performanse, ali znaci panel filter ... jer mi je muka više kupovat filtere zraka...

Ako imate par savjeta , zeljan sam cut... Svaki savjet dobro došao!

Posted

Biti ću kratak... :)

Za blago povećanje perfomansi i kasnije za neki tuning: to je pametno

Ako samo želiš prestati kupovati filtere zraka: nije pametno

Posted
porez na budale

komentar ti je suvišan.

A sto se tice perfomansi , auto je chipan i jos stavri se misli raditi na njemu samo pomalo...

Ali Pitanje mi je dali je to zdravo kao i obicni filter?

Jer mi se cini da je puno vise protocniji za prasinu nego obicni.

A koliko gledam na drugim stranicama , puno ga hvale.

Posted

imas motor s prednabijanjem , koji radi na određenom tlaku usisne grane , kakav god pad tlaka mu filtar radio ( a ne radi nikakav ) on i dalje radi na istom tlaku ,

ista stvar ti je dal bio na nadmorskoj visini, il u brdima .

dakle moja izjava da je to porez na budale i dalje stoji

Posted

svaki sportski filetr je napravljen sa funkcijom da omoguči motoru da usiše više zraka...to se postiže njegovom strukturom izrade koja je rijeđa nego neki org filter...svaki org filter je dimenzioniran za dotični auto i on omogučuje deklarirane konje tj potrebnu količinu zraka...na seriskom autu sportski filter (uložak) nema nikavog učinka...na tuniranom autu koji treba više zraka zraka sportski filter če dobro doć...neče se to osjetit nešto bitno u vožnji no na preciznom mjerenju nešto više ks bi se pokazalo i moguče je da se smanji dimnjenje u nekom postotku kod turbo dizel motora

e sad ako pričamo o štetnim stvarima sportskog filtera onda je to sljedeče...zbog svoje strukture koja omogučuje da motor usiše više zraka automatski idu i veče čestice prašine koje su štetne za MAF senzore,turbine i motore...ne u tolkoj količini da če taj motor otić za 50t km ali če u određenom postotku skratit vijek...pomoč svemu tome možemo da sportski filter čistimo češće nego što bi org mjenjali (moj savjet svakih 5000 km...ja svojeg čisitim svakih 2500-3000 km) i da ako imao neku vrstu CDA da se složi dotok hladnog tj čistog zraka...što se tiče takozvanih gljiva moj savjet je da ih se klonite

inače CDA filteri su tipovi filtera koji pridonose boljim perfomansama i na seriskim motorima...napominjem ništa znatno da če se to nešto jako osjetit ali na preciznom mjerenju če pokazat nešto više (možda u nekim segmentima manje ali u konačnici se dobije više)...neki auti reagiraju tako da dobiješ više ks nego u originalu ali na manje okr...to je meni malo glupo ali jbga....

Posted
svaki sportski filetr je napravljen sa funkcijom da omoguči motoru da usiše više zraka...to se postiže njegovom strukturom izrade koja je rijeđa nego neki org filter...svaki org filter je dimenzioniran za dotični auto i on omogučuje deklarirane konje tj potrebnu količinu zraka...na seriskom autu sportski filter (uložak) nema nikavog učinka...na tuniranom autu koji treba više zraka zraka sportski filter če dobro doć...neče se to osjetit nešto bitno u vožnji no na preciznom mjerenju nešto više ks bi se pokazalo i moguče je da se smanji dimnjenje u nekom postotku kod turbo dizel motora

e sad ako pričamo o štetnim stvarima sportskog filtera onda je to sljedeče...zbog svoje strukture koja omogučuje da motor usiše više zraka automatski idu i veče čestice prašine koje su štetne za MAF senzore,turbine i motore...ne u tolkoj količini da če taj motor otić za 50t km ali če u određenom postotku skratit vijek...pomoč svemu tome možemo da sportski filter čistimo češće nego što bi org mjenjali (moj savjet svakih 5000 km...ja svojeg čisitim svakih 2500-3000 km) i da ako imao neku vrstu CDA da se složi dotok hladnog tj čistog zraka...što se tiče takozvanih gljiva moj savjet je da ih se klonite

inače CDA filteri su tipovi filtera koji pridonose boljim perfomansama i na seriskim motorima...napominjem ništa znatno da če se to nešto jako osjetit ali na preciznom mjerenju če pokazat nešto više (možda u nekim segmentima manje ali u konačnici se dobije više)...neki auti reagiraju tako da dobiješ više ks nego u originalu ali na manje okr...to je meni malo glupo ali jbga....

E ovo mi sve sviđa, čista 5!

E to sam i htio znati... ok, od sad cistim filter svakih 5-7k km i bi ce sve uredu. Moram kupiti K&N ulje za ciscenje tako sam cito na drugim forumima. Vjerujem da ce KN pomoci kod mog auta jer je cipan skoro pa do maximale....

:D Nije mi bitno dali bude sta osjetno na gasu, nego mi je bitno da je kvalitetno, jer mi se desava kod obicnih filtera zraka da mi se jednostavno usrče u usis... ocito kad se spanam , nema dovoljno zraka , tako da pofrče cijeli filter i pokusava ga usisat u usis. a nebi bilo dobro da se rasipa tokom voznje i uleti :)

Posted

kako se pravilno čisti panel....jel ga perete samo u onoj otopini ili otopina+voda topla....onda se posuši pa naulji ? kolko otprilike tog ulja našpricate gore?

ja sam imal to na puntu 1.2 i kad sam baš kretenski nasaftao filter auto je stvarno osjetno bolje išao...

idem sad u petak na chipanje golfa pa ni sam ne znam jel bi metao K&N ili ne?

Posted

koliko ja znam (a i piše u uputama) konkretno za K&N, pere se onim sredstvom za čišćenje koje se ostavi da ''radi'' 10ak min prije nego se ispere, ali hladnom vodom.. makar je topla logičnije, ali tako piše.. ako je i dalje prljav, ponoviti postupak i ispirati do besvijesti lol.. :D

na official stranici piše za pojedini filter koliko ulja ide i to ulje (nije u spreju, makar navodno i postoji) se da fino dozirati, a bitno je da se ulje upije po cijeloj tkanini il kaj to već je i ne preuljiti filter..

na serijskim turbo dizelima se smanjuje određena tromost pri nižim okretajima i auto se mrvicu lakše (i brže) razvrtava, a i definitivno smanjuje zadimljenje, a kad primjetite da auto više dimi nego uobičajeno, filter se čisti..

ja ga u intervalima između pranja redovito oprezno posaugam jer se nakupi tona sranja, ali nikako ne propuhivati kompresorima i sl..

Ako samo želiš prestati kupovati filtere zraka: nije pametno

ne vidim zašto ne bi bilo pametno, jer se navodi vijek trajanja kao i sam auto (cca), plus set za čišćenje te ispada višestruko jeftinije nego svakih 10-15-20 kkm mijenjati papirnati filter zraka.. recimo za moj auto je OEM filter 175 kn, K&N je nov koštao 250 + 123 kn set za čišćenje, računica je jednostavna, pa i da pereš filter svakih 5 kkm, jer uz prosječno 30 ml ulja koliko popije filter ispada da ulja ima dovoljno za skoro 100 kkm..

Posted

Hvala svima na savjetim , jos samo moram kupiti set za ciscenje i to bi bilo to :) Danas ide gore pa cu javiti neke rezultate dimljenja auta :)

Posted
ne vidim zašto ne bi bilo pametno

upravo zbog sadržaja ove diskusije. šanse da se s*ebe MAF senzor postoje, realne su, i MAF košta više od komada papira sa gumenim rubom koji se zove originalni filter zraka. ako samo čovjek želi uštedjeti, i ništa drugo, onda mu ovo ne preporučam. zato.

Posted

ja sam chipiro 2 te Fabie i jedan lik je pročito na nekom Engleskom forumu da dobro reagiraju ti auti na sportski filter kad se nachipa

budi oprezan sa uljenjem filtera jer previše ulja može brzo uništit MAF senzor...probaj potražit sportski uložak koji se ne ulji...trebo bi bit napravljen od poliestera (on se ne ulji) a ne od pamuka ili čega več je

Posted

A , kupio K&N pa sad sta bude bude :) Pripazit cu na uljenje filtera , to ide tek toliko da mlaz iz spreja prodem po vanjskom djelu... TNX!

Posted

Ako si uzeo K&N bilo bi dobro da si nabavis i njihov set za ciscenje. Nakon sto natopis filter tekucinom koja skida prljavstinu ( mozes postupak ponoviti i nekoliko puta ovisno o prlajvstini ) moras ga osusiti. Kada je suh blago je narancaste boje. Uzmes onda onu bocicu drugu i pospricas ga s tim sprejem i tada filter postaje lagano rozi. Kad ga cijelog narozis to je to.

Posted

Meni je razlika u snazi izmedu cistog filtra(k&n) i papirnatog zmazanog(oko 12kkm) bila 3%. Razlika izmedu novog vjerovanto nebi bila.

Ja ga cistim s prilom, charlijem ili sto vec imam doma, a uljim ga s dvotaknim uljem(lagano).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...