Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Najgluplji izum u povijesti (twin spark) Zato mi je ovo najpametnija izjava, budem si spremio u favorite:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 twin spark je prvenstveno radi boljeg iskoristenja smjese, ne radi konja. iskra ima malo delay na maloj svijecici i tako je trajanje iskre produzeno. inace meni je pukla mala kad sam jednom mjenjao covjeku, stavio je zamjenske champion smece koje nisu ni blizu odrinala. orginal je iridium sa zasiljenom vrhom, a zamjenska je socijala koja radi, ali ne traje toliko dugo vidim da na maloj fali komad keramike Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tequila1984 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 ako se ne varam i jazz prije ovog zadnjeg modela je isto imao dvije svjecice po cilindru... za ovaj zadnji model neznam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 twin spark je prvenstveno radi boljeg iskoristenja smjese, ne radi konja.iskra ima malo delay na maloj svijecici i tako je trajanje iskre produzeno. inace meni je pukla mala kad sam jednom mjenjao covjeku, stavio je zamjenske champion smece koje nisu ni blizu odrinala. orginal je iridium sa zasiljenom vrhom, a zamjenska je socijala koja radi, ali ne traje toliko dugo vidim da na maloj fali komad keramike Postoji Denso koji je original za te motore i bolji je od NGK:thumbsup: a jeftiniji je od NGK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 (edited) Ako je to tako revolucionarni izum poboljšanja smjese, zašto auto i dalje puno troši a još kaj je najgore niti ne ide s mjesta, čak ni u novijim varijantama u 147 sa 150 KS taj motor neman nikakvih pozitivnih strana? Da je to tako super onda bi to i drugi proizvođaći prakticirali. Ali to i sami znate samo branite Alfine inženjere . I još jedna stvar, Alfini kupci nisu tajkuni, i mislim da im nije svejedno kad trebaju na servisu dat za svječice kao da voze Corvettu Pa kolko onda svječica ima 3.2 V6 ? 12 ? Pa to je onda trošak mijenjanja ko da voziš 760iL Edited October 22, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 twin spark je prvenstveno radi boljeg iskoristenja smjese, ne radi konja.iskra ima malo delay na maloj svijecici i tako je trajanje iskre produzeno. inace meni je pukla mala kad sam jednom mjenjao covjeku, stavio je zamjenske champion smece koje nisu ni blizu odrinala. orginal je iridium sa zasiljenom vrhom, a zamjenska je socijala koja radi, ali ne traje toliko dugo vidim da na maloj fali komad keramike i sto se dobije s duljim trajanjem iskre? Smijesa dok se zapali se zapli, svjedno je dal iskra traje jos 10ms ili milju godina. TS je jedino dobar, sto se lagano napravi ion senzor. BTW ne mijesati TS koji npr porshe ima i ovaj alfin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 @ Mario Bitno je da se ti u sve razumiješ a svijećice si vidio samo na slici:notworthy::notworthy::notworthy: Isto kao i motor i alfu 147 o kojoj pojma nemaš jer da imaš znao bi zašto taj auto neide a druge alfe s tim motorom su išle ko sotona....:notworthy::notworthy::notworthy: Ti si moj idol:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 i sto se dobije s duljim trajanjem iskre? Smijesa dok se zapali se zapli, svjedno je dal iskra traje jos 10ms ili milju godina.TS je jedino dobar, sto se lagano napravi ion senzor. BTW ne mijesati TS koji npr porshe ima i ovaj alfin. Koliko znam nema nesagorjele smjese i manji su gubici:huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 @ Mario Bitno je da se ti u sve razumiješ a svijećice si vidio samo na slici:notworthy::notworthy::notworthy: Isto kao i motor i alfu 147 o kojoj pojma nemaš jer da imaš znao bi zašto taj auto neide a druge alfe s tim motorom su išle ko sotona....:notworthy::notworthy::notworthy: Ti si moj idol:thumbsup: Nijedna alfa ne ide s mjesta, ako i ide (GTA) onda troši ko da ima duplo više konja i kubika :notworthy::notworthy: .. Držte se vi dizela, to je jedino kaj u Alfi/Fiatu znaju dobro napraviti (ah pardon, pravi istinski Alfist rađe vozi mrtvilo od njihovih benzinaca koji troše ko 430 Scuderia, nego da kupi alfu dizel jer to je svetogrđe) BTW dovoljno se razumijem da su dvije sviječice po cilindru totalna idiotarija i uzimanje para kupcima na servisima. Ne vidim da iti jedan tunirani auto tipa Skyline sa 1000ks, Supra sa 1000ks i ostali auto sa pun k konja imaju problema s tim jer imaju samo jednu svječicu po cilindru... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Koliko znam nema nesagorjele smjese i manji su gubici:huh: gluposti. Znaci upalio si smijsu, to gori na 1500C i sada ostane nesagorijele iskre. I sad je logicno da ce ona mala iskrica upaliti nesto sto 1500C nije moglo? TS kod pravih auta je nasta zbog prevelikih promjera cilindra i zelje za visokim okretajima(znaci ne neki autici s 4deci cilindrima). Znaci cilj je imati izgoreno vecinu smijese 16stupnjeva poslije tdc. Ako su okretaji veci treba prije upaliti iskru. Isto tako ako je promjer veci isto treba prije upaliti iskru(jer valna fronta ima dulji put). I sad se dogadalo da su ti motori redvno poceli knokati na 5000rpm ako je iskra bila podesena na MBT. To su rijesili tako da su stavili vise oktansko gorivo. Ali na 8000rpm je i s vise otkanskim gorivom knockalo. Onda su skuzili da bi mogli staviti dvije ISTE svijecice tako da ubrzaju gorenje(znaci ako je svijecica u sredini i cilindar je 120mm promjera valna fronta mora putovati 60mm. Ako su dvije svijecice koje istovremeno pale i dobro su rasporedene, valna fronta mora putovati 40mm, znaci brze smijes izgara). I tako su dobili motor koji s manje oktana(jer mu treba manje paljenja) daje vise snage. To koristi porsche na nekim motorima, a ovo sto alfa radi na 1.6 i takvim mlincekima je cisti marketinski trik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Nijedna alfa ne ide s mjesta, ako i ide (GTA) onda troši ko da ima duplo više konja i kubika :notworthy::notworthy: .. Držte se vi dizela, to je jedino kaj u Alfi/Fiatu znaju dobro napraviti (ah pardon, pravi istinski Alfist rađe vozi mrtvilo od njihovih benzinaca koji troše ko 430 Scuderia, nego da kupi alfu dizel jer to je svetogrđe) BTW dovoljno se razumijem da su dvije sviječice po cilindru totalna idiotarija i uzimanje para kupcima na servisima. Ne vidim da iti jedan tunirani auto tipa Skyline sa 1000ks, Supra sa 1000ks i ostali auto sa pun k konja imaju problema s tim jer imaju samo jednu svječicu po cilindru... Ali svaka ide puno bolje od jednako motorizirane konkurencije i to provjereno:thumbsup: Ovdje nisu bit alfe nego svijećice tak da ono...Nije tema pljuvanje po alfama jer inžinjeri koi su taj motor osmislili ipak imaju malo više pljeve od nas u glavama ja mislim.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 (edited) Evo da se javio netko tko stvarno kuži u tematiku kad sam ja već totalni neznanica Meni je samo žao alfista kojia moraju davat toliko novce na svječice, niš drugo .. Edited October 22, 2009 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Meni nije žao dati 800kn za komplet svakih 100+kkm. Koliko bi po tebi onda morale koštati?? 20kn/kom.... Pa nije to pasat s motorom iz 84-e ili astra s motorom iz 90-e:doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Pa dobro 800kn nije puno ako je svakih 100kkm(al to je cijena koju ti imaš a običan čovjek koji dođu u autocommerce ima šta za plaćat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Branx Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 3.2 V6 niti bilo koji drugi V6 u alfi nisu TS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Meni nije žao dati 800kn za komplet svakih 100+kkm. Koliko bi po tebi onda morale koštati?? 20kn/kom.... Pa nije to pasat s motorom iz 84-e ili astra s motorom iz 90-e:doh: Ja koristim svijećice od 20kn/kom na motoru od 440KS. I nemam apsolutno nikakvih problema sa time u svojoj glavi, dapače sretan sam da je tako jer mi ostane više para za bengu spalit . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Svi ostali odu u Velepromet i uzmu Denso za manje od 1000kn. Rijetki su alfisti koji po dijelove za redovno održavanje idu u OVL. servise jer dobro znamo kakva je ciganija u Fiat grupa servisima odnosno AC-u. Svaka čast izuzecima ali jako ih je malo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 TS je jedino dobar, sto se lagano napravi ion senzor. :rofl::thumbsup::naughty: Link to comment Share on other sites More sharing options...
a112 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Sigurno Enker ima nešto u ponudi za taj motor da je dobro a jeftino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 predzadnja generacija mercedesovog 500 motora ima samo 16 svjecica... mislim da mi je frend rekao da je komad 136 kuna ili tako nesto....pa ti vozi staru mecku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Sigurno Enker ima nešto u ponudi za taj motor da je dobro a jeftino. Ima adresu od otpada na koji odvezeš motor kad krepa:notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
a112 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Ma samo ti kupuj denso iridijume i ostala govna i uživaj u sreći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 To je moje pravo:thumbsup: I nije Iridium nego Platinum jer iridium ide 40 kkm max i koštaju 350kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvoracek Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Boxer... rekao si da svi znaju koje su svjecice gore... Ja mislim da su od Golden lodge-a 25hld al mislim da se vise ne može nabaviti... Kod mene su kostale 24 kn VPC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxer Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 To nema veze s Lodge-om...Ovo je NGK, EKPA su veće i PMR7 su manje... Lodge je postalo malo teže nabavit ali za njih ima zamjene i nisu uvjet i motori jako dobro rade i s drugim svijećicama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now