Kroky Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 makita je nazalost postala komercijala, a ne alat za velke decke Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 (edited) ja isto koristim makitu http://www.toolstop.co.uk/makita-9227cb-7/180mm-sander/polisher-110v-p4047 meni je daleko najbolja jer je dosta tiha i ne grije se jako, staraje vec par godina i radi bez greske prije mjesec dana sam si uzeo i ovu za manje dijelove i branike jer je puno lakša http://www.rupestools.co.uk/index.php?i=46 , al u usporedbi sa makitom je jako glasna .... đđ , spuzve i paste po dobroj cijeni mozes uzet u sabri, sabra.hr pa potrazi cicaka/podloski vise nema jer sam ja sve pokupovao Edited November 6, 2009 by brba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 ova poliranja na ruku su bedastoce :lol: ok stavit vosak i tak nekaj, al neces sigurno napravit posao kak treba Napravi se isti posao kao sa polirkom samo šta je puno teže tako da to nije bedastoća, a da ne govorim o manjem oštećenju ili kad ti smola padne na auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruby Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 ajmo da ponovno dignem temu trebam ispolirat si auto imam makitinu polirku onu ko veliku brusilicu ali nemam nikakve nastavke koje nastavke kupiti koje polir paste koji vosak tj što sve trebam koje mikrofibe krpe i pomogućnosti s ebaya da ne tražim po zg a i neznam kad ću ići u zg nešto od ovoga http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=car%20wax%203m&_clu=2&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_fcid=53&_localstpos=&_stpos=&gbr=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
444IN Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 ajmo da ponovno dignem temu trebam ispolirat si auto imam makitinu polirku onu ko veliku brusilicu ali nemam nikakve nastavke koje nastavke kupiti koje polir paste koji vosak tj što sve trebam koje mikrofibe krpe i pomogućnosti s ebaya da ne tražim po zg a i neznam kad ću ići u zg nešto od ovoga http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=car%20wax%203m&_clu=2&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_fcid=53&_localstpos=&_stpos=&gbr=1 Ak imas polirku treba ti volje i netko da ti objasni par stvari, a kak ce sta ispast ovisi. Od pasti i toga kupi ovo http://www.elitecarcare.co.uk/3m-perfect-it-iii-triple-polish-set-with-150mm-pads.php?cPath=67 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svig Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 ajmo da ponovno dignem temu trebam ispolirat si auto imam makitinu polirku onu ko veliku brusilicu ali nemam nikakve nastavke koje nastavke kupiti koje polir paste koji vosak tj što sve trebam koje mikrofibe krpe i pomogućnosti s ebaya da ne tražim po zg a i neznam kad ću ići u zg nešto od ovoga http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=car%20wax%203m&_clu=2&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_fcid=53&_localstpos=&_stpos=&gbr=1 ako ti se da malo pričekati imati ču ti ja sve za poliranje,spužve,paste,krpe .... nadam se da čemo krenuti s prodajom od 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruby Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Ak imas polirku treba ti volje i netko da ti objasni par stvari, a kak ce sta ispast ovisi.Od pasti i toga kupi ovo http://www.elitecarcare.co.uk/3m-perfect-it-iii-triple-polish-set-with-150mm-pads.php?cPath=67 i puno para jebote ovo košta 100 funti Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 svasta se da procitati ovdje vidim.. sonax nije profi pasta vec samo malo za zamaskirati povrsinske ogrebotine... masinu za poliranje kupujes ovisno o potrebama... ako neces a sigurno neces koristiti svako malo za cijele aute, znaci ne bavis se time, sasvim ce ti biti dovoljna i einhel koju kupis za 500tinjak kn ako se ne varam (ima regulaciju brzine, nekakva akcija ili sl bile)... nesto bolje je recimo kod mene u trgovini rupes oko 2100kn pa navise paste 3M ili Farecla Farecla g3 i g10 se rade ne manjim okretajima nego 3m i na mokro... prednost je ta sto fareclu g3 (grubu) i g10 (finu) mozes kupiti u pakiranjima od 0,5... kod mene u trgovini je cijena 113kn i 122kn... opcija ti moze biti i farecla g6 koja je "univerzalna" radi se na suho, efekt grubog/finog poliranja dobijes izmjenom fine/grube spuzve svakako preporuka zavrsiti farecla wax top-om, koji je 0,5 pakiranje oko 90 kn, nanosi se rucno i jebena stvar podlosku za spuzve biras ovisno koje spuzve koristis... farecla spuzve su super, nesto su deblje, imaju utor za podlosku tako da ako ti malo pobjegne masina da s podloskom ne ostetis nista. podloska je nesto manje od 60 kn, gruba spuzva (bijela) je oko 90 kn, fina (crna) je 110kn 3M gruba pasta je ili bijeli cep ili zeleni (stara/nova serija) nekakva srednja recimo je zuti cep, fina ili antihologram ljubicasti, 3m spuzve su nesto skuplje od 110-150kn... uz zeleni cep ide zelena spuzva itd itd, mana zelene spuzve je sto se prilicno brzo raspadne, 3M podlozak za spuzve je prilicno skuplji 300tinjak kn ako se ne varam i mana zelene spuzve je sto se prilicno brzo raspadne... za razliku od farecle radi se na prilicno velikom broju okretaja da se dobija zeljeni ucinak, znaci treba znati da ne dodje do ostecenja... svakako ti treba krpe od microfibera, 30kn/kom... spuzve takodjer imamo jeftinije varijante koje su sasvim ok, krecu se od oko 60ak kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 @ ruby, kod nas u hr ova kombinacija pasti i spuzvi kosta puno vise.... ove 3 paste su ti redom 270 + 280 + 360, a spuzve ove 3 oko 400 kn... 3M nekada napravi akciju da uz pastu dobijes spuzvu ali to je sve kako kada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 3M paste u Ivaniću u trgovini Paulić su od 170 - 190 kn. Bas sam nedavno kupio grubu i finu pastu. http://www.tvrtke.com/trgovina-paulic-d-o-o,PID-8,MF-61274.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 2 gogo> jesi probao spolirati sa Einhellom auto??? Ja nisam bome pa mi nije jasno kako možeš tak nekaj preporučiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 (edited) ovo mi zvuci urnebesno jeftino, sutra zovem da nam nabavim za trgovinu sto treba... @JJ, jesam, recimo njih 10 smo napravili u zadnje vrijeme, odradi svoj posao ali jednostavno ima kraci vijek trajanja... stara je cca 2 god sada i nesto je pocela zaj... vjerujem da je to to... govorim o identicnoj samo sto ima naravno drugu podlosku Uploaded with ImageShack.us Edited June 6, 2011 by gogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruby Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 hmm onda mi je puno bolja varijanta da dam nekome da mi ga ispolira jer ako to sve trebam pokupovati dođe me puno skuplje ja sam misli da za nekih 200kn kupim pastu i spužvu i ispoliram Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 ovo mi zvuci urnebesno jeftino, sutra zovem da nam nabavim za trgovinu sto treba... @JJ, jesam, recimo njih 10 smo napravili u zadnje vrijeme, odradi svoj posao ali jednostavno ima kraci vijek trajanja... stara je cca 2 god sada i nesto je pocela zaj... vjerujem da je to to... govorim o identicnoj samo sto ima naravno drugu podlosku Uploaded with ImageShack.us Frendova je stara mjesec dana krepala nakon što smo sa grubom pastom prošli moj bivši BMW...unutra lamelice odjebale... tak da očito nije nekaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 onda vjerojatno tko kako ima srece kazem ti, ova radila cca 2 god, sve super do neki dan kada je pocela malo srotati (radi ali brojis okretaj kada ce stati Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 E pa no ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Ako počne štekati samo se zamjene četkice sa nekim tvrđima i radi i dalje kao nova Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 makita je majka svih tihe fleksi i busilica. nikakvi eniheli i slicno...potrgao sam desetke njihovih proizvoda iskljucivo neprekidnom upotrebom. Makita radi i nakon 15 godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petar_im Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 makita je majka svih tihe fleksi i busilica. Festool je no.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosi Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 imam EINHELL BT-PO 1100 E 1100W kupljeno u metro-u prije godinu dana 1xx kn radi super, tast ima lakirnicu pa sam baš njega pitao za mišljenje pa kaže da je ok pogotovo za tu lovu. Ispolirao sam dosad nekih 15-ak auta i svoj jedno 3-4 puta i još super radi, mislim za nekog tko bude samo svoj auto polirao 2-3 puta max godišnje je super investicija Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Frendova je stara mjesec dana krepala nakon što smo sa grubom pastom prošli moj bivši BMW...unutra lamelice odjebale... tak da očito nije nekaj... ako imas 5 godina jamstva onda ti tako puca K dal ce crknut ili ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosi Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 mislim da sam ja dobio u metrou na 2 godine što je čist ok, a za 1xx kn i da krepa nakon 2 godine isplatilo mi se Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 mislim da sam ja dobio u metrou na 2 godine što je čist ok, a za 1xx kn i da krepa nakon 2 godine isplatilo mi se imas istu takvu u bauhausu sa 5 godina jamstva...mislim...isplati se svakako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosi Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 to kad krepa ova onda budem.... fala na info Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSaNe Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 ove stvari u bauhausu na kojima pise 5 godina bauhaus nemaju uvijek 5 godina garanciju, ja se par puta iznenadio kad sam u papirima vidio 1 godina pa su mi objasnili da 5g nije za nase trziste hahahahaha ako stvar kosta 100 kn upitno kolko se uopce isplati trosit vrijeme i benzin za nosit na popravak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now