cyberphere Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 A zašto kemijate sa tim poliranjima? Znam da je poliranje skupo ali nije skupo bez razloga. Nije tko sam tak, nabavit polirku, pastu i udri. A poslije kad napravite sranje bit će još više troškova nego da ste prvi put platili poliranje. To je isto ko da se netko sad odluči sam lakirat auto jer nije nikakva nauka, nabaviš pištolj, boju i udri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 A zašto kemijate sa tim poliranjima? Znam da je poliranje skupo ali nije skupo bez razloga. Nije tko sam tak, nabavit polirku, pastu i udri. A poslije kad napravite sranje bit će još više troškova nego da ste prvi put platili poliranje. To je isto ko da se netko sad odluči sam lakirat auto jer nije nikakva nauka, nabaviš pištolj, boju i udri Mozda ljudi zele nauciti Recimo ja bi radje sad sjebao lak na nekom golfu 2, nego na autu starom 2,3,5 godina Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Gdje kupiti Sonax 3 polir pastu.. u Zg-u centar negdje ? I šta e sa onim oznakama polir pasti po bojama auta, trebam li to paziti ili je svejedno? Auto je crveni.. apšisao krov i hauba od sunca. Da poliram sa 3-ojkom ili 2-ojkom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Gdje kupiti Sonax 3 polir pastu.. u Zg-u centar negdje ? I šta e sa onim oznakama polir pasti po bojama auta, trebam li to paziti ili je svejedno? Auto je crveni.. apšisao krov i hauba od sunca. Da poliram sa 3-ojkom ili 2-ojkom? jedinica...vidio sam ti auto tamo uz vukovarsku mega mat crvena boja Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 jedinica...vidio sam ti auto tamo uz vukovarsku mega mat crvena boja to je taj.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 to je taj.. ovdje kupi http://www.sxhrvatska.hr/ najjeftinije u ZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 ako ti se da malo pričekati imati ču ti ja sve za poliranje,spužve,paste,krpe .... nadam se da čemo krenuti s prodajom od 1.7 Jel krenula prodaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 kak mislis da polira jedinicom :lol: 1 je vosak, 2 slabo, trojka minimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 kak mislis da polira jedinicom :lol: 1 je vosak, 2 slabo, trojka minimum sjebo sam...sorry...trojka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 skoro pa zajeb.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svig Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Jel krenula prodaja? sutra bi trebala doći roba tako da negdje idući tjedan krećemo s prodajom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosi Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 A zašto kemijate sa tim poliranjima? Znam da je poliranje skupo ali nije skupo bez razloga. Nije tko sam tak, nabavit polirku, pastu i udri. A poslije kad napravite sranje bit će još više troškova nego da ste prvi put platili poliranje. To je isto ko da se netko sad odluči sam lakirat auto jer nije nikakva nauka, nabaviš pištolj, boju i udri sve se da naučiti, ja sam blejao po netu dok nisam skužio neke stvari i isprobavao na starim vratima od e36 bmw-a pa po svom pa sad kad uhvatim vremena kolegama, što je najbolje dobio sam limara za tasta tako da mi je sad još lakše Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 skoro pa zajeb.. Javi se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esseker Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Rene jel to Eagle F1 karnauba vosak pored Sonaxa?? kolika je bocica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 evo sa se malo ubacim u topic: htio bi malo osvijeziti BMW, pa mi je na umu sljedece: 1. pranje auta sa Sonax samponom 2. poliranje (strojno) sa Sonax Xtreme Polish & wax 3 NanoPro 3. voskanje Sonax Xtreme Wax 1 jel to ok, ili ima netko bolju soluciju? Netreba mi nis specijalno/skupo, tek tolko da dobije malo bolji sjaj :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 evo sa se malo ubacim u topic: htio bi malo osvijeziti BMW, pa mi je na umu sljedece: 1. pranje auta sa Sonax samponom 2. poliranje (strojno) sa Sonax Xtreme Polish & wax 3 NanoPro 3. voskanje Sonax Xtreme Wax 1 jel to ok, ili ima netko bolju soluciju? Netreba mi nis specijalno/skupo, tek tolko da dobije malo bolji sjaj :lol: mozes dobit samo malo holograma na toj tamnoj boji :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 evo sa se malo ubacim u topic: htio bi malo osvijeziti BMW, pa mi je na umu sljedece: 1. pranje auta sa Sonax samponom 2. poliranje (strojno) sa Sonax Xtreme Polish & wax 3 NanoPro 3. voskanje Sonax Xtreme Wax 1 jel to ok, ili ima netko bolju soluciju? Netreba mi nis specijalno/skupo, tek tolko da dobije malo bolji sjaj :lol: A ćeš sam raditi i prvi put polirati strojno bolje nemoj ništa raditi Možeš samo zajebati lak, a to će te u konačnici koštati skuplje nego da si platio za taj posao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 (edited) evo sa se malo ubacim u topic: htio bi malo osvijeziti BMW, pa mi je na umu sljedece: 1. pranje auta sa Sonax samponom 2. poliranje (strojno) sa Sonax Xtreme Polish & wax 3 NanoPro 3. voskanje Sonax Xtreme Wax 1 jel to ok, ili ima netko bolju soluciju? Netreba mi nis specijalno/skupo, tek tolko da dobije malo bolji sjaj :lol: carnauba cleaner wax ručno nakon pranja za malo osvježavanje ili odeš fino kod sviga na strojno poliranje. Doma sa strojem ako ne znaš možeš samo sjebat i stvorit si holograme. Ako ne znaš kako oni izgledaju odeš do Jakuševca u nedjelju i nađeš crni auto kod švercera. Gotovo u pravilu je poliran doma strojno u fušu i zdrkan totalno Edited September 8, 2011 by Kegalj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 carnauba cleaner wax ručno nakon pranja za malo osvježavanje ili odeš fino kod sviga na strojno poliranje. ma nabavio Eagle One cleaner wax, i napravio Corsu tako na ruke i umro sam... Zato mislio BMW na polirku, posto je dosta veci auto :lol: a reko dok vec idem napravit da napravim komplet i kak se spada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 zbog cega dolazi do holograma? prevelika brzina polirke ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 u biti ne, grublje paste ostavljaju holograme, zbog toga se kasnije koristi finija pasta pa nekakva antihologram... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 ja sam mislio samo sa finom i proc, jer je auto samo jednom bio na cetkama (u servisu, i jos im velim da ne peru auto) pa ni nema nekih ogrebotina. a na kojoj brzini, tj. na kolko okretaja polirat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 ovisi koju ces pastu koristiti... cak sve paste i nisu za strojno poliranje najbolje pogledaj na samoj pasti koja je preporuka i to je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
malawi Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 1. pranje auta sa Sonax samponom 2. poliranje (strojno) sa Sonax Xtreme Polish & wax 3 NanoPro 3. voskanje Sonax Xtreme Wax 1 ovo je odlicna kombinacija, tako ja radim i tako mi je leo frketic preporucio prije x godina... best buy za uradi sam poliranja.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 (edited) ma nabavio Eagle One cleaner wax, i napravio Corsu tako na ruke i umro sam... Zato mislio BMW na polirku, posto je dosta veci auto :lol: a reko dok vec idem napravit da napravim komplet i kak se spada zajebo si se jer si previše energije potrošio na pretjerano trljanje i vjerojatno si napravio pogrešku što se količine tiče (nasaftao ga jer od viška glava ne boli, ali bole ruke zato i ništa s tim ne dobiješ). uglavnom naneseš uz umjereno trljanje tanki sloj (ako auto nije jebeno vruć možeš cijeli auto proć) i onda vatom/mikrofibrom ili čim god ČISTIM i MEKANIM hoćeš skidaš dole.... I dobit ćeš isti rezultat kao kad si se satrao u postupku :thumbsup: p.s. da dobiješ predođbu koliko vremena si možeš uštedit ja sam cijelog audija A6 od starog prešao za cca sat i 15 minuta. Edited September 9, 2011 by Kegalj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now